Корисні поради щодо користування контактними лінзами (новини компаній)

Корисні поради щодо користування контактними лінзами (новини компаній)

За умови правильного догляду, контактні лінзи можуть стати справжнім порятунком для людей з різними дефектами рефракції: міопією, далекозорістю, астигматизмом, преспіобією. Є кілька простих і корисних порад щодо користування засобами контактної корекції зору, котрі зроблять носіння лінз безпечним і комфортним. Ділимося ними далі.

• Підбираючи контактні лінзи для зору варто втриматися від самодіяльності й звернутися до лікаря-офтальмолога. На первинній консультації лікар підбере лінзи та засоби догляду за ними, що найліпшим чином підійдуть під індивідуальні потреби пацієнта. Тернополяни можуть звернутися до фахівців мережі Люксоптика, котрі  приймають у ТЦ «‎Подоляни», та на вул. Руська, 20. 

• Під час лікування антибіотиками чи гормональними медикаментами, застуди та інших інфекційних захворювань, носити контактні лінзи не можна.

• Якщо ви носите окуляри для зору, то в жодному разі не варто повністю від них відмовлятися на користь контактних лінз. Найкраще для здоров'я очей буде комбінувати носіння окулярів і лінз. Адже це засоби корекції зору, що взаємодоповнюють, а не взаємовиключають одне одного.

• Перед одяганням контактних лінз, як і перед будь-якою іншою маніпуляцією з ними, потрібно ретельно мити руки — під проточною водою, з використанням засобів для дезінфекції.

• Коли ви в лінзах, рекомендується утриматися від будь-яких водних процедур: Не варто купатися, плавати в басейні, приймати душ та інше. Не можна перебувати в приміщеннях, що насичені випарами та димом, також краще утриматись від використання аерозольних речовин як, наприклад, фарби та лаки. Потрапляючи на поверхню лінзи, вони можуть пошкодити її, зменшити термін її придатності. 

• Контейнер для зберігання варто повністю залити спеціальним розчином і лише тоді помістити в нього лінзи. Міняти контейнер радиться щонайменше раз на 3 місяці.

• Чарівним пані рекомендується спочатку одягати лінзи, а потім наносити косметику. Видаляти макіяж ліпше вже після зняття лінз.

• Аби уникнути відчуття сухості та дискомфорту очей, використовуйте краплі для зволоження. Вибирайте краплі лише за рекомендацією лікаря-офтальмолога.

• В жодному разі не можна використовувати чужі контактні лінзи.

• Якщо після або під час носіння лінз виникає почервоніння, біль, дискомфорт і подразнення очей — якнайшвидше зверніться до лікаря-офтальмолога.

Слідуйте правилам користування контактними лінзами та насолоджуйтеся хорошим зором за будь-яких обставин!

 

keyboard_arrow_up