Ховають через пів року після загибелі. 20-річний захисник побував у самому пеклі «Азовсталі»

Ховають через пів року після загибелі. 20-річний захисник  побував у самому пеклі «Азовсталі»
  • Він пішов воювати, бо відчував свою необхідність там, де хлопці віддають своє життя за мир та спокій України. А вже шостого травня обірвалося життя і нашого молодого захисника з Тернопільщини Павла Лисобея. 
  • Мужній, хоробрий та чесний, йому було лише 20 років, і все життя попереду. У понеділок, 7 листопада, у Домі Печалі провели панахиду за загиблим. А у вівторок, 8 листопада, об 11:00 відбудеться похорон на Микулинецькому кладовищі.

Гине цвіт нації…

Павло Лисобей мав стати справжнім льотчиком. Але коли російські окупанти перетнули межу України і масово почали обстрілювати наші міста, хлопець не всидів на місці і пішов захищати державу. 

Він забрав документи з університету, покинув навчання і пішов добровольцем. Павло відчував крайню необхідність захищати рідну землю від ворога, який прийшов на нашу землю вбивати людей та знищувати все.

Відео дня

20-річний Павло обрав шлях воювати за Україну в складі «Азову», а вже шостого травня він загинув від рук ворога у самому пеклі «Азовсталі». 

Жителі Тернопільщини залишили сотні теплих та сумних слів за Героєм України. Люди кажуть, через клятих окупантів гине справжній цвіт Тернопільщини, цвіт нашої незламної, вільної України. Від цього застигає у жилах кров і хочеться кричати на весь світ.

– Вічна і світла пам'ять Герою України. Нестерпний біль від щоденних втрат найкращих синів України. Щирі співчуття рідним і близьким, – пише жителька Києва Віра Стасюк

– Смуток, сльози, серце розривається на шматочки, а крик душі на всю Україну, те тільки в м. Тернополі.... Молодий цвіт гине української нації. Вічна пам'ять, низький уклін Герою України. Співчуття рідним, близьким і друзям, – додає жителька Бережан Оксана Войчак

Проведемо в останню путь… 

Про прощання із Героєм України на власній сторінці повідомив міський голова Сергій Надал. Помолитися та вшанувати пам’ять загиблого на «Азовсталі» Героя України зібралися багато рідних, друзів та знайомих.

У центрі зали стояв закритий гроб, зверху обмотаний українським прапором. Поруч лежала його вишиванка…. Зал наповнений тишею та смутком, а цю тишу переривали схлипування та слова любові матері, яка тужить за сином. 

– БІБЛІЯ. ІВАНА 15:13:«Ніхто більшої любови не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх» ПАВЛИКУ, Сину наш рідний! Дякуємо ГОСПОДУ, що ТИ прожив з нами 20 років! Любимо Тебе – назавжди! До зустрічі на Небесах! З Тобою прощаються твоя сім‘я, Оля, родина, твої друзі, сусіди, знайомі, – написала на своїй сторінці у соцмережі мама хлопця пані Віра. 

Майже все приміщення заставили патріотичними квітами, що принесли рідні, друзі та знайомі. Люди ставали навколішки і просили пробачення за те, що не вберегли…

У загиблого Героя залишилися батьки, дівчина, молодші сестричка та братик, рідні, які так чекали повернення його додому… І тепер він вдома залишиться назавжди. 

– Частинка мого серця. Частинка моєї душі. Моя любов. Моя опора. В п’ятницю, 06.05.2022, Ти жорстоко загинув в тому пеклі, як і сотні інших твоїх побратимів. Я ще ніколи не відчувала подібного болю, ніколи. Мій найбільший страх життя прийшов. Ти помер Героєм, хоча для мене Ти завжди ним був. Я кохатиму Тебе до кінця життя. Тепер Ти-мій Ангел. Твої муки скінчились,спи спокійно, – висловила свою тугу за Павлом його дівчина Ольга. 

Редакція «20 хвилин» щиро співчуває дівчині, батькам, всій родині, друзям, однокласникам, побратимам, односельчанам й тим, хто втратив близьку людину – Павла Лисобея. Вічна пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (81)
  • Анатолій Надобко

    Вічна память Герою нашої України!!!!
  • Валя Ткаченко

    Царство небесне і вічна пам'ять герою. Нехай з Богом спочиває. Батькам і рідним щире співчуття. Низький уклін.
  • Светлана Василенко

    Царство Небесне Герою України.
    Вічна і Світла пам'ять Герою України.
    Нехай земля буде пухом.
    Співчуття рідним та близьким.
  • Микола Галунка

    Вічна Пам'ять Царство Небесне

keyboard_arrow_up