Іспанська тортілья з картоплі і яєць – проста і поживна страва. Пропонуємо вам традиційний рецепт, який ви зможете приготувати в домашніх умовах.
Картоплю не даремно називають другим хлібом. Ще років двісті тому ми навіть не знали, як приготувати картоплю. А сьогодні з'являються нові рецепти страв з картоплі, які можна смакувати кожен день або готувати з особливих нагод. Пропонуємо вашій увазі найсмачніші страви з картоплі.
Тортілья (картопляна запіканка по-іспанськи)
Продукти (на 4 порції): картопля (середня) - 5 шт., яйця - 5 шт., цибуля (дрібна) - 1 шт., масло для смаження (бажано оливкове) - 3/4 стакана, сіль, перець чорний мелений.
Покроковий рецепт:
Картоплю і цибулю очистити і вимити.
Цибулю нарізати, дрібно або півкільцями.
Картоплю нарізати тонкими (дрібними) скибочками.
У сковороді розігріти 2/3 стакана оливкового масла.
Викласти частину часнику (прямо у шкірці).
Смажити часник на середньому вогні 2-3 хвилини.
Підсилити вогонь і викласти в масло картоплю (часник не виймати).
Готувати в маслі 5 хвилин.
Потім додати лук, перемішати і готувати ще 5 хвилин.
Вийняти часник, перекласти в друшляк, щоб стекло зайве масло и залишити на 5 хвилин.
Яйця збити, викласти в яєчну суміш обсмажену картоплю, перемішати, додати сіль, перець і знову перемішати.
Щоб тортілья вийшла високою і рум'яною, готувати її потрібно в сковороді з високими бортами або в казані. Гарно розігріти в сковороді або казані оливкове масло, що залишилося (2-3 ст. ложки). Нахиляти сковороду на всі боки, щоб стінки були змащені. Вилити яєчно-картопляну суміш, розрівняти її і готувати на помірно-сильному вогні, поки вона загусне (4-5 хв.).
Коли тортілья загусне, накрити її тарілкою і, акуратно перевернувши сковороду, викласти підсмаженою стороною вгору. Потім акуратно покласти її назад на сковороду або в казан, щоб обсмажити з іншого боку (ще 3-4 хв.). Так необхідно перевертати тортілью при смаженні три рази.
Готову тортілью викласти на тарілку і залишити на 10 хвилин, після чого можна смакувати.