“Ми не їдемо в Європу, то Європа їде до нас”: як в Тернополі розвивають гастротуризм (новини компаній)

“Ми не їдемо в Європу, то Європа їде до нас”: як в Тернополі розвивають гастротуризм (новини компаній)
  • Якщо ви мрієте скуштувати равіолі в Італії чи буябез у Франції, але цього року карантин ваші плани відправив на лаву запасних - розчаровуватись не варто.
  • Адже в Тернополі власники одного із закладів харчування вирішили відправити гостей у тур Європою, не покидаючи кордонів Галичини.

Вулицю Валову здавна називають родзинкою Тернополя.  Адже тут і чудова архітектура, і легендарні картини місцевих художників, і вуличні музиканти. А відтепер саме тут можна відчути себе справжнім гастротуристом.

“Елєганська ресторація “Біба” вирішила: якщо галичани не їдуть в Європу, то Європа їде на Галичину та везе з собою найособливіші смаки.

У цьому закладі зараз можна скуштувати найвідоміші страви італійської кухні: тут вам залюбки приготують Капрезе, Мінестроне, равіолі ще й потішать неймовірним десертом. І це ще не все. Саме тут знають, якими винами славиться Італія, де їх вирощують і яке з них улюбленіше посла Італії в Україні. 

Відео дня

- Вино "Кьянті від Руфіно" полюбляє пити сам посол Італії Давіде Ла Чечіліа, - розповідає офіціант закладу Володимир. - Перед його подачею ми пропонуємо провести декантацію. Адже так вино починає "дихати", наповнюється смаком та розкриває свій аромат. 

Як розповідає директор закладу Вікторія, італійську кухню в закладі можна буде скуштувати ще впродовж тижня. 

- Ми бачимо, як люди скучили за подорожами. Особливо влітку - адже це ж час відпусток, нових вражень та особливих смаків, - каже Вікторія. - Тож саме тому ми вирішили показати нашим гостям справжні смаки страв із різних країн Європи тут, у них вдома. Наш заклад презентує традиційну галицьку кухню. Проте зараз, коли люди так втомились бути вдома, ми вирішили створити для них унікальну атмосферу європейських країн. 

Саме тому не дивуйтесь,якщо на Валовій помітите Італійський прапор та почуєте пісні Тото Котуньо чи Адріано Челентано.

За словами директорки, перед кожним новим тижнем, кухарі відпрацьовують приготування та подачу національних страв, а досвідчений сомельє формує винну карту. Зовсім нещодавно компліментом від шефа для гостей стала досить незвична страва -”Дзудзуруте фріте” або по-нашому “смажена конюшина”. Гості переконують: “Такого ще не куштували”. 

Згодом у “Бібі” обіцяють не менш цікаві гастроподорожі, але усіх маршрутів наразі не відкривають. Кажуть, нехай залишиться інтригою. Адже кожен з нас мріяв коли-небудь купити квиток на літак, не знаючи де він приземлиться. 

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up