“Я там, де музика”: інтерв’ю із починаючим музикантом Назаром Сапяком

“Я там, де музика”: інтерв’ю із починаючим музикантом Назаром Сапяком

Про свій творчий шлях, натхнення та плани на майбутнє журналістці "20 хвилин" розповів починаючий музикант Назар Сапяк. 

Музикант Назар Сапяк родом із Борщівського району, мальовничого села Цигани. Зараз хлопець проживає та навчається у Тернополі. 

-  В дитинстві я не відвідував жодних музичних шкіл чи гуртків, - розповідає хлопець. - Займався чотири роки малюванням, закінчив художню школу, а про музику в дитинстві не думав впринципі. А потім мені захотілось навчитись грати на гітарі, з цього я й захопився музикою. 

Зараз Назар грає на хорошому рівні, як він зазначає, на гітарі. А також може підіграти на ударних інструментах, бас-гітарі, піаніно. У планах хоче навчитись ще грати на духових інструментах. 

Відео дня

- Розуміння того, що музика це моє прийшло до мене нещодавно, близько чотирьох років тому. Коли я вступив в Тернопільський Педагогічний університет на спеціальність “Музичне мистецтво”, - каже починаючий музикант. - І коли я почав вчитись грати на різних музичних інструментах, то зрозумів, що це те, чим я хочу займатись. У мене з’явились можливості доторкнутись до музики, спробувати себе і різних жанрах. А нещодавно, менше ніж півроку тому, коли я розпочав працювати над записами своїх пісень, оранжуванням, то зрозумів, що це буде моя робота й надалі. 

“Рідні радили піти вчитись на лікаря чи вчителя із географії”

- Коли я сказав рідним, що хочу займатись музикою в житті, то вони реагували по різному. Звісно, підтримували, але водночас були сильні сумніви, - каже музикант. - Я таки наполіг на своєму, хоч і сам не був впевнений, що все вийде. Бо музичної освіти я жодної не мав до вступу в університет. 

Зараз Назар цілком задоволений, що таки вибрав шлях музиканта. 

- Додатково я займаюсь самоосвітою, звісно, бо самого навчання замало, - каже музикант. - Взагалі дуже не люблю сидіти на місці. Закінчив бакалаврат і цьогоріч вступив на магістра. 

Складає власні пісні 

- Я шукаю свій стиль. Бо контент, який людям подобається легко зробити, а от важко створити щось нове і буде показувати твою індивідуальність, - каже співак. - Я багато створював власних пісень, коли лише переїхав в Тернопіль та розпочав омріяне навчання. У мене тоді все було нове: моменти, друзі, спогади. 

Здебільшого музикант пише ліричні пісні про почуття. Та у його добірці є кілька філософських роздумів про час, рішення, життя. Пробував Назар навіть зачитувати реп. 

- Зараз я менше складаю пісень, а більше займаюсь пошуком себе, працюю над оранжуванням, пишу демо-пісні, - каже Назар Сапяк. - До нових треків я хочу добавляти нотки народності, а також пробувати писати танцювальні пісні

Зараз музикант працює над музикою до своїх текстів. Має свій ютуб-канал, де завантажені різноманітні пісні музиканта. 

Виступав на кількох тернопільських фестивалях

- Мої дебютні сольні виступи - це концерти на тернопільських фестивалях - Ria fest та Тернопільська брама, - розповідає музикант. - До того, я співав у складі весільного кавер-бенду та за рахунок навчання в університеті я також на яких місцевих сценах виступав.

Музикант Назар Сапяк на свої перших сольних виступах співав ліричні пісні під акустичну гітару.

- Хоч досвід виступів перед публікою у мене вже й був, але перед тим, як виходити на сцену, ти хвилюєшся, як тебе сприйме публіка, - каже Назар Сапяк. - Я багато думав над тим, як слухачі сприймуть мої власні пісні, чи будуть взагалі їх слухати. І був приємно вражений, що людям подобалось мене слухати і публіку мені вдалось зібрати та втримати її уваги до кінця свого виступу.

Хлопець зізнається, що співати кавери йому вже трішки набридло, тому він впевнено продовжує створювати свій продукт. 

- Я хочу творити свій продукт, який буде підкреслювати мої роздуми, переконання та почуття, - каже співак. - І навіть весь вільний я проводжу за створенням чогось нового. А коли я відчуваю, що мені це вже набридає, то просто прогулююсь із друзями.

Хлопець каже, що мріє залишити свій слід у музичній індустрії та знайти власну аудиторію, якій будуть близькі його пісні. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 Сходи зробили нові, а тротуар в суцільних вибоїнах: хто і за скільки проводить ремонт на Дружбі 20:00 Майстриня зі Збаража створює обереги для військових за традиціями січового стрілецтва та вояків УПА 19:20 9 травня в мікрорайоні «Березовиця» не буде води 19:03 За майже місяць так і не знайшли чоловіків у формі, які побили тернополянина в супермаркеті Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 18:45 На Тернопільщині прогнозують заморозки 18:02 Унікальні ікони середини ХІХ століття отримав в подарунок музей на Тернопільщині photo_camera 17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію 10:26 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці буде безкоштовним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up