Ліки проти болю у горлі: як вибрати дієві (новини компаній)

Ліки проти болю у горлі: як вибрати дієві (новини компаній)

Пирхота, біль, відчуття сухості та інші неприємні симптоми в гортані можуть сигналізувати не лише про застуду, а й про більш серйозні захворювання. 

Саме тому вибирати ліки від горла потрібно разом із лікарем. Спочатку повинна бути виявлена причина захворювання та його збудник, і лише після – призначений ефективний засіб.

Різноманіття препаратів для лікування болю в горлі достатньо велике. Вони відрізняються за формою випуску, активною речовиною та принципом дії. Від правильності вибору медикаментів залежить результат терапії та можливість виникнення ускладнень.

Види та особливості препаратів проти болю у горлі

Весь асортимент препаратів, що використовують для боротьби з болем у гортані, можна розділити на три групи відносно принципу їх дії:

  1. Анальгетики. Сприяють полегшенню больових відчуттів, знімають запалення, знищують хвороботворні бактерії. Препарати не зменшують чутливість, ефект від їх використання відчувається не відразу.
  2. Анестетики. Характеризуються яскраво вираженою знеболювальною дією. Швидко усувають неприємні симптоми, проте не впливають на першопричину захворювання.
  3. Комбіновані препарати. Поєднують характеристики анальгетиків та анестетиків, одночасно усувають біль та причину його появи.

Найбільш ефективними вважаються ліки з комбінованим складом, оскільки не лише усувають симптоми, а й сприяють швидкому одужанню. Препарат підбирають відповідно до збудника хвороби, тому очікувати позитивний ефект можна тільки в тому випадку, коли його призначає лікар.

Також, коли купуєте засіб від болю в горлі, потрібно визначитися з його формою випуску. На полицях аптек представлені спреї, льодяники, таблетки, розчини для полоскання, гранули, пастилки та екстракти. Вибір здійснюється відповідно віку та можливостям пацієнта.

D0-v2XGrLpz8mAjKnNRO3TUw3eI3Z0h3lQUCAhP0t6_aL-i2f1FQdHqFg3Yl9RQAI18fHhriXEdtKB2BZzaj8H42BJxdlKcEqiH8HWj9vj7SR9tKlqHqLOKY54-zd2QYSnEkHorT47hwDkFNGBkFI_iyxrTc72e4z5a1nFVgkNg_nDMOG6MEIMrVbhUg

Який засіб для горла вибрати

Займаючись самолікуванням, ви ризикуєте отримати посилення симптомів та ускладнення захворювання. Краще звернутися до терапевта одразу після появи пирхоти, щоб отримати рекомендації стосовно подальшого лікування.

За необхідності підбір медикаментів здійснюється серед товарів конкретного цінового сегмента. Також необхідно враховувати:

  • чутливість збудника до активного компонента препарату;
  • наявність у пацієнта протипоказань до використання;
  • наявність алергії на компоненти, в тому числі рослинні.

Ефективність комбінованої терапії є доведено вищою. Терапевт може одночасно назначити засіб для полоскання горла та противірусний засіб чи інші комбінації препаратів. При цьому враховуються особливості організму пацієнта та складність перебігу хвороби. Перевага віддається лікам, які не лише зменшують больові відчуття, але й допомагають ліквідувати причину їх появи.

keyboard_arrow_up