Як дружина Михайла Ратушняка розклала його життя по поличках

Як дружина Михайла Ратушняка розклала його життя по поличках

Історія кохання Михайла та Галини Ратушняків схожа на казку. Чоловік впевнений, що дружину йому подарувала доля. Не дивлячись на подвійну різницю у віці, пара зуміла побудувати міцну сім’ю, народити трьох дітей та здійснити багато спільних задумів.

Ми продовжуємо цикл публікацій «Дружини відомих тернополян». Адже насправді про надійний тил знаних у місті персон мало що відомо.

Михайла Ратушняка добре знають не лише в Тернополі, а й далеко за його межами. Екс-депутат міськради, підприємець та меценат довго був завидним холостяком. Одружився він десять років тому, тоді йому було 45. Його дружиною стала на той час громадська діячка, керівник молодіжної референтури Конгресу Українських Націоналістів Галина Жулковська. Два місяці тому подружжя відсвяткувало олов’яне, або трояндове весілля. За роки спільного життя вони не лише навчилися розуміти та підтримувати один одного, а й полюбили ще більше.

Відео дня

Жінка наполовину молодша

Пан Михайло каже, що їх історія – знаменита розповідь про справжнє кохання. Дружину, впевнений, подарував йому сам Господь.

- Познайомились ми в далекому 2006 році з ініціативи  двоюрідної бабусі Галини, - розповідає чоловік. – Вони тоді організовували українську вечірку, я допоміг фінансово все влаштувати. Дійство відбувалось у теперішньому Палаці спорту, що на бульварі Д. Галицького. Там ми вперше і зустрілись з коханою. Крім своєї вроди, вона мене вразила ще і своєю глибокою душевністю – Галина вихована на засадах націоналізму та християнської моралі. Її дідусь – воїн УПА, а мама – сильно віруюча християнка. Мені це дуже імпонує.

Після першої зустрічі в пари зав’язались приятельські стосунки, які майже одразу переросли у кохання. Пан Михайло зізнається, що коли зустрів дружину, їй було лише 22. Але навіть подвійна різниця у віці їх не злякала.

- Ми писали смс та зідзвонювались щодня, ходили на прогулянки. Я досі з посмішкою на обличчі згадую, як вона ще за два місяці до весілля говорила до мене на «Ви». Знаєте, такий шарм у спілкуванні був притаманний багатьом інтелігентним родинам.

Співрозмовник кілька разів підкреслив, що другу половинку йому подарував Господь.

- За два місяці до нашої зустрічі я їздив у монастир, що в Колодіївці. Коли монах поклав свою руку на мене, я відчув, як по жилах потекло тепло. То була Божа благодать. Тоді я попросив Всевишнього, як батька: «Або одружи мене, або дай мені душевний спокій». Невдовзі після тої поїздки я і зустрів свою Галинку.

Веселка допомогла освідчитись

Не менш романтичним є сам момент освідчення. Під час чергової пробіжки на Дальньому пляжі – 19 січня 2007 року – Михайло Ратушняк зупинився, аби помолитися. Коли заплющив очі, то відчув те ж саме тепло, що і тоді – у монастирі. А коли повернувся, побачив яскраву веселку над головою. У цей момент зателефонувала Галина та попросила зустрітись.

- Вона сказала, що жити без мене не може, а я не уявляв свого життя без неї. Освідчення було логічним та вдалим завершенням того чарівного дня. А 17 листопада 2007 року ми одружилися, - говорить тернополянин.

Одруження кардинально змінило життя чоловіка, зізнається він. І лише в кращу сторону. Саме дружина розставила все на свої полички.

- Галинка – чудова мама, у неї в крові – унікальні материнські якості, - акцентує він. – До того ж, вона в усьому тримає порядок. Дружина – то є наш сімейний оберіг. Вона кожен день наповнює щастям. Я впевнений, що завдяки їй з наших доньок, а їх уже троє, виростуть чудові люди.

Успішна на роботі

Крім того, що жінка є гарною господинею, люблячою дружиною та мамою, вона ще й досить успішний директор товариства, заснованого чоловіком.

- Дружина, як ніхто інший, тримає баланс між кнутом і пряником. Вона інтуїтивно відчуває, коли хтось говорить неправду чи хоче схитрити. Я можу в усіх питаннях розраховувати на її підтримку, мудру пораду та гострий розум, - каже пан Михайло. – Саме вона навела лад на підприємстві. І, чесно кажучи, раніше я трохи недооцінював жінок. Думав, що чоловіки є будівниками світу, рушіями прогресу. Тепер я знаю, що жінки є більш відповідальними, надійними, працелюбними, рішучими, цілеспрямованими. Моя Галинка всюди встигає: і дітьми займається, і домашні завдання з ними виконує, і  на гуртки завезе, і всі організаційні питання на роботі вирішить. До всього має здібності.

Родину Ратушняків об’єднують традиційні українські цінності.

- Ми віримо в Бога та віримо в Україну. Свої дітям передаємо ті ж почуття, - каже він. – З дружиною мені дуже пощастило!

Після пологового – на роботу

Сама ж пані Галина зауважує, що жінка, аби почуватись щасливою, повинна бути багатогранною. Вона не уявляє себе домогосподаркою. У той же час не бачить себе і поза сім’єю.

На питання, як всюди встигати, Галина Ратушняк відповідає: «Важливо навчитися правильно організувати своє життя, і, в першу чергу, саму себе».

- Людина, яка завжди прагне вчитися та готова багато працювати, може досягнути успіху у справі, якою займається, - каже вона. – Лише тоді, коли ми виходимо за зону комфорту, можемо підкорювати нові вершини.

Подружжя Ратушняків виховує трьох донечок. Найстаршій Христинці 9 років, середній Даринці – 7, а найменшій Яринці – 1,6. З наймолодшою донечкою нині сидить бабуся, мама пані Галини. Жінка на третій день після пологів, після виписки, поїхала на роботу.

За повсякденними турботами не завжди вдається побути разом та відпочити. Але як тільки випадає нагода, сім’я Ратушняків придумує, як цікаво провести час.

За словами пана Михайла, вони люблять ходити в театр, філармонію, бувати на концертах українських виконавців, на свята їздять у Зарваницю. Пані Галина додає, що любить найбільше вихідні, адже тоді вони з чоловіком та дітьми нарешті приділяють максимум часу один одному.

- Ми любимо спокійно відпочивати, але часом спонтанно заплануємо поїздку, і вже наступного дня їдемо кудись. Обожнюємо мандрівки з дітьми. Часто подорожуємо Україною, улітку відвідуємо різні замки на Тернопіллі, любимо бувати на морі. Діти завжди охоче збираються у кожну подорож. Адже там отримують масу нових вражень та позитивних емоцій.

Про свої мрії подружжя говорить скромно. Головне, кажуть, - аби діти були здоровими, щоб вони могли жити та реалізувати себе в Україні.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Анонім

    В статті чомусь не написали що Михайло Ратушняк краде пам'ятники на Микулинецькому цвинтарі .Ця пара дуже підлі люди.

    Tarnopol Mst reply Анонім

    Бо ніхто цього не знає. Маєш фати,наведи їх. Зроби бодай фото,тих памятників,і вистав анонімно
  • Олег

    Пішла на бабло
  • DANKO

    Зразкова українська родина!  Людина сама творить свою долю - Бог дав їй свобідну волю! Кожна людина при народженні отримує від своїх предків і гріхи і заслуги... Але Господь дає  можливість кожному з нас відмолити гріхи своїх предків не тільки молитвами, але й всім своїм життям! Не хочу перейматися  гріхами ні своїх предків, ні інших людей! Але спосіб життя сім'ї Михайла і Галини є прикладом для кожного з нас!  Добробут родини не грунтується на жодній прихватизації, обмані чи злодійстві - все що в них є - результат праці та інтелекту!
  • Чулаінше

    Коли читаю такі історії, ех. Якби ж то була правда))) християнство, мораль, аристократи, ага))) воша, кажуть, кашляє
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up