Військова справа не залежить від статі. 17-річна курсантка розповіла, чому хоче служити

Військова справа не залежить від статі. 17-річна курсантка розповіла, чому хоче служити
  • Марія Боюка – 17-річна курсантка другого курсу Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою.

  • Попри свій юний вік вона неодноразово ставали призеркою різноманітних змагань, хоча зізнається, що вільний час приділяє заняттям в тренажерному залі.

Ми продовжуємо проєкт, присвячений нашим військовим, або тим хто планує присвятити своє життя службі у війську, в якому розповідаємо про їх життя, успіхи та здобутки.

Героїнею нашого матеріалу сьогодні стала Марія Боюка – 17-річна дівчина з Рівненщини, яка вирішила пов’язати своє життя з військовою справою.

Мама не хотіла, щоб обирала військову справу

– Я навчаюся за спеціальністю «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення», – каже Марія.

Відео дня

Військовий вишкіл хотіла пройти саме у ліцеї з посиленою військовою та фізичною підготовкою, для себе дівчина це вирішила давно. Додатково обрала саме таку спеціальність, бо в майбутніх її кар’єрі це може знадобитися. 

– В сучасному світі ми всюди маємо справу з цифрами та обчисленнями. Тому швидко рахувати та обчислювати – ніколи не буде зайвим, – продовжує співрозмовниця. 

Хоча дівчина сама поки не може з упевненістю сказати, що ж обере після навчання, але впевнена, що професія буде саме з військовим ухилом.

В сім’ї до вибору Марії спочатку віднеслися негативно.

– Мама не дуже хотіла, щоб я була військовою. Переконувала, що мені буде дуже тяжко, адже військова справа – це для чоловіків, – розповідає дівчина. – Та потім я з нею поговорила і мама погодилася, щоб я зробила свій вибір самостійно. Хоча, зізнаюся, ще з дитинства мала хлопчачий характер, а тому рідні та друзі моєму вибору не здивувалися. 

Деякі дівчата можуть захистити хлопців, а не навпаки

Марія додала, що це її вибір, але вважає, що будь-якій дівчині корисно було б знати більше про військову службу, нехай не так багато, як навчають у спеціалізованих закладах, та все ж.

– А взагалі, є дівчата та жінки, які краще розуміються у військовій справі, аніж чоловіки. Хоча це не залежить від статі, а від людини. Можна навіть сказати, що деякі дівчата можуть захистити хлопців, а не навпаки, – додає Марія.

Коли курсантка тільки починала навчатися, каже, було важко, тому що зрозуміла, що майже нічого не знає про військову справу: стройові огляди, ранкові шикування тощо. Але досить швидко звикла до такого режиму у дружньому колі і зараз навчання для неї проходить дуже легко.

Свідчення цьому – неодноразові перемоги у різноманітних змаганнях з історії, фізики тощо. 

– На початку першого курсу викладачі пропонували мені брати участь в олімпіадах, були впевнені, що я точно матиму високі місця. І не прогадали. Багато в чому мої успіхи – це їхня заслуга, – скромно пояснює Марія та радить не заучувати текст, цифри тощо, а намагатися зрозуміти, так ви розвинете свою пам’ять і точно знатимете, що ж ви прочитали.

Дівчина каже, що майже немає вільного часу, адже постійно прагне навчатися та самовдосконалюватися, однак, коли випадає вільна хвилина, також намагається провести її з користю – у тренажерному залі. Як кажуть, в здоровому тілі – здоровий дух.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up