«Я - як священик: і послухаю, і пораджу»: тернопільський таксист розповів, кого возить і скільки заробляє

«Я - як священик: і послухаю,  і пораджу»: тернопільський таксист розповів, кого возить і скільки заробляє
  • 22 березня у світі відзначають День таксиста. 
  • Журналістка "20 хвилин" вирішила запитати одного із тернопільських водіїв таксі про нюанси професії. Свого прізвища чоловік просив не вказувати, мовляв, колеги-водії будуть кепкувати.

Пан Анатолій працює таксистом понад 12 років. Він каже, що професійний день святкувати не буде, бо ж на роботі. Він не працює у жодній службі таксі, переконує, що "сам собі начальник" - це найкращий варіант. 

Таксист розповідає, що працює не тільки у Тернополі і області. Інколи замовляють поїздки навіть на кілька сотень кілометрів, проте інколи така дорога навіть легша від дороги по місту. 

- Я їздив в Київ до 15 разів, Вінниця, Софіївка, Одеса. За Західну Україну взагалі мови нема. По всіх замках возив людей, - каже пан Анатолій. - Я в Тернополі не люблю їздити по тих дорогах, де можна "колеса полишати". Наприклад вулиця "імені мера" (так ми називаємо Гайову), там, де новобудови, на Яреми, наприклад. 

Відео дня

Пан Анатолій каже, що за роки "служби" зустрічав дуже багато людей. Раніше чоловік мав у машині лічильник пасажирів. Ще два роки тому він показував 15 тисяч. І це тільки ті, для яких включав лічильник. 

- Деколи ще й чайові дають за то, що ти послухаєш людей. Я - як священик. Маю порадити, показати дорогу, - жартує водій. - А людям інколи треба такого, виговоритись людині, яку, можливо, і не побачиш ніколи більше. Як на сповіді. 

"Таксистом може стати кожен, відівчитись - важко"

До роботи таксиста, пан Анатолій працював водієм на одному із Тернопільських підприємств. Він каже, таксисти між собою жартують, що таксистом може стати кожен, а відівчитись вже важко.

- Я вночі не їжджу. На наших дорогах не так заробиш, як "вгробиш". Тай порядні люди ходять до 22.00, далі вже "бидло", - каже чоловік. - Я - таксист специфічний. П'яних не вожу, російськомовних теж не люблю. Дозволяю їм сідати в машину, хіба якщо то гості міста. Я питаю: "Ти тернополянин?" Він каже: "Так". То я йому пояснюю, що як за стільки років не навчився говорити українською - хай ходить пішки.

Серед пасажирів пана Анатолія за роки роботи вже з'явились постійні клієнти. Багато довіряють найцінніше - зранку відвезти дітей до школи, або забрати їх із села. 

- Я вже виробив графік через пасажирів, бо у мене є клієнти, яких треба відвезти на роботу, потім завезти додому, - говорить чоловік. - Люди, які давно мене знають - довіряють вже. Кажуть: "Поїдь в село, привези посилку", або "Завези дитину в садок" або "Забери з садка". І їм добре, і мені добре.

"Всі думають, що таксисти лопатами гроші гребуть"

На запитання, скільки заробляють таксисти, чоловік відповідає, що це, як у риболовлі: коли як пощастить. В середньому виходить близько 300 гривень.

- Всі думають, що ми тут гроші лопатами гребемо, але ні. Цю суму мені треба розділити на три: частину на бензин і відкласти на ремонт, чатину - заплатити податок, і за щось сім'ю годувати, - каже пан Анатолій. - Та й з пасажирами цікаво буває. Я люблю говорити, але деколи вони дуже кумедні. Було, що заходить жінка питає: "Ви вільні?". Я кажу: "Ні, я одружений". Або ще був випадок, що відкриває двері жінка і питає: "То таксі?", я кажу: "Ні. Пожежна", а вона: "Та як пожежна, коли шашка є?". А я думаю, то нащо питати. 

Чоловік каже, що дорогу дуже любить. Якщо на шляху будуть заправки, щоб можна було випити кави, запалити цигарку -  готовий їхати хоч на край світу. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Олександр

    Та ясно шо трусить трохи про доходи. Але в цілому підхід до клієнтів правилньий. Теж стараюсь бидло відсіювати і економити собі час та нерви. Загалом норм стаття. Доречі можна таку рубрику і надалі. Хто за?
  • Домініканець

    Якщо людина повертається чи їде до праці після 22.00? Вона теж бидло?
    Пані Ольго ви не знайшли можливості поспілкуватись із адекватним таксистом?
    Чим Ви думали віддаючи до публікування статтю?
    Куди дивиться редактор?
    Куди котисься рівень 20 хвилин?

    Olya Turchak reply Домініканець

    Це пряма мова. Вирішили залишити її без редагувань. Можете написати у фб поділимось записом розмови.
  • Домініканець

    Виникло декілька запитань:
    1) Як він сплачує податки?
    2) Хто проводить його медичний огляд перед початком роботи?
    3) Яким чином йому у садочку віддають дітей, якщо він не вписаний батьками, як довірена особа
    4) А чи не видуманий він повністю журналістом?
  • Юра

    Шо він трусить яких 300 в день, то виходить 8 замовлень. Чистими стільки в день то да повірю, в мене тесть має план 320,заправка і собі 300+-
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up