Агенція нерухомості Лідер-визнана кращою компанією з надання ріелторських послуг у 2021 році (новини компаній)

Агенція нерухомості Лідер-визнана кращою компанією з надання ріелторських послуг у 2021 році (новини компаній)

Кожному із нас хоча б в раз у житті приходиться вирішувати житлове питання – продавати, купувати або обмінювати житло, орендувати або здавати квартиру, купувати ділянку під будівництво власного приватного будинку, тощо. На роздум приходить думка – варто звертатися в агенцію нерухомості чи вирішити проблему самостійно, зекономивши кошти. Спробуємо розібратися у цьому, поспілкувавшись із директором агенції нерухомості «Лідер» Мар’яною Хомишин.

Цьогоріч Ваша агенція перемогла у конкурсі «Народний бренд – 2021» у номінації «Агенція нерухомості».  Відкрийте секрет успіху?

Участь у Народному бренді від корпорації RIA ми беремо вже другий рік. У 2020 році ми зайняли 3-є місце, а цього річ вибороли перемогу. Секрет успіху простий. Найголовніше – це досвід роботи. Перш, ніж заснувати свою агенцію, я більше 8 років працювала в інших агенціях нерухомості. Другий важливий фактор – постійне удосконалення методів роботи, покращення якості надання послуг. Третій – максимальна прозорість та чесність у роботі з клієнтами. Довіра клієнтів до агенцій нерухомості, які надають якісні послуги, із кожним роком у нас зростає.

Які послуги Ви надаєте своїм клієнтам?

Усіх наших клієнтів можна поділити на дві групи – продавці та покупці нерухомості.

Для продавців нерухомості ми пропонуємо такі послуги:

• консультування щодо ринкової вартості на аналогічні об’єкти нерухомості;

• розміщення інформації про об’єкт в базі даних та на сайті агенції;

• рекламна кампанія в мережі Інтернет, у спеціалізованих групах та соціальних мережах;

• покази об’єкта, переговори із зацікавленими особами;

• допомога у підготовці пакета документів для продажу нерухомості.

Для покупців нерухомості базовим є наступний набір послуг:

• первинна консультація з вибору об’єкта нерухомості;

• підбір варіантів нерухомості, виходячи із побажань покупця;

• організація та проведення показів об’єктів, що відповідають заявленим вимогам;

• підписання попереднього договору (договору завдатку);

• організація та проведення основної угоди купівлі-продажу.

Ви згадали про рекламу, розкажіть, де можна ознайомитися із Вашими обєктами?

Інформацію про об’єкти нерухомості ми розміщуємо на кількох рекламних площадках:

• сайт DIM.ORG.ua (власний сайт агенції нерухомості «Лідер»);

• сайти DOM.RIA.com, OBYAVA.ua, R24.ua, FLAGMA.ua;

• сторінка агенції у Facebook;

• спеціалізовані рієлторські групи у Viber, Telegram;

• система партнерських продажів нерухо­мості МЛС Тернопіль.

Звичайно, найбільше інформації представлено на власному сайті агенції нерухомості «Лідер» DIM.ORG.ua. Запропонована на сайті база даних містить близько 1,5-2 тисячі об’єктів нерухомості, завжди актуальна та добре структурована, що дає можливість відвідувачам швидко та в повному обсязі оглянути пропозиції ринку нерухомості міста Тернополя й підібрати оптимальні варіанти. Щоб «зловити» дешевий варіант квартири, багато наших клієнтів моніторили рубрику «Новинки квартир» на головній сторінці сайту, де щодня з’являється кілька цікавих варіантів.

Яка відвідуваність сайту агенції?

Хочу зазначити, що ріелторський досвід ми суміщаємо із сучасними інформаційними технологіями. У штаті нашої агенції є досвідчений програміст, який також виконує функції аналітика й адміністратора. Кожного дня на сайт агенції заходить близько 200-250 відвідувачів, які проглядають щоденно більше тисячі сторінок. Загалом, згідно даних Google аналітики, станом на грудень 2021 року маємо понад 35 тис. переглядів щомісячно.

Чи достатньо на сайті обєктів, щоб вибрати оптимальний варіант?

Переважно так, але зазвичай клієнтам, які звернулися у нашу агенцію, ми пропонуємо об’єкти наших колег з інших агенцій. Ріелтор, який працює з клієнтом-покупцем, завжди підбере найкращий варіант у співвідношенні ціна–якість. Близько третини всіх угод ідуть по співпраці з іншими агенціями.

Хто повинен оплачувати послуги агенції нерухомості?

Винагороду (комісію) агенції нерухомості платить зазвичай той, хто замовляє послугу. Покупцю, який звертається в агенцію нерухомості у пошуках об’єкта, варто розуміти, що послуги агенції слід оплачувати. В окремих випадках, якщо в оголошенні зазначено «без послуг (комісії) агенції нерухомості», покупець послуг не оплачує. Ці витрати бере на себе продавець нерухомості, який замовив ріелторську послугу та підписав з агенцією ексклюзивний договір.

Ви згадали про ексклюзивний договір на продаж об’єкта нерухомості, розкажіть про нього?

Суть ексклюзивного договору можна сформулювати наступним чином – власник, що бажає продати свою нерухомість в розумний термін з найбільшою вигодою й безпекою для себе, доручає це лише одній агенції нерухомості, у сумлінності та професіоналізмі якої він впевнений, а агенція, у свою чергу, отримує виключне право обслуговування даного клієнта. При цьому власник нерухомості, підписавши ексклюзивний договір, бере на себе зобов’язання не укладати угод з іншими ріелторськими організаціями.

Робота за ексклюзивним договором з власником (продавцем) нерухомості – це стандартна практика більшості розвинутих країн світу, тому агенція нерухомості «Лідер» прагне саме до таких цивілізованих відносин з учасниками ринку нерухомості.

Які особливості співпраці за ексклюзивним договором?

Я перерахую лише три базові умови:

1. Ексклюзивний договір обов’язково укладається в офісі агенції у письмовій формі.

2. Послуги агенції нерухомості за ексклюзивним договором оплачує продавець нерухомості.

3. Агенція, яка взяла на продаж ексклюзивний об’єкт, окрім того, що самостійно рекламує його, зобов’язана в короткий термін повідомити про нього інших колег-ріелторів, які працюють у спільноті «Система партнерських продажів нерухомості МЛС Тернопіль». Командна робота багатьох фахівців дозволяє значно швидше отримати бажаний результат.

Останнім часом доволі часто говорять про МЛС у нерухомості? Що це таке?

МЛС (англійською – MLS, мультилістингова система) – система взаємодії учасників ринку нерухомості, об'єкти у якій представлені на умовах ексклюзивних договорів. По суті це закрита база даних певної ріелторської спільноти, яка:

• дозволяє ріелторам максимально швидко та повно надавати послуги клієнтам;

• забезпечує майданчик та умови для взаємовигідного співробітництва ріелторів;

• допомагає проводити адекватну ринку оцінку нерухомості;

• є джерелом аналітичної інформації щодо ринку нерухомості.

У МЛС ріелтор через електронні сервіси залучає колег до пошуку покупця (орендаря) об'єкта та ділиться з ними своїми комісійними. Агенція нерухомості «Лідер» є учасником спільности «МЛС Тернопіль».

Дякуємо за розмову!

Контакти агенції нерухомості «Лідер»:

м. Тернопіль, вул. Микулинецька 3-А, офіс 511 (офісний центр «Добробуд», 5 поверх)

Тел: (068) 350-33-50, (097) 550-08-42, (068) 550-11-00. Сайт: dim.org.ua

keyboard_arrow_up