Засновниця «Барвистої Вишиванки» зуміла зробити з хобі успішний бізнес

Засновниця «Барвистої Вишиванки» зуміла зробити з хобі  успішний бізнес

Секретами успіху поділилася Олена Перкій. „Вишивати люди будуть завжди”, - каже пані Олена.

 

Про життя і справи розповідає засновниця тернопільського підприємства-виробника вишиванок «Барвиста Вишиванка» та власниця мережі магазинів Олена Перкій.

- Коли відкрили фірму? Чому вирішили займатися цим бізнесом? 

- Працювати з вишивкою почала більше десяти років тому. З дитинства захоплювалась вишивкою. Навіть тоді, коли здобувала освіту економіста, виховувала дітей, працювала за спеціальністю – не залишала своє хобі. Вишивала картини, ікони, вишиванки… Згодом зрозуміла, що хочу займатись цим професійно, відкрити свою справу. Чоловік Андрій повністю мене підтримав. Відтоді ми і почали втілювати ідеї в життя, спочатку - у вільний від основної роботи час. Знайомились з історією вишивки і вишиванок, з машинною вишивкою, з різноманітними техніками… У веденні справи не зайвою була й освіта економіста. Не приховуватиму, що на нашому шляху траплялись труднощі. Важко було поєднувати виховання дітей та розвивати сімейну справу. Але ми з цим впорались. І в результаті маємо підприємство, що виготовляє вишивку під власною торговою маркою, інтернет-магазин, супермаркет та магазин у Тернополі.

Відео дня

- Хто є вашим клієнтом? 

- В основному нашими роздрібними клієнтами є жінки різного віку, хоча не є рідкістю, коли вишивка стає чоловічим хобі. Це завжди викликає у нас захоплення! А гуртові клієнти є абсолютно різними, немає якоїсь чіткої категорії. Також все більше співпрацюємо з клієнтами за кордоном. Це і наші земляки, і люди інших національностей.

- Чи важко було знайти кваліфікованих працівників? 

- У нас працюють хороші спеціалісти, талановиті особистості, творчі, активні, працьовиті люди, без кожного з яких механізм робочого процесу не працюватиме належним чином. Наші працівники знаходилися якось самі нас знаходили через знайомих чи випадково. І наразі наші працівники є «цеглинками», з яких нам вдалося «збудувати» міцний колектив. Плинності кадрів в нас практично немає, стосунки дружні, тому в колективі переважно панує «сімейна» атмосфера.

- Що відрізняє вас від конкурентів?  

- «Барвиста Вишиванка» вирізняється якістю. Ми завжди використовуємо лише найякісніші матеріали: тканину, нитки, бісер, фарбу тощо. Схеми, що наносяться на наші заготовки є ретельно промальованими нашими дизайнерами. І ми чи не єдині в Україні наносимо зображення на натуральні тканини та тканини темних кольорів за особливою технологією.

- Розкажіть про рівень розвитку та перспективи такого бізнесу в Тернополі 

- В Тернополі реалізацією товарів для вишивки займається численна кількість підприємців. Проте, підприємств, що займаються виготовленням заготовок для вишивки і готових вишиванок в Тернополі одиниці. Я вважаю, що людина, яка захопилась вишивкою – вже не залишить свого захоплення, це на все життя. А також існує безліч випадків, коли захоплення вишивкою і самі вишиванки та вишиті картини передають з покоління в покоління. Люди вишиватимуть в усі часи і періоди, як і було до цього. А ми будемо створювати для них нову і нову продукцію.

- Чи допомагає вам сім’я у веденні справи?

- Коли діти були маленькими – робили свої маленькі внески в розвиток сімейної справи: часом допомагали запаковувати готову продукцію. Для них це було як гра. Зараз більшість їхнього часу йде на навчання. Проте вони нас дуже підтримують морально, радіють нашому розвитку і нашим успіхам. Також в роботі завжди нам допомагала моя мама, вона і досі не лишається осторонь сімейної справи. А ще нам допомагають брат чоловіка та його син.

- Чи є у вас власна формула успіху?

- На мою думку, основним кредо в житті кожного підприємця має бути наступне: «Робити свою справу чесно». Якщо працювати чесно з колективом, з клієнтами, бути відкритим і доброзичливим – люди обов’язково відповідатимуть тим самим. І справа розвиватиметься без проблем та зайвих зусиль.

ДОВІДКА “RIA ПЛЮС”

  • Олена Перкій народилися 27 вересня 1979 року в місті Тернопіль.
  • Сімейний стан - одружена, виховує двоє дітей.
  • Освіта - в 2001 році закінчила ТАНГ, Інститут обліку і аудиту за спеціальністю «Економіст».
  • Хобі - вишивка, подорожі.
  • Контактний номери:  068- 712-94- 93, 093-269-28- 26, 098-644-91- 84.
  • Тернополяни визнали ТМ «Барвиста Вишиванка» переможцем в щорічному 12-му конкурсі «Народний бренд 2016».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • тойво

    вишивка машинна чи ручна?
  • бурундук

    вишиванки стали в тренді в 2014 році, а зараз вже всі забили болт
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up