Ресторатори, блогери, підприємці та медики. Як знані та заможні тернополяни борються з COVID

Ресторатори, блогери, підприємці та медики. Як знані та заможні тернополяни борються з COVID
  • Від хвороби не застрахований ніхто. І коронавірус не вибирає за соціальним статусом чи іншими критеріями. Ми вже неодноразово писали про тернополян та їхній досвід боротьби з ковід.
  • Цього разу вирішили розповісти історії відомих у Тернополі людей. Серед них є і блогери, і бізнесмени, і керівники медустанов. Як лікуються та що радять робити у випадку, коли тест показав позитивний результат, описали у публікації.

Про позитивний тест на коронавірус розповів відомий тернопільський ресторатор та блогер Петро Заставний. 

- Ввечері 23 листопада почало першити горло, а вже зранку я зібрав речі і поїхав в заміський будинок на ізоляцію. Це все робив з думкою «а раптом...». Тому по дорозі заїхав і здав тест.
Через добу прийшов результат - позитивний. У мене коронавірус. Наступні декілька днів температура 37.8, ламає тіло і дуже болить голова. Коли почав кашляти - Аліна (дружина) записала на КТ легень і виявилось, що це початкова стадія запалення.

Відео дня

Журналістці "20 хвилин" ресторатор розповів, що зараз почувається значно краще.

- Я лікувався вітамінами. Пив ті, що мені призначили лікарі за аналізами. Жодних антибіотиків не приймав, самолікуванням не займався. Після КТ і надалі виконував поради лікарів. Минуло вже понад 10 днів. Я здав тест. Чекаю на результат. Почуваюсь вже краще, - каже Петро Заставний. - Хвилювався за сина.Тому і вирішив у перший ж день поїхати з дому. Самоізолюватись та контролювати рівень кисню та температуру. Контактувати з лікарем. 

Чоловік каже, що найголовніше - не впадати у паніку, адже це може погіршити ситуацію. 

- Подивіться на це з іншого боку - хай це буде часом коли можна від всього відпочити: подивитись серіали, почитати книгу, - каже блогер. - Єдине, що можу додати - це не зволікайте. Зверніться до лікарів, переконайтеся, чи ви в порядку, щоб не наражати на небезпеку себе та людей, які поряд. 

"Не хочеться абсолютно нічого" 

Зараз із коронавірусом бореться відома блогерка з Тернополя Таня Пренткович. 

- Скажу вам так: приємного мало. Температура, апатія, відсутність енергії і враження такого затяжного похмілля вже два дні не відчуваю запахів, смак поки є. Не можу і не хочу нічого. Приготувала сніданок - втомилася. Написала пост - треба годинку полежати. Не звикла так! Я ж не хворію. Зате є можливість оцінити всі переваги життя за містом! Можна і на терасу вийти, і з собакою в полі погуляти, і до «моря» поїхати, але ж не хочеться. Наступні 10-12 днів вас чекає домашній контент і щоденник ковідниці. Приємного перегляду. Все буде добре. Бережіть себе, - написала вона в своєму профілі 29 листопада. 

Зараз жінка розповідає про переваги та недоліки ізоляції. Живе вона у заміському будинку з 4-річним сином та своїм хлопцем. Таня говорить, що відчуває підтримку рідних та чужих людей. Вони передають родині смаколики, пишуть слова підтримки, що дуже допомагає. Також блогерка закликає всіх, хто зіткнувся з коронавірусом, приділити час самоізоляції собі і тим справам, які давно відкладали. 

"Будьте поблажливі до підлеглих, які перехворіли"

Про позитивний тест на коронавірус у соцмережах розповів власник однієї з найбільших будівельних компаній Тернополя Ігор Качмарський.

Про про перебіг та лікування від коронавірусу у соцмережах розповів тернопільський підприємець Ігор Качмарський.

- Більшість моєї сім'ї вже ним перехворіла. Дяка Богу і добрим лікарям, що все відбулося плюс-мінус. Перед тим, як заразитися дружно приймали цинк, вітамін Д3, рослинні препарати, продукти з високим Ph і пили багато-багато теплої води. Цим самим лікувалися, - писав пан Качмарський на своїй сторінці у Facebook.

Чоловік каже, що був готовий захворіти, адже через роботу багато контактував з людьми.

- Все почалось раптово, як і в більшості випадків. У мене не зникав нюх чи смак, але повністю зупинилась травна система. Було відчуття, ніби проковтнув величезну каменюку. Коли хтось каже, що це як звичайний грип – аж ніяк. Коронавірус не схожий на знайомі нам з дитинства хвороби

Підприємець розповідає, що довго на ізоляції не пробував, адже мав можливість сам пересуватись авто та працювати у ізольованих приміщеннях за межами дому. Серед найважчих симптомів коронавірусу пан Качмарський називає і слабкість та сонливість.

- У мене багато знайомих перехворіли. Типова ознака - це слабкість, яка з'являється із початком вірусу, а потім коли людина наче одужала, вона все одно не дає їй нормально жити. Це може тривати до місяця і довше. Також були проблеми зі сном. І це доволі неприємно: з одного боку ти сонний та втомлений, а з іншого - заснути важко. Тож раджу керівникам, які мають підлеглих після коронавірусу, бути до них поблажливими та з розумінням поставитись на час реабілітації після цього підступного вірусу.

"Це підступний вірус"

Про свій досвід боротьби з коронавірусом розповіла і Оксана Чайчук, головний санітарний лікар Тернопільської області.

- Звичайно, відчуття не зовсім приємні, але віримо в краще. Я займаюсь спортом, веду активний спосіб життя і перебіг хвороби у мене відносно легкий, - казала Оксана Чайчук. - Усе, що можу порадити, - це приймати медикаменти, які призначають лікарі. Коронавірус - це підступний вірус. Сьогодні одна клініка, а завтра все може розвиватись дуже швидко. Я повністю виконувала  усі рекомендації сімейного лікаря. 

Пані Чайчук рекомендує  не лежати. Багато ходити, виконувати дихальні вправи, для того, щоб не розвивалась пневмонія. Одна із таких вправ - це підняти руки вверх, зробити глибокий вдих та повільно опускати руки та видихати. Тим, хто живе в приватному будинку, варто виходити на вулицю та частіше дихати  свіжим повітрям. 

Після двотижневої ізоляції Оксана Чайчук повернулась до своїх обов'язків. Зараз вона і надалі координує роботу Лабораторного центру, що проводить ПЛР-дослідження на коронавірус. 

 

Коронавірус побороли міський голова Тернополя Сергій Надал, голова Тернопільської ОДА Володимир Труш. Про свій досвід вони обіцяли розповісти згодом. Їх історії ми опишемо у наступних публікаціях.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (47)
  • Оксана Бойко

    а хто ці люди?
  • Ульяна Мушынская

    Що це за проплачений піар,чи ці особи найважливіші в Тернополі-ганьба змі
  • Микола Паляниця

    А кому вони тре
  • Володя Скасків

    Пох.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up