Комп’ютерна томографія при COVID-19. «Оксфорд Медікал» допоможе швидко та якісно провести діагностику (новини компаній)

Комп’ютерна томографія при COVID-19. «Оксфорд Медікал» допоможе швидко та якісно провести діагностику (новини компаній)
  • Захворіли на коронавірус або маєте підозри на запалення легень?
  • Комп’ютерна томографія допоможе вчасно виявити проблему та зберегти здоров’я.
  • Що потрібно знати про цей метод діагностики та чому необхідно проводити обстеження при COVID-19 – про це у матеріалі.

Своєчасна діагностика уражень легень при коронавірусній хворобі дозволяє лікарю оперативно виявити проблему та розпочати правильне лікування. Не завжди початок запального процесу може відчути пацієнт чи виявити лікар без допомоги комп’ютерної томографії (КТ).

– Комп’ютерна томографія дозволяє чітко виявити ураження легеневої тканини і визначити характер змін її перебудови, – каже лікар-рентгенолог медичного центру «Оксфорд Медікал» Олексій Розумний. – Це дає можливість визначити важкість ураження та прийняти правильну тактику лікування.

Відео дня

Одним з критерієм діагностики при СOVID-19 є результати комп’ютерної томографії. Вона допомагає лікарю оцінити клінічну картину та стан пацієнта.

– На відміну від звичайного рентгенівського обстеження, комп’ютерна томографія може надати відповідь про стан легень та визначити протяжність ураження, – пояснює спеціаліст. – Також завдяки використанню сучасного обладнання, кількість опромінення при КТ буде таким же, як і при рентгені. Але при цьому КТ дозволяє отримати пошарове дослідження органів грудної клітки та більш точно дослідити найменші зміни.

Високоточне дослідження дозволить лікарю бачити реальний стан легень пацієнта.

Як підготуватися до діагностики?

При комп’ютерній томографії легень пацієнту не потрібно спеціальної підготовки. Сама процедура займає всього кілька хвилин.

– Для проходження комп’ютерної томографії органів грудної порожнини спеціальної підготовки непотрібно, – каже Олексій Розумний. – Процедура може здійснюватися як за направленням лікаря, так і з ініціативи пацієнта. Діагностика допоможе отримати дані для вибору тактики подальшого лікування. Тривалість процедури – до 5 хвилин. Після цього відбувається інтерпретація розшифрування отриманих результатів. Пацієнт зможе отримати заключення лікаря впродовж однієї-двох годин після обстеження.

Оперативно отримати дані про стан уражень легень вкрай важливо для пацієнтів з коронавірусною хворобою.    

Окрім того, людина може звернутися для проведення КТ легень у таких випадках:

  • коли був контакт із хворим на СOVID-19;
  • при наявності ймовірних симптомів хвороби, як-от: втрата нюху, задишка, підвищена температура тіла;
  • при болях у грудях, сухому кашлі;
  • якщо наявний позитивний тест на СOVID-19, через два-три тижні після захворювання.

Варто пам’ятати, що комп’ютерна томографія є єдиним методом діагностики, під час якого ми отримуємо тривимірне зображення легень. Тим паче, що процедура є короткотривалою, повністю безпечною та комфортною для пацієнта.

Чому варто обирати «Оксфорд Медікал»?

Відвідуючи для діагностики легень методом КТ «Оксфорд Медікал», ви обираєте кваліфіковану допомогу спеціалістів на найсучаснішому обладнанні та швидкий результат дослідження.

Для діагностики використовується 64-х зрізовий комп’ютерний томограф SIMENS SOMATOM go.Up.

Після обстеження пацієнти отримують заключення та знімки на цифровому носії чи термочутливій плівці, щоб ваш лікар зміг проаналізувати стан ваших легень і призначити лікування. Також в «Оксфорд Медікал» працюють досвідчені терапевти, інфекціоністи та спеціалісти інших профілів, які допоможуть вам в діагностиці та лікуванні. Ви можете самостійно звернутися до лікарів для проходження діагностики та обрання способу лікування.

Метод комп’ютерної томографії використовується не лише при COVID-19, а й при інших захворюваннях, для виявлення патологічних змін. КТ застосовують для оцінки стану тканин та органів при травмах чи інших ушкодженнях. З його допомогою можна виявити внутрішню кровотечу. До того ж КТ допомагає діагностувати онкологічні захворювання. 

Безпека пацієнтів – на першому місці

В «Оксфорд Медікал» дбають про здоров’я пацієнтів. Обстеження здійснюють при попередньому записі, тому хворі на коронавірус не перетинаються з іншими пацієнтами. Також не потрібно чекати в черзі з іншими пацієнтами.

– Ми використовуємо одноразові матеріали для проведення обстеження. Всі поверхні після кожного пацієнта стерилізуються. Проходить кварцування приміщення для повного знезараження.

Гнучкий графік роботи

Медичний центр працює у вихідні та свята, тому ви завжди зможете звернутися за кваліфікованим обстеженням. Графік роботи з понеділка по суботу з 8:00 до 20:00. Неділя 9:00-16:00.

Медичний центр розташований у самісінькому центрі міста. Тож якщо вам потрібна якісна діагностика та консультація професіоналів – не варто зволікати, а звертатися в «Оксфорд Медікал». Попередній запис позбавить вас марної трати часу на очікування в чергах!

КОНТАКТИ:

АДРЕСА: м. Тернопіль, вул. Качали, 5

Час роботи:

Пн-сб: 08:00-20:00

Нд: 09:00-16:00

телефон:

(0352) 52-52-52

 (068) 752 52 52

keyboard_arrow_up