“Ми не їдемо в Європу, то Європа їде до нас”: як в Тернополі розвивають гастротуризм (новини компаній)

“Ми не їдемо в Європу, то Європа їде до нас”: як в Тернополі розвивають гастротуризм (новини компаній)
  • Якщо ви мрієте скуштувати равіолі в Італії чи буябез у Франції, але цього року карантин ваші плани відправив на лаву запасних - розчаровуватись не варто.
  • Адже в Тернополі власники одного із закладів харчування вирішили відправити гостей у тур Європою, не покидаючи кордонів Галичини.

Вулицю Валову здавна називають родзинкою Тернополя.  Адже тут і чудова архітектура, і легендарні картини місцевих художників, і вуличні музиканти. А відтепер саме тут можна відчути себе справжнім гастротуристом.

“Елєганська ресторація “Біба” вирішила: якщо галичани не їдуть в Європу, то Європа їде на Галичину та везе з собою найособливіші смаки.

У цьому закладі зараз можна скуштувати найвідоміші страви італійської кухні: тут вам залюбки приготують Капрезе, Мінестроне, равіолі ще й потішать неймовірним десертом. І це ще не все. Саме тут знають, якими винами славиться Італія, де їх вирощують і яке з них улюбленіше посла Італії в Україні. 

Відео дня

- Вино "Кьянті від Руфіно" полюбляє пити сам посол Італії Давіде Ла Чечіліа, - розповідає офіціант закладу Володимир. - Перед його подачею ми пропонуємо провести декантацію. Адже так вино починає "дихати", наповнюється смаком та розкриває свій аромат. 

Як розповідає директор закладу Вікторія, італійську кухню в закладі можна буде скуштувати ще впродовж тижня. 

- Ми бачимо, як люди скучили за подорожами. Особливо влітку - адже це ж час відпусток, нових вражень та особливих смаків, - каже Вікторія. - Тож саме тому ми вирішили показати нашим гостям справжні смаки страв із різних країн Європи тут, у них вдома. Наш заклад презентує традиційну галицьку кухню. Проте зараз, коли люди так втомились бути вдома, ми вирішили створити для них унікальну атмосферу європейських країн. 

Саме тому не дивуйтесь,якщо на Валовій помітите Італійський прапор та почуєте пісні Тото Котуньо чи Адріано Челентано.

За словами директорки, перед кожним новим тижнем, кухарі відпрацьовують приготування та подачу національних страв, а досвідчений сомельє формує винну карту. Зовсім нещодавно компліментом від шефа для гостей стала досить незвична страва -”Дзудзуруте фріте” або по-нашому “смажена конюшина”. Гості переконують: “Такого ще не куштували”. 

Згодом у “Бібі” обіцяють не менш цікаві гастроподорожі, але усіх маршрутів наразі не відкривають. Кажуть, нехай залишиться інтригою. Адже кожен з нас мріяв коли-небудь купити квиток на літак, не знаючи де він приземлиться. 

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Частинка Італії у Тернополі: яка історія Венеціанського дворика. Дивіться відео! play_circle_filled 18:00 Троянди для палацу: спільнота квітникарів подарувала понад 150 кущів для Вишнівця 17:00 Як зрозуміти, що дитина готова йти у перший клас та підготувати її: поради психолога 16:00 На Тернопільщині київські спелеологи виявили нову печеру Від читача 16:49 Тижневий дайджест новин служби зайнятості Тернопільщини: 15:00 У День матері поїзди Укрзалізниці курсують під іменами матерів захисників України 14:03 На Театральному майдані благодійний концерт до Дня матері: збирають гроші на аптечки для захисників photo_camera 13:03 Миру, любові та повернення синів: тернополяни вітають з Днем матері photo_camera 12:00 Залиште ці гроші для себе: як економити на енергоспоживанні 11:00 Тернополяни вітають матусь зі святом: підбірка з соцмереж play_circle_filled photo_camera 10:00 В Україні запрацювали зміни до діючих валютних обмежень 09:00 Війна забрала життя 34-річного Героя з Гермаківки на Тернопільщині Івана Тимківа 21:03 На Ставі біля Острівця закоханих оселилася родина лебедів: дивіться відео photo_camera 19:51 На Замковій горіла квартира: є загиблий
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up