Партнер рубрики Події

Як святкують іменини тернопільські Наталії

Як святкують іменини тернопільські Наталії

Наталія – ​​жіноче ім’я, яке виникло в перші століття християнства. Воно походить з латини і означає «рідна». Іменини відзначають 8 вересня, на честь святої Наталії Нікомидійської, день пам’яті якої припадає на 8 вересня. 

Ми запитали відомих тернополянок з іменем Наталія, чому їх так назвали та як святкують свій День ангела.  
 

Святкує на природі 

Наталя Гаєвська, сімейний психолог, психотерапевт:

- Мене назвали в честь маминої подруги, з якою в неї були дуже гарні стосунки. Переважно святкую в тісному домашньому колі серед сім‘ї та найближчих друзів. Якщо є можливість, завжди стараюсь поїхати на природу в цей день, щоб набратися сил та енергії на тривалий час. Подарунки! Хто ж їх не любить? Мої рідні знають, що я просто обожнюю квіти, особливо білі троянди і лілії, тому після моїх іменин в мене майже як в оранжереї! Також дарують часто приємні дрібнички, які крім того можуть згодитись в господарстві.

Відео дня

Назвали в честь Наталки Полтавки

Наталка Михно, письменниця: 

- Мене назвали іменем улюбленої героїні моєї бабуні Євгенії із п'єси Івана Котляревського "Наталка Полтавка". Вона до 1939 року грала в сільському Глещавецькому театрі від товариства "Просвіта". Коли я підростала, вона співала мені в ролях напам'ять усю п'єсу, поки копала чи сапала картоплю і буряки. Я дуже люблю своє ім'я саме через приклад літературної Наталки: досягати в житті мрії та ніколи не відступати! А ще мені подобається, що Наталка- означає "рідна"! Іменини святкую не у застіллі, а проводжу з книгою чи рідними.

Іменини рівноцінні Дню народження

 

Наталя Турчин, журналіст

- Ім’я для мене обрала мама. Чому?  Бо — українське, хоча й латинського походження. Не люблю, коли мене  кличуть Наталка, рідні й друзі називають мене Ната, Туся, Тася, Татка, і так тепло від цього. Іменини святкую у колі друзів. Вони для мене рівноцінні дню народженню.

 

Народилася напередодні Дня ангела

 Наталя Лобас, викладач польської мови, доцент ТНПУ, директор Центру польської мови та культури "MojaPolska":

- Припускаю, що Наталією назвали тому, що через день після мого дня народження випадає святої Наталії. Але сімейна легенда розповідає, що моя старша сестричка мала ляльку Наталю і тому дуже хотіла, щоб нову дівчинку у сім'ї також назвали Наталею. І батьки не мали нічого проти. Іменини спеціально не святкую, тим більше, що вони майже збігаються із Днем народження. А подарунки бувають різні - від наперед узгоджених і запланованих, до невеличких (або і великих)  сюрпризів.

День ангела святкує з тортом

Наталія Корпан, журналістка:

- Батьки дуже довго не могли вибрати мені ім’я. Спочатку я мала бути Мартою, та моїй бабусі дуже не сподобалась ця ідея. Тато ж дуже хотів, щоб я була Настею, але врешті-решт зійшлись на імені - Наталія. Хоча, все-таки друге церковне ім’я у мене Анастасія. Свої іменини я святкую з дитинства, найрідніші дарують символічні подарунки, а я у свою чергу купую торт. В дитинстві мені не подобалось моє ім’я, бо Наталі зустрічались мені на кожному кроці, а мені хотілось бути особливою. Але зараз, ім’я Наталія мені дуже імпонує.

"Люблю отримувати те, чого хочеться"

Наталія Потурай, пасічниця:

- Назвали мене батьки так в честь своєї подруги, з якою жили поруч у гуртожитку, навчаючись в інституті. Святкую скромно, без ресторанів. Часом їдемо з сім'єю на піцу. Переважно подарунки роблю сама собі від сім'ї. Люблю отримувати те, чого хочеться. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталка Михно

    Дякую 🙂

keyboard_arrow_up