Його життя обірвала ворожа куля. На Сході загинув житель Тернопільщини, 44-річний Володимир Яськів

Його життя обірвала ворожа куля. На Сході загинув житель Тернопільщини, 44-річний Володимир Яськів

Вчора, 9 липня 2021 року, під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Золоте, загинув наш побратим - старший солдат Яськів Володимир Богданович.

Володимир знаходився на чергуванні та вів спостереження за противником, коли окупанти почали масований обстріл з крупнокаліберних кулеметів, гранатометів, протитанкових керованих ракет та мінометів 82-го калібру. Ворогу була надана адекватна відповідь з дозволених засобів озброєння для придушення вогневих точок противника. Але під час зміни позиції старшим солдатом Яськівим сталося непоправне...ворожий снайпер смертельно поранив Володимира. Характер поранення виявився несумісним з життям.

Побратими та командування підрозділу, де Володимир Богданович проходив службу вже півтора роки, згадують його як порядного, сміливого, працьовитого та кваліфікованого військовослужбовця, який завжди проявляв розумну ініціативу та був надійною підтримкою для своїх командирів.

Сумну звістку повідомили у Тернопільському обласному ТЦК СП

Відео дня

 

Володимир Богданович Яськів народився 29 липня 1977 року і був родом з селища Великі Бірки, що на Тернопільщині. Невдовзі мав відзначати своє 44-річчя. 

– Я не просто знав Володимира, він був моїм сусідом, – каже селищний голова Великобірківської громади Любомир Ковч. – Шкода, що життя його так рано обірвалося. Він мріяв і хотів жити. Планував придбати машину, коли повернеться додому.

Зі слів селищного голови Володимир Яськів поїхав на Схід півтора роки місяці тому. В чоловіка залишилися діти. 

Прощання з солдатом відбудеться у вівторок, 13 липня у селищі Великі бірки, орієнтовно об 11 годині.

Редакція "20 хвилин" висловлює щирі співчуття всім, хто знав Володимира Яськіва, його рідним, друзям та знайомим. Вічна пам'ять Герою України...

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (68)
  • Светлана Назаренко

    Пусть земля будет пухом. Вечная память.
  • Оксана Заліська

    Царство небесне.
  • Наталия Романченко

    Вічна пам'ять.
  • Evgeni Pavlovski

    Царство небесное

keyboard_arrow_up