У Тернополі стартує унікальна школа для новоспечених матусь. Чим вона цікава та як долучитись до навчання?

У Тернополі стартує унікальна школа для новоспечених матусь. Чим вона цікава та як долучитись до навчання?
  • У нашому місті організували спеціальну школу для матусь «profi.МАМА».
  • Перші заняття розпочнуться у жовтні, а поки триває набір учениць.
  • Школа призначена для жінок, які щойно стали мамами, а також для тих, хто на крайніх термінах вагітності і готується до пологів.
  • Як проходитиме навчання та як до нього долучитись? Які корисні знання зможуть отримати новоспечені матусі – читайте у матеріалі.

Школа для матусь «profi.МАМА» досі на етапі відкриття. Про це розповідає її засновниця, а також акушерка, дитячий масажист та мама двох дітей Наталія Сачко. Мета школи – допомогти тернополянкам, котрі очікують появи на світ малюка, та жінкам, які народили і мають дитину до року, впоратись з труднощами. Теоретично-практичні заняття зі спікерами стартують в жовтні.

– Ми дуже ретельно підбирали цей штат спікерів. У нас буде консультант з грудного вигодовування, психотерапевтка, яка говоритиме про післяпологові депресії та емоційне вигорання матусь у декреті, педіатр, консультант з питань планування сім’ї і як, як дитячий масажист, – ділиться планами пані Наталія.

Фотограф Віра Підгайна

Заняття для жінок проводитимуть у приміщенні благодійного фонду «Карітас», що на вулиці Замонастирській, 1. Про зміну адреси повідомлять додатково.

Відео дня

Чого у школі навчатимуть молодих матусь?

Загалом команда «profi.МАМА» пропонує ученицям 2 навчальні блоки на вибір: від нуля до шести, та від шести до дванадцяти місяців життя дитини.

– Зрозуміло, що мамі з дев’ятимісячною дитиною немає сенсу слухати про коліки чи перше купання немовлят. Тому жінки зможуть пройти той курс, який їм більше підходить та потрібен, – пояснює засновниця школі Наталія Сачко.

Фотограф Віра Підгайна

Напрямки навчання будуть різнотематичними. Зокрема, розглядатимуть таке: стосунки жінки з собою, дитиною і чоловіком після народження дитини; психо-моторний та фізичний розвиток дітей першого року життя; освоєння навиків сидіння, рачкування, ходіння у немовлят; грудне вигодовування (як правильно прикладати дитину, як відлучати від грудей, як безболісно й ефективно впоратись із лактостазами тощо); ознайомлення з методами розпізнавання плідності; оцінка фізичного розвитку дитини (вакцинація, невідкладні стани новонароджених та допомога, обов’язкові обстеження, проблеми новонароджених: коліки, зригування, неспокійний сон абощо).

Один блок (від 0 до 6, або від 6 до 12 місяців) включає в себе п’ять модулів – тобто по одній лекції від кожного спікера. Заняття відбуватиметься раз на тиждень і триватиме 1-2 години. Так жінка пройде все навчання за 5 тижнів.

Фотограф Віра Підгайна

– Інвентар у нас є. Наприклад, консультант з грудного вигодовування буде показувати, як правильно годувати малюка, на муляжах молочної залози. Жінки, які приходитимуть з дітьми, мають змогу вчитися з ними. Ми невдовзі обладнаємо кімнату матері і дитини. Там можна не соромлячись погодувати крихітку, переодягнути і повернутись до навчання, – каже пані Наталія.

Як записатись на школу «profi.МАМА»?

На один блок лекцій наразі набирають 10 жінок. Така мала кількість пов’язана з тим, що спікери не лише розповідатимуть теорію, а й на практиці вчитимуть тернополянок догляду за дитиною. Приміром, зауважує пані Наталія, вона як дитячий масажист покаже кожній жінці, як садити малюка, викладати на живіт, займатись з немовлям на фітболі. Консультант з грудного вигодовування дасть знання, як прикладати малечу до грудей, боротись із лактостазом тощо.

Фотограф Віра Підгайна

– Ми прагнемо, аби всі матусі, які відвідуватимуть школу, освоїли певну навичку. Тоді від навчання буде користь. В майбутньому, якщо дійсно буде великий набір жінок, то паралельно йтиме два блоки – в суботу і середу. Намагатимемось взяти на курс всіх охочих, – говорить Наталія Сачко.

Щоб долучитись до школи для матусь, треба лише заповнити реєстраційну форму на сторінці в Інстаграмі. Лінк на неї даємо нижче, як і лінк на форму.

Інстаграм: https://www.instagram.com/profi.mama_school/

Google-форма: http://surl.li/czasn

– Якщо хочете детальніше дізнатись про навчання, пишіть нам у дірект. Також вже за тиждень у жіночих консультаціях та педіатричних дільницях висітимуть брошури про нашу школу, – завершує розмову організаторка «profi.МАМА».

Фотограф Віра Підгайна

Як вам така ініціатива? Напишіть свою думку у коментарях. 

Коментарі

keyboard_arrow_up