Партнер рубрики Події

Як святкують іменини тернопільські Марії

Як святкують іменини тернопільські Марії
  • Ім’я Марія має давньоєврейське походження, варіанти значення — «гірка», «бажана», «безтурботна». Це найпоширеніше ім’я в світі, тому що саме так звуть матір Ісуса.
  • Власниці цього імені відзначають іменини 41 раз на рік.
  • Сьогодні, 8 січня християни відзначають Собор Пресвятої Богородиці і День ангела Марії. 

Ми запитали тернополянок з іменем Марія, чому їх так назвали, коли та як святкують свій День ангела.  

Святкує взимку

Марія Стопник, актриса:

Відео дня

- Наскільки мені відомо, я взагалі повинна була бути Валерією. Але тато прийшов і сказав: "нехай буде Марія".  Ще й бабусю так звали, може через це. Святкую іменини 8 січня. Просто десь виходимо прогулятись і повечеряти.

 

 

 

 

Вітають декілька разів на рік

Марія Павєльєва, лікар-епідеміолог:

- Назвали мене Марією через те, що я народилась між двома святами (28 серпня та 21 вереснем). Зазвичай святкую 4 серпня, цей день свято Марії Магдалини. Святкування звичайне, без помпезностей.  Хоча знайомі вітають декілька разів на рік. І тому можливе святкування в інші дні. Із подарунків - квіти, якісь дрібні речі для господарства, канцелярські знаряддя.

 

 

На іменини одягає вишиванку

Марія Хомів, лікар-психотерапевт:

- Марією мене назвали на честь бабусі, маминої мами.  Мені подобається це величне ім'я. Зазвичай святкую 8 січня. Іменини відзначаю традиційно в різдвяному дусі. Запрошуєм колядників, гості долучаються колядувати, споживаємо різдвяні страви. Як правило гості приходять зі своєю кутею, пампушками. На іменини завжди одягаю вишиванку. Для мене це і є найкращий подарунок

 

 

Назвали на честь бабусі

Марія Данилевич, викладачка:

- Марією мене назвали батьки з ініціативи бабусі по маминій лінії, яка теж мала таке ім’я. Просту вишуканість такого вибору я усвідомила вже в доволі свідомому віці. В дитинстві  під впливом книжок була великим романтиком.Тоді хотілося чогось менш звичного, навіть екзотичного. То тепер розумію, що все геніальне є зазвичай простим. І я вдячна своїй родині за це рішення. Ще однією мотивацією є те, що народилася я у жовтні, між двома Днями Марії, ближче  до Покрови. Тому саме з цим святом асоціюю свої іменини. І дуже його люблю за лагідність(як правило) погоди і осіннє плодове багатство. На всі Марійські свята намагаюся ходити до церкви.Тоді по-особливому звучить вітальне "Многая літа". І це досконалий подарунок. А ще мене ніколи не забуває вітати моя дорога кума.Часом мені навіть буває  її шкода, бо стільки іменин в році в однієї людини і стільки тепла, яке вона мені дарує, потребують значних душевних порухів та сил. Стараюся відповідати їй взаємністю і часом діяти на випередження!

Редакція "20 хвилин" вітає усіх Марій зі святом!  В цей чудовий день бажаємо залишатися такими ж чудовими, елегантними та чарівними!!!
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Руслан Украинец

    Тільки це вчора було а не сьогодні автор напевно перебрав трішки😂
  • Цьвєк

    Бухають...

    pitersuperfly reply Цьвєк

    Ну ти Цвєк як шось скажеш, то хоть стій, хоть падай

keyboard_arrow_up