Правила догляду за фарбованим волоссям

Зміна кольору волосся — ефективний і дієвий спосіб оновити образ, однак травмівний для здоров'я локонів. Прядки стають сухими та ламкими, втрачають блиск. До того ж колір швидко вимивається, через що волосся тьмяніє. Як зберегти красу зачіски та багатство  відтінку — читайте у матеріалі. 

RNJXauX5grl7nkNs6PxhDGwvom0B8ngH1Uo65CRgl2-3my6WYxbXVqxk4DG9OE7In4C8q4X3IfaLUhYszw09Dm8gpNCamUpbTSYk3JEV0eGfhw6e-rkPO-sxm9dtgA3BEfa54633

Догляд за фарбованим волоссям відрізняється від звичних процедур тим, що має два додаткові акценти:

  • відновити структуру після фарбування;

  • зберегти яскравість кольору.

Тому не оминайте спеціальні лінії для фарбованого волосся — це не маркетингова хитрість, а формули, спеціально розроблені для ушкоджених після фарбування локонів.

Під час миття

По-перше, намагайтеся поступово збільшувати інтервал між миттям голови. Колір найбільше потерпає від частих помивок: під впливом шампуню та гарячої води з-під лусочок активно вимивається пігмент. Друга порада — зменшуйте температуру води: мийте голову теплою водою замість гарячої, а ополіскуйте — прохолодною. Корисним буде ополоснути холодною водою прядки наприкінці: лусочки закриються, волосся стане гладким та сяючим. Під час миття наносьте шампунь лише на шкіру: піна і вода очистять довжину, а ви уникнете зайвого пересушування. 

Оберіть лінію доглядової косметики для фарбованого волосся. Зверніть увагу на професійні бренди: у мережевих магазинах серія від Estel Professional коштуватиме не набагато дорожче за продукцію мас-маркет, однак порадує ефектом. Період після фарбування — час, коли не варто скупитися і обмежувати себе одним-двома доглядовими продуктами. Підберіть інтенсивну відновлювальну маску, яка допоможе повернути міцність структури та блиск, зменшить ламкість та випадіння. Не забувайте про бальзам чи кондиціонер для збереження кольору, який запечатає пігмент під лусочками. 

aWuxIBFoGcYhu_pmUJItgTcUfkFhxVThVsQQ7uwhGVMih0BmZs5zM4BLSL7gc8bCaFHocy0eGZSGGJ9EFOPjUYR2um8CZQ60P6ydfsyMtri7bK0Qg6Z1z1M0VpqnHgPbhcl0Blvd

Незмивний догляд

Фарбоване волосся потрібно з подвоєною силою захищати від сонячних променів, сухого забрудненого повітря та перепадів температур. По-перше, травмовані прядки більш сприятливі до впливу негативних факторів, отримуючи шкоду в подвійному розмірі. По-друге, чинники зовні сприяють блякненню кольору. 

Гарний вибір — спрей з кератиновим ефектом. Кератин є ніби будівником волоса, тому швидко заповнить прогалини в структурі, повертаючи силу. Обов'язково перевірте наявність у засобу SPF. Не забувайте і про термозахист, якщо ви часто сушите волосся феном чи укладаєте плойкою.

Підтримуємо тон та маскуємо відрослі корені

Попри всі старання колір усе одно вимиватиметься, швидко або повільно — залежить від стійкості фарби та системи догляду. Однак фактор, на який ми не можемо вплинути — природний ріст волосся. Відрослі корені можуть зіпсувати зовнішній вигляд зачіски, особливо якщо ви фарбувалися в контрастний колір, наприклад, з брюнетки в білявку. 

Багато хто звертається за допомогою до тонувальних шампунів, які допомагають вирівняти та освіжити тон. Однак формули таких продуктів зачасту містять важкі солі, які додатково шкодять волоссю. Ретельно перевіряйте склад, читайте відгуки та за можливості порадьтеся зі своїм перукарем, який засіб обрати.

Якщо ви фарбуєтеся часто, оберіть оптимальний інтервал, коли варто підфарбовувати корені. Термін залежить від швидкості росту вашого волосся та помітності різниці. Середній показник, коли варто звернутися до перукарні або купити фарбу — коли помітні корені завширшки, як два пальці. Фарбуючись самостійно, спочатку нанесіть засіб на корені, витримайте 15–20 хвилин, а вже потім розподіліть залишки фарби по всій довжині, щоб оновити колір. 

Поради наостанок

  • Не розчісуйте мокре волосся — ви ще більше травмуєте вразливу структуру. 

  • Якомога рідше використовуйте фен, прасочку та плойку — термічний вплив збільшує ризик посічених кінчиків.

  • Перевіряйте склад продуктів для догляду та уникайте формул зі спиртом. 

  • Відмовтеся від інтенсивного лікування волосся відразу після фарбування — це швидко вимиє колір. 

  • Захищайте волосся від морської води та хлорованої води у басейні.

 

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up