“Якщо душа наповнена гордістю за свою країну, то і пісня в неї глибока”. Яку програму готує Оксана Білозір для тернополян

“Якщо душа наповнена гордістю за свою країну, то і пісня в неї глибока”. Яку програму готує Оксана Білозір для тернополян
  • Її називають душею української пісні. Уже незабаром тернополяни зможуть відвідати концерт заслуженої артистки України Оксани Білозір.
  • Що приготувала для своїх шанувальників співачка та чим зараз вона живе, читайте у ексклюзивному інтерв’ю “20 хвилин”. 

Оксана Білозір була депутатом чотирьох скликань у Верховній Раді України. Але музику не залишала ніколи. Як вдається поєднувати політику, волонтерство, викладацьку діяльність із творчістю, якою буде нова програма Оксани Білозір та що потрібно для того, щоб її відчути, читайте у матеріалі. Нагадаємо, що сольний концерт Оксани Білозір відбудеться 5 грудня у ПК “Березіль”.  

- Яким буде концерт у Тернополі? Яку програму привезете у Файне?

- Буде багато нової цікавої музики. Багато пісень, які ви любите. Це буде сто відсотків української душі. Я думаю, що тернополяни за таким форматом дуже скучили. Він нам зараз дуже потрібен і, враховуючи ці навали музичного, розважального та інформаційного матеріалу, така музика, яку я привезу, є дуже актуальною. Ці сто відсотків української душі - це те, що нам час від часу треба для того, щоб ми міцніли і не забували, хто ми є.

Відео дня

Результат пошуку зображень за запитом "оксана білозір"

- Часто саме вас називають душею української пісні. То яка вона “душа” у сучасних реаліях? Як її почути, як відкритись для неї?

- Це питання до кожного із нас. Якщо вона наповнена світлом, любов’ю, радістю, гордістю за свою країну, то вона глибока, а якщо вона не наповнена такими почуттями, а тільки “хлібом насушним”, то вона, звичайно, - і важка…

- Як, на Вашу думку, молодь сприймає такі пісні?

- Багато сучасних молодих виконавців, які раніше були російськомовними, зараз продукують українську музику. Їм навіть комфортно її творити. Процес іде. М’яко, але стрімко. 

- Це буде нова музика? 

- Так. Я презентую новий альбом, який буде називатись “Все для нас”. Зараз існують мистецькі, творчі лабораторії, у яких працюють молоді, талановиті хлопці, які створюють музику.  І ти можеш замовити, вибрати те, що тобі по духу. Зараз це – колективна праця. Я співпрацюю з однією студією, і програма, яку я подаю, називається “Народжена Україною”. У її рамках буде диск “Все для нас”. Частково пісні з цього проєкту тернополяни почують одними з перших.

Результат пошуку зображень за запитом "оксана білозір"

- Чи відрізняється творчість теперішньої Оксани Білозір від тієї, яка була у попередні роки?

- Мій творчий шлях завжди – у дусі часу, нових технологій, нових звуків. Я робила музичні експерименти, популяризувала такі пісні, які модні, затребувані. От, наприклад, пісня “Лелеки”. Я завжди намагалась бути актуальною та сучасною, але найголовніше та моє, унікальне  - це те, що музика має бути змістовною та мелодійною.

- Ваші концерти відомі тим, що програми дуже ретельно продумані. 

- У мене дуже великий репертуар. Я багато років гастролюю, тому для кожного міста щось особливе обираю.

- Як встигаєте поєднувати громадську діяльність із гастролями?

- Намагаюсь так свій час розприділити, щоб усе встигнути. 

- Чим зараз живете зараз?

- Мистецтво за останні роки стало для мене хобі. Тепер не гастролюю часто. Це не є моєю основною роботою, і вибір такий  я зробила свідомо. Ви знаєте, що я організувала кафедру сучасного мистецтва для того, щоб вчити студентів, щоб з’являлись нові таланти, підтримувати їх. Паралельно займалася політикою. Була депутатом чотирьох скликань.

Результат пошуку зображень за запитом "оксана білозір"

- Цього разу ви не пішли у парламент. Чому?

- Зараз я працюю над реалізацією проекту Американської миротворчої компанії IMTD International (Інститут багатовекторної дипломатії) “Програма оздоровлення економіки України”, що створена при коаліції трьох країн: Грузія - Молдова-Україна. Ми проводимо велику інтелектуальну роботу, інформаційну кампанію в Україні, як міжнародний фінансовий провайдер для підтримки малого і середнього бізнесу. 

- Економіка та музика, на перший погляд, різні сфери. Як вдається це поєднувати?

- Я б не казала, що економіка та музика – на різних полюсах. Навпаки, якщо є забезпеченість людей, якщо українці мають високу зарплату, то і мистецтво процвітає. А якщо люди не мають гідного заробітку, то і мистецтва немає. У нас все пов’язано. Тому ця програма є дуже важливою. Як, зрештою, і музика для українців.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ирина Окунь

    А чим гордитися!?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up