«Вона просто сяє від щастя»: у Тернополі провели марафон лише для однієї учасниці

«Вона просто сяє від щастя»: у Тернополі провели марафон лише для однієї учасниці

Незвична подія для міста і проєкту Ternopil Half Marathon. 2 жовтня у Файному організували забіг лише для однієї учасниці – першокласниці Маґди, яка дуже мріяла отримати медаль та браслет. І її дитяча, але така велика мрія здійснилася!

- А ви знали, що у дуууже особливих випадках Ternopil Half Marathon проводиться окремо для одного дууууже важливого учасника?) Так от, своїх 100 метри бігла учасниця з номером 026, яка в червні, за день до марафону, захворіла на скарлатину і все пропустила. Але справедливість було відновлено, дистанцію пройдено, овації зірвано, призи отримано, - захопливо розповідає мама дівчинки Тетяна Семусь.

Отримала грамоту, медаль і браслет

Жінка розповіла, що її донька пробувала подолати дитячу дистанцію і минулого року. А цього літа вона захворіла, тому не змогла приєднатися до решти учасників. Дуже засмутилася.

Відео дня

- Донька була дуже сумна. Щоб якось її підтримати. Ми звернулися до організаторів, аби ті згодом провели індивідуальний забіг для неї. І вони погодилися. Цю ідею підтримала і відома тернопільська спортсменка Ліля Проць, - каже мама.

Але протягом літа учасниці та організаторам Ternopil Half Marathon ніяк не вдавалося зустрітися. На те були вагомі причини. Та здаватися Маґда не збиралася. Вона добре пам’ятала, що цього року має отримати ще одну медаль – за участь у забігу.

- Ромко Задорожний повернувся з Ісландії, і от ми нарешті домовилися про всі деталі. І мрія моєї донечки таки здійснилася! Вона просто сяє від щастя, пробігла, отримала омріяні браслет, медаль та грамоту, - продовжує пані Тетяна. – Це велике щастя – коли діти радіють! Дякую організаторам марафону за таку можливість!

«На поступки ідуть і іншим»

Один із співорганізаторів Ternopil Half Marathon Ромко Задорожний щасливий від того, що вони разом із Михайлом Онишківим влаштували цей маленький забіг для Маґди.

- Діти, які так захоплюються спортом, які прагнуть бути кращими, сильнішими, здоровішими, - це прекрасно, - каже він. – Ми не могли відмовити маленькій учасниці. Маґда дуже мріяла отримати медаль на фініші, і вона її отримала. Пробігла дівчинка досить швидко, хоча в дитячому забігу час до уваги не береться. Вона спортивна, активна дитина.

Забіг для однієї учасниці – уперше в історії Ternopil Half Marathon. Але при потребі співорганізатори готові до таких заходів і в майбутньому.

- Якби до нас ще звернулися люди, які з поважних причин, не змогли взяти участь в основному забігу, звісно, ми би їм не відмовили, - наголошує він. – Цього разу ми повністю відтворили змагання. Були старт і фініш, мої діти теж бігли, аби підтримати Маґду. Але вони не за медалі, а за компанію (посміхається – прим. авт.).

Загалом організатор часто йдуть на поступки учасникам. Так, немало марафонців є і за кордоном. Вони біжать визначену відстань дистанційно. У фінішні списки вони не потрапляють, але стартовий пакет, медаль і браслет учасника марафону – отримують.

Спортивний спосіб життя – це дуже круто, вважає Ромко. Тому він особисто – за всі бажання людей, аби дорослі і малі були здоровішими!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Цьвєк

    То є файно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up