КК “Будсервіс” за 2023 рік виконала 11 221 заявку (новини компаній)

КК “Будсервіс” за 2023 рік виконала 11 221 заявку (новини компаній)

З початку повномасштабного вторгнення працівники компанії не полишали робочі місця та надавали послуги з управління багатоквартирними будинками у Тернополі.

Упродовж року до компанії надійшло 13 374 заявки від тернополян, всього виконано 11 221 заявку. Із загальної кількості 1378 звернень були аварійні з терміном реакції до 2 годин відповідно до стандартів компанії. 


Загалом КК “Будсервіс” у Тернополі обслуговує 334 будинки згідно з "Типовим договором управління", який включає стандартні послуги, передбачені наказом №190 Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Цей договір не передбачає аналізу технічного стану будівлі та поступової реновації, а просто забезпечує підтримку будівлі у стані на момент укладання договору. 

Щоб покращити свій стан будинку КК “Будсервіс” пропонує тернополянам переходити на “Індивідуальні договори”. У рамках “Індивідуального договору”, КК "Будсервіс" проводить технічний аудит  будинку і формує ціну на послугу “Управління  житловим фондом“, орієнтуючись на стан будинку та на бажання власників. Цей договір є прозорим та ефективним способом співпраці з керуючою компанією, який дає мешканцям можливість налаштовувати перелік послуг, змінювати частоту прибирання, додавати нові послуги та перерозподіляти кошти у середині управління, щоб зібрати кошти у фонді дому та розпочати поточні ремонтні роботи одразу без зволікань. Процес укладення індивідуального договору включає кілька етапів: прийняття рішення на загальних зборах, оформлення протоколу та укладення договору, який враховує всі потреби та побажання мешканців.

У 2023 році однією з ключових функцій компанії була підготовка до опалювального сезону, враховуючи труднощі попереднього року. З червня почали плановий огляд електромереж, щоб уникнути аварій при включенні обігрівачів під час холодів. Фахівці здійснювали ряд заходів, включаючи заміну аварійних ділянок системи опалення, ревізію вентилів та засувок. 

Електрики “Будсервіс” відповідно до плану проведення технічного обслуговування електротехнічного обладнання багатоквартирного будинку провели роботи у 150 будинках. Найчастіші проблеми, що виникають, це заміна елементів освітлення, ревізія контактних з'єднань, влаштування захисту електроустановок та відновлення ділянок електропроводки, що стала непридатною до експлуатації. Вчасне проведення даних заходів, дозволило знизити аварійність по будинках на 35%. Хочемо нагадати, що дбайливе та відповідальне ставлення до споживання електричної енергії, це запорука енергетичної безпеки країни.

У місцях загального користування (під'їздах, вхідних групах) електрики відновили освітлення із заміною звичайних лампочок на лампи LED у кількості 870 штук. 

Компанія виконувала поточні ремонтні роботи з метою збереження будинків у гарному стані та запобігання можливим проблемам. Такі роботи виконуються за накопичені на будинку кошти за статтею “Поточний ремонт”. 

За 2023 рік в Тернополі відремонтували понад 2300 кв.м. м'якої покрівлі. Зауважимо, що компанія не виконує капітальний ремонт дахів, бо  у ціні на управління це не закладено, тому ми виконуємо лише поточний,  який в середньому передбачає ремонт 10-12% покрівлі на одному будинку в рік. 

Висотники компанії ремонтували міжпанельні шви, козирки, ринви, також склили вікна, ремонтували конструктивні елементи будинків. 

За рік компанія виготовила та встановила 7 критих контейнерних майданчиків за адресами: Транспортна, 8; Нечая, 29; Острозького, 58; Руська, 24; Симоненка, 3; Самчука, 31; Коновальця, 10а.

Важливо зазначити, що виконання поточного ремонту є можливим лише у випадку позитивного балансу на рахунку будинку, який дозволяє оплатити всі поточні витрати, такі як електропостачання, закупівля матеріалів, інвентарю, заробітної плати працівників, та залишок використати на поточні ремонти. Тому важливо своєчасно сплачувати за послуги керуючої компанії, щоб забезпечити комфорт та безпеку у вашому будинку.

Весною та восени чистили ринви та водостічні труби від бруду та засмічень – це потрібно для того, щоб водостічна система служила надійно і довго. Також у ці періоди року спеціалісти за потреби виконують омолодження дерев та кущів. За весну було зрізано 55 аварійних дерев, ще 130 кронували. Цей вид робіт входять до тарифу з управління багатоквартирними будинками.

Співробітники ремонтували та фарбували дитячі майданчики, завезли понад у 100 пісочниць пісок.

Клінінгова служба турбувалася про чистоту і охайність на прибудинкових територіях щодня. Виконували сезонні роботи: так взимку розчищали сніг та посипали тротуари протиожеледною сумішшю, збивали бурульки; весною загрібали, замітали, вивозили сміття; влітку косили рослинність; восени загрібали опале листя та вивозили його. Також прибирали та проводили дезінсекцію у підвальних приміщеннях багатоповерхівок.

Також співробітники керуючої компанії “Будсервіс” у Тернополі навесні провели висадку 190 дерев на прибудинкових територіях, що знаходяться у їх управлінні. За три дні команда висадила: 110 кленів,  50 лип, 30 тополь, які є неалергенними та не виділяють пуху. Мешканці самостійно обрали види дерев, а керуюча компанія враховуючи їхній вибір придбала та висадила на прибудинковій території.

Керуюча компанія “Будсервіс” у 2023 році не лише надавала послуги з управління відповідно до договору, а й інвестувала у багатоповерхівки Тернополя 165 тис. грн. За виділені кошти були замінені старі вікна у під’їздах на металопластикові. Загалом проєкт реалізований у 4 багатоповерхівках та замінено 21 вікно. Скористатися інвестиціями компанії та отримати ремонт одразу, а рахунок сплачувати з часом, можуть всі будинки, які знаходяться в управлінні. 

На 2024 рік компанія "Будсервіс" вже розробила стратегічний план щодо підтримки і покращення житлових будинків. Проблеми, що турбують мешканців, наростали протягом 30 років, тож у наступному році ми акцентуємо увагу на поточному ремонті покрівель, вхідних групах та конструктивних елементах будівель. Крім цього, плануємо провести ремонт інженерних мереж. Капітальні ремонти, такі як заміна покрівлі чи реконструкція систем внутрішньобудинкового водопостачання, не включені до щомісячних внесків мешканців, однак без них не обійтися. В таких випадках варто розглянути можливість співпраці з місцевими органами для фінансування цих проектів. Наприклад програми співфінансування для капітальних ремонтів від Тернопільської міської ради, або скористатися інвестиційним договором від управителя. 

Основна мета нашої команди – забезпечити комфортне проживання для наших мешканців.

Щоб подати заявку на перехід на “Індивідуального договору” і отримати консультацію чи залишити зауваження, звертайтеся до колл-центру "Будсервіс" за номером 38 067 630 74 84, або залиште своє звернення на нашому сайті budservice.online. Також ви можете відвідати наш офіс з 8:00 до 17:00 для вирішення вашої справи.

 

keyboard_arrow_up