Як проголосували за кандидатів на виборах ректора Педагогічного університету: результати

Як проголосували за кандидатів на виборах ректора Педагогічного університету: результати
  • Вранці, 23 грудня, на сайті Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка оприлюднили результати першого туру виборів ректора.
  • Нагадаємо, що на посаду претендують чинний очільник вишу Богдан Буяк та декан історичного факультету Володимир Місько.
  • Чи буде другий тур виборі, скільки голосів віддали за кандидатів та хто лідирував у першому етапі – читайте у матеріалі.

У четвер, 22 грудня, в Тернополі обирали нового ректора ТНПУ імені Володимира Гнатюка. Виборча дільниця працювала з 9:00 до 15:00. Вибори  проходили шляхом таємного голосування в Освітньому Хабі цього університету.

Для проведення виборів ректора заздалегідь створили Організаційний комітет та спеціальну Виборчу комісію. На посаду претендують чинний очільник вишу Богдан Буяк та декан історичного факультету Володимир Місько. Одразу після закінчення голосування члени Виборчої комісії мали підрахувати кількість виданих для голосування бюлетенів та кількість бюлетенів, наявних у скриньках.

«20 хвилин» ретельно слідкували за результатами виборів. Однак, 22 грудня вони так і не з’явились. Проте, обоє кандидатів ввечері подякували виборцям на своїх сторінках у Фейсбуці. У коментарях деякі містяни навіть вітали їх з перемогою.

Відео дня

Протокол Виборчої комісії від 22.12.2022 року оприлюднили вранці, 23 грудня. Участь у виборах шляхом таємного голосування взяли 563 особи.

За підсумками голосування за кандидатів проголосували: за Буяка Богдана Богдановича – 305 осіб (49,51%), за Міська Володимира Володимировича – 229 осіб (37,18%). Жоден з кандидатів не набрав більше 50% голосів осіб, які мають право брати участь у виборах. Що буде у такій ситуації – заздалегідь визначили у  Положенні про вибори ректора. Там вказано, що якщо у виборах брали участь декілька претендентів, і жоден з них не набрав більше половини голосів виборців, то Організаційний комітет приймає рішення про проведення другого туру виборів, який проведуть через 7 календарних днів після першого.

У Протоколі Голова Оргкомітету підтвердив, що другий тур виборів відбудеться 29 грудня з 9:00 до 15:00 в Освітньому Хабі (вулиця Максима Кривоноса).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Igor Kuzma

    Яка різниця хто буде ректором,всі вони хабарники
  • Sergii Werner

    Вже на швидку "головного" вибрали......

    Sergii Werner reply Sergii Werner

    Ірина Жижіна звичайно що розумію,не хочу просто висловлюватись не коректно,хоча тепер я не маю нікого діла до тої контори...

    Ірина Жижіна reply Sergii Werner

    Sergii Werner жартів не розумієте? А завжди реагуєте нормально на мої коментарі

    Sergii Werner reply Sergii Werner

    Ірина Жижіна .......

    Ірина Жижіна reply Sergii Werner

    Sergii Werner і що, він виявився не швидким?
  • Світлана Зятковська

    А підрахунки здійснювали випускники даного вишу? 🤣 Бо 305 голосів від 563 тих, хто брав участь в голосуванні це вже 54,17 %. Або хтось щось прибрехав 🤔

    Світлана Зятковська reply Світлана Зятковська

    Natali Bagheri Були: 563-305-229=29. Але тут мова про інше 🤣

    Natali Bagheri reply Світлана Зятковська

    Світлана Зятковська напевно, були ті, що утрималися 😉
  • Іван Кіцак

    Буяку із 563 хватило і 282 голоси для перемоги - це вже 50+!!! А тут 305 і не хватило??? Цікаво…!!!

keyboard_arrow_up