«Все одно краще, ніж на картоплі»: тернополянин проїхав 440 кілометрів на велосипеді за вихідні

«Все одно краще, ніж на картоплі»: тернополянин проїхав 440 кілометрів на велосипеді за вихідні
  • Студент Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя Євген Тройчин вже рік їздить на велосипеді на дальні дистанції.

  • На вихідні додому в Корець Рівненської області він вирішив доїхати не  автобусом, а велосипедом. 

- Зазвичай, я щотижня за одне тренування проїжджаю 100 кілометрів, – розповідає Євген. - Крім основного тренування, я ще кілька разів на тиждень проїжджаю по 50 кілометрів. Це допомагає відновлювати м’язи та тренувати витримку. Зимою я теж не відпочиваю. Маю велотренажер, на якому займаюсь по 1– 5 годин під навантаженням. Я вже досить підготовлений, тому вирішив поїхати до себе додому в Корець. Це трохи більше 200 кілометрів. Знав, що це мені під силу, тому просто лишалось обрати день і час.

Оскільки вже розпочалась спека, Євген вирішив виїжджати з Тернополя о 4:30, коли ще не жарко, але і не холодно.

- У дорозі я був приблизно 11 годин. За цей час робив кілька коротких зупинок. Перша моя зупинка була у Вишнівці через 1,5 години. Потім я ще зупинився у Кременці і Дубно. Зупинки були короткі – всього 20 - 30 хвилин. Вони мені були потрібні не для того, щоб перепочити, а щоб перекусити чи набрати води. Ще я робив кілька зупинок щоб зробити фотографії краєвидів. Після того як я проїхав Дубно, вирішив оминути Рівне. Не бачив сенсу проїжджати через місто. Зупинився я вже вдома в Корці.

Відео дня

Щоб знайти дорогу, навігатором чи картою Євген не користувався, бо пам’ятав шлях. До того ж, по всьому маршруту зустрічалися вказівні знаки. Як розповідає Євген, після того як він дістався додому, він ще гуляв містом пішки кілька годин. Втоми та болю у м’язах на ранок не було, бо до цієї поїздки він готувався.

- Ніяких неприємних ситуацій в дорозі у мене не сталось, хоча я був готовий до всього. Я мав запасні камери, невеликий набір інструментів та аптечку. Їжі брав по мінімуму, адже з цим проблем ніяких немає – по всій дорозі зустрічаються магазини та автозаправки, де можна перекусити та поповнити запас води.

У неділю Євген виїхав назад у Тернопіль. До міста він дістався за 10 годин разом з зупинками. На цьому він зупинятися не збирається.

- В найближчі вихідні я планую поїхати в Золочів до Центру космічного зв’язку. Від Тернополя туди їхати трохи більше 60 кілометрів. Це буде невелике тренування.

Однак найбільшу поїздку на велосипеді студент запланував на серпень. Він планує проїхати 2500 – 3000 кілометрів по різним обласним центрам України.

- Я планував поїхати на велосипеді за кордон, але зрозумів, що з цим буде багато мороки. Для початку покатаюсь по Україні. Поки ще не знаю, які міста зможу побачити, але планую щодня проїжджати по 200 кілометрів. З собою візьму палатку та спальний мішок, щоб не зупинятись в різних хостелах чи готелях. Це буде і дешевше, і цікавіше.

Євген переконаний, що Тернопільська область – хороше місце для велотуризму. Є гарні місця з чудовими краєвидами та не погані дороги. Потрібен лише велосипед і бажання зайнятися спортом.    

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • немасенсу

    По типу 0352? Тернополянин з Рівненщини

    20 хвилин reply немасенсу

    Хлопець живе, навчається та працює у Тернополі! Що не так?

    Gennazavr Zav reply 20 хвилин

    то яким боком він до Корця?
  • немасенсу

    Звичайно краще. А картоплю мама обробить. Продасть. І придбає бовдуру новий "лісапєд"

    Marta Kurmash reply немасенсу

    Я сестра як ви висловились цього "бовдура". Городів не маємо взагалі) (от такі ми лежні). "лісапєд" куплений на власні кошти брата. Горджуся братом, що в своїх 20 років він займається чимсь толковим, а не як більшість - втикає в комп.

    Marta Kurmash reply немасенсу

    Я сестра як ви висловились цього "бовдура". Городів не маємо взагалі) (от такі ми лежні). "лісапєд" куплений на власні кошти брата. Горджуся братом, що в своїх 20 років він займається чимсь толковим, а не як більшість - втикає в комп.

    Gennazavr Zav reply Marta Kurmash

    я голова велоклубу в Корці - такого велосипедиста не знаю. та і стаття фейкова бо до Корця 220 км, а не 440.

    Місцевий reply Gennazavr Zav

    Поганий з тебе математик...

    Adam Troyn reply Gennazavr Zav

    Так все правильно, 220 в одну сторону, а туди і назад 440.

    Igor Nench reply немасенсу

    Людина до чогось тягнеться , а бовдур то якраз ти - який сидить на дивані  і пише дешевий коментар
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up