Яким через п'ять років бачать Тернопіль мешканці міста

Яким через п'ять років бачать Тернопіль мешканці міста

Тернополяни хочуть простого: мати в місті якісні дороги, безпечні дитячі майданчики, великі парки, впорядковану забудову і гармонійні фасади будинків

Хочу Тернопіль з парками і без хаотичної забудови

Віталій КУДЛАК, громадський активіст:
— У майбутньому хотілось би бачити Тернопіль мирним містом у процвітаючій Україні. Комфортним, безпечним та зручним для життя людей незалежно від їхнього віку та соціального статусу. Містом, в якому розвинута соціальна, екологічна, освітня, культурна та економічна сфери життя. Але якщо не зміниться курс місцевої влади та підходи до управління містом, то замість бажаної картини матимемо хаотичне нагромадження новобудов та комерційної нерухомості різного калібру, замість парків - максимум декілька скверів. І знову займатимемо серед обласних центрів нашої країни вже звичне останнє місце за економічним розвитком.

Якщо змін не буде, поїду на заробітки
Андрій ШУСТ, держслужбовець:
— На мою думку, є два сценарії розвитку. Один передбачає, що Україні все-таки вдасться подолати кризу та війну. Через адміністративну реформу залучити більшу кількість інвестицій у місто. Тоді покращиться інфраструктура, втілюватимуть у життя цікаві проекти людей, які завдяки безвізовому режиму побачать в ЄС і захочуть втілити в життя усе побачене в нашому чудовому місті. Нарешті припиниться хаотична забудова зелених зон та прибудинкових територій.
Надіюсь, що місто не втратить самобутні парки і чарівну красу тернопільського ставу. Я, як і решта містян, матиму більший вплив на рішення місцевої влади. можливо, стану громадським активістом або місцевим депутатом, щоб краще реагувати та вирішувати проблеми в місті.
Інший сценарій передбачає, що все залишиться так, як є. тоді я інтенсивніше шукатиму можливість самореалізуватись за межами батьківщини, як це вже зробили багато тернополян, щоб нарешті відчути себе забезпеченим та задоволеним життям. і в Тернопіль приїжджатиму лише на вакації в надії побачити позитивні зміни та залишитися.

Відео дня

Популяризуватиму місто творчістю
Леся ЗАМОРСЬКА, домогосподарка:
Тернопіль, на мою думку, має хороший туристичний потенціал, як і Тернопільщина загалом. Якщо влада та ініціативні тернополяни створюватимуть сприятливі умови задля цього, то через п’ять років Файне місто стане однією з туристичних родзинок України. Себе ж бачу активною тернополянкою, яка популяризує своє місто через власну творчість та участь у культурно-масових заходах.

Тернопіль у бруківці та нічних клубах
Олег ВЕРЕС, інженер-програміст:
— Можливо я буду дещо різким, але Тернопіль поступово перетворюється на місто бидла. Загаджені під’їзди та двори (що, то москалі загадили їх?). Причому тут влада, якщо мешканці самі звикли вийти за двері квартири і надзюрити просто на сходах. Звідки візьмуться нормальні люди на керівних посадах? Це ті ж жителі міста, які звикли гадити усюди, а не тільки у спеціально відведених місцях. І усі разом хочуть в Європу…
Через п’ять років я бачу Тернопіль без парків та зелених зон відпочинку, забудований повністю, із нічними клубами у кожному дворі. І весь встелений бруківкою.
А хотілося б бачити зелене місто, яким прогулюються усміхнені виховані люди. Які ходять до церкви не тому, що так модно, а тому, що це потреба їхньої душі. Місто, де усі нічні клуби винесені за межі спальних районів, вхід куди дозволено тільки при пред’явленні документа і після досягнення 18-ти років.

Велике село або місто-чепуруля
Віталій КАРПА, менеджер з продажу:
Якщо відбудется адмінреформа, у планах якої є розчленування Тернопільської області, то перспектива стає зрозумілою: велике село. Якщо ж залишиться теперішній статус-кво, то місто буде таким, як і є: дещо буде чепуритися, щось будуватися. Основна ідея відома - гарне місто для життя. Питання тільки: для кого? Для селюків, які з'їдуться з навколишніх сіл та містечок, для заробітчан, які ще люблять рідну землю? Якщо ж розглядати оптимістичний сценарій, то це важко. Адже незрозуміло, які чинники ляжуть в його основу: виробничі, освітні, фінансові, туристичні чи духовні? А ще простіше для уяви майбутньої картинки міста - глянути на світ, на долю таких же "регіональних центрів". Тут багато що можуть сказати люди, які були за кордоном, але не в Парижі та Лондоні. Але я вірю, що Тернопіль завжди залишатиметься центром духовності і патріотизму!

Потрібно більше безпечних дитячих майданчиків
Ольга Боднарук, в декретній відпустці:
Думаю, що дороги зроблять, парки відновлять і облаштують, вони будуть гарнішими. А взагалі місту бракує гарних дитячих майданчиків. Я живу на „Новому Світі”, там зробили ті майданчики, обгородили їх, але вони не такі, як за кордоном, вони не є безпечними. Якщо дитина впаде, то поздирає коліна-лікті, бо немає захисного покриття на землі, і гірки в нас роблять дуже високі. Чи бачу себе в місті через стільки років, не знаю. Багато хто задумується про виїзд закордон. Та вірю, хоч важко в це вірити, що все зміниться на краще. Тепер тарифи високі, ціни ростуть, зарплати малі. Але віримо в краще.

Місто з хорошими дорогами
Олександр, механік на залізниці:
Через п’ять років бачу Тернопіль дуже гарним містом. Насамперед будуть хороші дороги. Хотілося б, щоб тут було багато високооплачуваної роботи. Наразі це найбільша проблема, бо в Тернополі всюди платять мало. Поки керує Порошенко, не знаю, що буду робити. Про те, щоб їхати за кордон, звичайно, задумувався. Але вже не ті роки. Мені 52.

Не подобаються фасади клаптиками
Світлана Йолкіна, домогосподарка:
— Я переїхала у Тернопіль з Шумського району. Загалом у місті мене все влаштовує. Та хотілося б кращих доріг і щоб було чистіше. Є багато неокультурених місць. Частина території ніби чиста, а якийсь куточок засмічений, і його ніхто не прибирає. Багато зовнішньої реклами, це засмічує простір. І ще не подобається, що немає єдиного дизайну вулиць. Скажімо, коли у будинку одне вікно зовсім іншої форми, ніж решта, а частина фасаду — іншого кольору, наприклад, рожева чи цеглова. Будинки через це виглядають неестетично. Нові будинки ще мають якесь єдине оформлення, а старі - люди ремонтують хто як хоче, і ці заштукатурені клаптики виглядають негарно.

Щоб Тернопіль став туристичним центром
Вікторія Петренко, поліцейська:
Я себе реалізувала в Тернополі, мене влаштовує моя робота. Бачу, що місто щороку усе стає кращим. Хотілося б бачити Тернопіль більш туристичним містом, щоб сюди приїжджало багато туристів з Європи, щоб Україна євроінтегрувалася. Щоб більше було іноземців, носіїв англійської мови, щоб було більше людей для спілкування. Також щоб залучали іноземні інвестиції і у нас навчалися іноземні студенти. Ще хотілося б більше архітектурних пам'ятників.

"Спільними зусиллями зробимо Тернопіль кращим"

Володимир Головач, бізнесмен:
— Тернопіль бачу ще красивішим, ніж він був. У нас — унікальне місто, маємо красиве озеро, парки. Це місто для життя. І в цьому плані його потрібно розвивати, а не забудовувати там, де це не потрібно. Краще будувати за межами міста. Має бути концепція розвитку Тернополя, яка вона - слабенька чи ні - це інше питання. Я це не вивчав. Але локальні покращення відбуваються. При всіх недоліках мерії є позитив  порівняно з попередніми чиновниками, не ідеально, але роблять, покращують інфраструктуру, в Центрі стало краще. Люди стають красивішими, з'являються кращі автомобілі, частіше буваємо за кордоном, вчимося, переймаємо досвід. Я займаюся бізнесом, покращую його, стараюся, щоб він був стійкішим у теперішніх умовах турбулентної економіки, щоб люди, які тут працюють, були задоволені, щоб сім'я була здорова. Діти ростуть, ними теж потрібно займатися. Справ є багато.
У жодному разі не планую кудись виїжджати. У нас - чудова країна. Звичайно, є складнощі, зараз перехідний період, але все зміниться на краще. Нове покоління витіснить стару бюрократію. Навіть немає такої думки - покидати Україну. Хто хоче знайти собі заняття тут, той його знайде. Багато моїх знайомих виїхали в Польщу, Канаду. Ми зустрічаємося у Польщі чи тут. Звичайно, чогось вони та й досягли, але могли б цього і тут досягнути. Як на мене, там лише дороги рівніші і, можливо, людина більш захищена, стиль життя інший. Але тут своя ментальність, своя мова, свої люди. Думаю, що спільними зусиллями ми зробимо Тернопіль кращим.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Герасимчук Ростислав

    Це їлюстрація твого шаблонного мислення, селюху.
  • Олена Ковальчук

    А ми його бачимо вже без надала!

    Герасимчук Ростислав reply Олена Ковальчук

    краще надал ніж таке чмо як ти

    Piter Savka reply Герасимчук Ростислав

    100%. Їм подобається такий мер я в Америки був президент, нічого не зробив, але всі за ним плачуть.

    Герасимчук Ростислав reply Piter Savka

    Шо ти про Америку знаєш? Селюху кучерявий.

    Piter Savka reply Герасимчук Ростислав

    Більше за тебе і шо то за вишите гавно ти тут виставив на посміховисько?

    Герасимчук Ростислав reply Piter Savka

    Гавно, це твої ананітичні надможливості

    Piter Savka reply Герасимчук Ростислав

    Тичите тут тими вишиванками де треба і де не треба, а самі їздите в Польщу, пашите на Польщу, купуєте польське  - батьківщину продаєте !!!!

    Герасимчук Ростислав reply Piter Savka

    Ідіот ти підкер савка, люди в скруті от і їдуть щоб жити було за що, та й гроші вони привозять з за кордону в Україну.
  • Герасимчук Ростислав

    Без клятих маршруток і роздовбаних таксі
  • Jura Jurges

    За пять років патріоти зроблять бетон з міста ....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини 14:35 Військовий зробив символічний удар по мʼячу у матчі «Нива» Тернопіль — «Чернігів» 14:00 16 квітня не буде води на Подільській, а 18 квітня — на Новому Світі 13:25 Військова прокуратура розслідує напад з ножем у Бережанах — потерпілий у реанімації 12:50 У маршрутках Тернополя можна безоплатно зарядити гаджети: розповідаємо про умови 11:45 У школі №18 вшанували пам'ять випускників, які загинули у російсько-українській війні 10:57 В ДТП у Тернополі травмувався 62-річний велосипедист 10:30 Автосервіси та СТО Тернополя. Ваш автомобіль – наша турбота! (партнерський проєкт) 10:10 Знов курсує маршрутка №33 до дач біля Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up