"Мрію, щоб вони зробили перші кроки і посміхнулись". Допоможіть маленьким братикам-близнюкам одужати

"Мрію, щоб вони зробили перші кроки і посміхнулись". Допоможіть маленьким братикам-близнюкам одужати
  • Тернополянка Анастасія Костик разом з чоловіком Андрієм виховують двох синочків Павлика та Петрика. Близнюкам зараз по два рочки, у хлопців діагностували серйозні захворювання м'язів. 
  • Проте мама малюків не здається. Своєю історією про те, як радіти навіть тоді, коли навколо купа бід, Анастасія Костик поділилась з читачами "20 хвилин". 
  • Допоможіть родині зібрати кошти на реабілітацію діток.

 

Сотні кілометрів доріг у різні міста України, щоб дізнатись діагноз. Ще стільки - щоб пройти реабілітацію. Постійний страх за життя дітей та неймовірна щоденна праця. Усе лише для того, щоб малюки зробили свої перші кроки, могли обняти один одного та подарували світові ще одну посмішку... У 22 роки Анастасія Костик пережила стільки, що вистачило б на кілька життів, і разом з тим залишилась неймовірно привітною, відкритою та позитивною. 

Розповідаючи про синочків, вона постійно посміхається та говорить, що кожне, навіть маленьке, досягнення вашої дитини має бути на вагу золота. А самі малюки інколи можуть бути сильнішими та сміливішими, ніж ми, дорослі. 

Пів року не могли з'ясувати, що з дітьми

- Коли хлопцям було по три місяці, я об'їздила з ними на руках всю Україну, - розповідає Анастасія. - Ніхто не міг нам сказати, що з малюками. У вісім місяців ми здали кров на аналіз в Києві та відправили в Америку, тоді лише нам сказали, що у хлопчиків мерозин-негативна дистрофія м'язів. Ця хвороба не дозволяє малюкам комплексно розвиватись. Але з допомогою реабілітації можна все наздогнати.

Відео дня

Хвороба, за словами Насті, є дуже рідкісною. Тому реабілітація дуже дороговартісна, а методики одних лікарів вкрай відрізняються від методик інших. 

- Їм і року не було, а ми далі продовжували їздити по лікарнях, - каже мама близнюків. - Їздили з чоловіком, але він на роботі і за кордоном був, то їздила з сестрою, а було, що і сама. Минулого року ми проходили реабілітацію в Греції. Для них це справді мало хороший результат. Саме там вони обоє вперше сіли без допомоги. 

У вересні хлопчики знову мають проходити реабілітацію. Її вартість понад 9 тисяч євро. 

"Для мене це не тягар"

Зараз Павлик та Петрик ще не ходять, але вже вміють самостійно сидіти. Пробують говорити перші слова. 

- Вони в мене дуже добрі, - каже жінка. - Павлик ніжніший, а Петрик, як на мене, більш бойовий. Завжди діляться між собою? і навіть з нами усім, що мають. Дуже смішно копіюють один одного. Мене часто запитують, чи важко мені. Але ні. Для мене це не тягар. Я вдячна Богу, що вони в мене є. Звісно, було б легше, якби дітки собі бігали, бо роботи дуже багато, і вони практично на руках 24 на 7. Але я звикла. Я полюбила наші щоденні заняття. Не жаліюсь, що мені важко, але я більше ціную усе, що тепер вміють мої хлопці. 

Анастасія розповідає, що ніколи не опускала руки і дуже важко, а інколи навіть боляче дивитись на батьків, які часто жаліються на те, що із малюками буває важко. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Як же час швидко біжить , а кошти потрібно зібрати до вересня 🙆 Можливо хтось знає, хто займається благодійністю 🙏🤗 поділіться інформацією 👌 Сьогодні сфоткала синочків, переглядаю дома, коли вони встигли вирости 🤭 Вже зовсім дорослі , стільки всього розуміють,говорять . Вже як гуляємо ,то все узгоджую з ними , куди,що і як🤼 Не зробивши по їхньому, зразу писк😀🕶️ Такі хитрунчики малі .... ❤️❤️❤️ 🥰Павлик більш ніжніший, а Петрик як на мене більш бойовий. Та впевнена це не на довго 👌 ♥️ Часто міняються, сьогодні так ,а завтра може бути зовсім з точністю навпаки. ( Цим їх і плутають , запам'ятавши сьогодні одним, завтра він вже по іншому себе веде) Ось такі вони не прості хлоп'ятка. ❤️♥️♥️ 🔥💞Та доброту і щирість в них не забереш від народження 🤗 ЗАВЖДИ діляться між собою та мамою і татом🌼 І ЦЕ ТАК МИЛО🥰 а ще люблять грати з іншими дітками . І звісно ж ділитись із ними. ( Вчора грались у пісочку з дівками старшими,так все їм по віддавали ) . А ще мені ну дуже подобається,як вони міняються іграшками між собою 🔥 це треба бачити....... Ляля ,ляля і дає свою річ брату,а брат хоче не хоче віддає свою,а беру ту що дають..... І так поки не надоїсть ..... Потім усі речі летять на підлогу 🤭 і головне такий кайф получають , як все розкидають 😝 Про них можна книгу писати 🤫😋🤔 Та спочатку на ніжки поставити. 💥Мерозин-негативна дистрофія м'язів (поломка в гені Lama2) не дає їм повноцінно розвиватися, але за допомогою комплексно індивідуальних реабілітацій , можна усе наздогнати 💪💪🤜🤛 💸💰💳 4149439011725391 Костик Анастасія Іванівна. ❤️Дякую за будь яку допомогу ❤️ Хто коштами ,хто молитвою 🙏

Допис, поширений Анастасія Костик (@nasti4ka___) 14 Чер 2020 р. о 2:27 PDT

"Хочу, щоб люди не забували, що таке радість"

- Люди дуже часто забувають, що таке радість. Треба тішитись тому, що дітки активні, можуть капризувати та бешкетувати, бо для когось це потребує дуже багато зусиль,  - продовжує розповідь жінка. - Було так, що хлопці навіть рухатись не могли, просто водили очима, а зараз вже сидять і дуже активні. 

Анастасія каже, що інколи їй кажуть, що вона мучиться сама та мучить малюків. А вона натомість насолоджується часом з малюками та тішиться кожному новому навіть маленькому звершенню. 

- Нам довелось повністю змінити свій побут. Ми робимо вправи щодня по кілька разів, - говорить Анастасія. - Я дуже багато спілкувалась з лікарями про те, як правильно проводити ці вправи. Моментів дуже багато. Але вирішила. що зі мною вони легше зможуть переносити ці тренування та розтяжки, але інколи їм дуже боляче буває. Я вирішила, що найкращий реабілітолог - це мама. Бо так, як я, їх не любить ніхто. 

Жінка вірить, що невдовзі Петрик та Павлик зроблять свої перші кроки, хоча вже до цього вони пройшли нелегкий шлях. 

- Для мене мої дітки - це найбільша радість в житті, - каже мама. - Я дякую Богу за них. Знаєте, навіть дорослому є чому в них повчитись. Вчуся і я. Вони в мене дуже сильні хлопці. Добрі і розумні. Я дуже ними пишаюсь. 

Довідка

Зараз сім'я готується до нової реабілітації, на яку оголошено збір коштів. Якщо ви маєте змогу допомогти - залишаємо реквізити. 

У соцмережах Анастасія створила хештег #боремось_за_м'язи. Деталі можна знайти там. 

Номер картки ПриватБанк: 4149 4390 1172 5391 - Костик Анастасія Іванівна - мама хлопчиків.

Телефон: +380 - 96 - 759 - 61 - 73.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (286)
  • Данислав Донец

    Ви знаєте,що комусь досконало допопмогли гроші й медицина,наприклад у ващій скруті?

    На кону життя,тому необхідно чітко з'ясувати,чи допоможе те на що ви сподіваєтесь?!

    Пропоную передивитись видеорепортажі:

    https://youtu.be/cJ0ubUWNxl0

    https://youtu.be/v4HsYokkOOI

    https://youtu.be/dAwmop-74wM

    https://youtu.be/5oOSR0iU61M

    https://youtu.be/mcLCHNaABnw

    Ви не уявляєте скільки які потребують вважають, що тільки у них найбільше горе!

    А Господа Бога на Його Милостивих Умовах вистачить на кожного!

    Тому Тільки Господь Бог,Владика Всевишній,Всемогутній.Мілотивий і Святий!
    Тільки Святого й Милостивого всемогутня й досконала сила,на Його Святих Умовах,за мить Сцілює!

    Зізнайтеся Богу - Господь-Спаситель! Тільки Ти допоможеш! Що мені робити, що б врятувати душу?!

    Слава і Хвала Господу Богу,Котрий викупив нас Своєю Кров'ю і переміг смерть для нас!

    Вірте у Всемогутнього Святого Спасителя душі!
    Бо Він не винен,але хоче сцілити,а головне врятувати душу!

    Вірою зі всіма думками й вустами сповідати про всі скрути,жахи,біди і горя,щоб намагатися бути чесним перед Всезнаючим!

    Просити вибачення за самотужки злочинку,яке згадаємо чи забули перед Милостивим!Бо це варто,щоб дозволити Поважаюшему вибір,але Бажаючий незагибелі,втрутитись у своє існування,що б впустити очищяти душу й оживити дух і з'еднатися з Духом Святим!

    Боже!Да хай же да буде Твоя, Досконала воля!
    У Тебе всі часи і терміни!

    і не вірте що це все,а може щось і не так!

    Прорватись скрізь вражину беспредельну,який нав'язує брехню на Істину,що б повбивали один одного,навідь сльозно криком до Спасителя Вискупителя!

    І спитайте й вислухайте Його - як ще розкаятись,як молитис і як служити Тобі - Господь!!!
    Що б ні хто нас не побачив з проханням про допомогу,а тільки з Божей Переможной Радістю!
    Щоб бути вічно з Тобою - Спаситель!!!

  • Наталя Швед

    +++++++
  • Лілія Ярославівна Вільчинська

    +++++
  • Марія Добощук

    +++++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:10 У Кутківецький ліс викликали дві «швидких» , там знайшли непритомних підлітків (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) 18:01 На Тернопільщині в останню путь провели 50-річного священника 17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільськомцу районі врятували 650 свиней 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up