Що потрібно для стабільної та безпечної роботи двигуна (новини компаній)

Двигун внутрішнього згоряння (ДВЗ) ‒ це без сумніву найважливіша деталь у конструкції будь-якого автомобіля. Саме двигун створює рушійну силу, завдяки якій кожен транспортний засіб отримує змогу пересуватися.

Для того щоб двигун міг успішно виконувати свої функції протягом тривалого терміну експлуатації, варто подбати про регулярний догляд за його станом. Спеціалісти компанії Oiler склали перелік основних заходів, які дозволять ДВЗ вашого автомобіля справно працювати навіть у складних умовах.

Подбайте про заміну моторної оливи

Регулярна заміна моторної оливи ‒ це запорука того, що двигун буде виконувати свою роботу без активного зносу власного ресурсу. Моторна олива очищує двигун від різних забруднень та осадів, сприяє термічній стабільності ДВЗ під час роботи, запобігає утворенню корозії на вузлах.

Спеціалісти рекомендують не економити на цих витратних матеріалах, та купувати продукцію надійних та відомих брендів, таких як Shell. Це популярний виробник оливи, продукція якого використовується на перегонах Формули 1.

Також потрібно звернути увагу на клас оливи, адже продукція значно відрізняється за хімічним складом, наявністю присадок, а також за умовами використання. Одним з найкращих варіантів є масло 15 w 40. Це універсальна олива для будь-якого сезону, яка гарантує стабільну роботу двигуна навіть за температури -15о С взимку та +40о С влітку.

Проконтролюйте регулярну заміну фільтрів

Така деталь, як повітряний фільтр, не дозволяє твердим частинкам потрапляти всередину двигуна. Вона очищує повітря, що надходить ззовні, від всіх забруднень, абразивних речовин та залишків сміття, які можуть зашкодити роботі двигуна.

Паливний фільтр виправдовує власну назву. Він очищує паливо від пилу, іржі, абразивних частинок та іншого, що дозволяє попередити утворення осаду та збільшити ресурс роботи двигуна.

Підтримуйте систему охолодження у робочому стані

Систему охолодження ДВЗ слід регулярно перевіряти на стабільність роботи. У випадку її несправності двигун швидко перегрівається, що у подальшому може спричинити серйозні пошкодження.

Для того щоб система охолодження ефективно виконувала свою роботу, використовуйте якісний антифриз, який не тільки не замерзатиме взимку та не закипатиме влітку, а й захищатиме вузли системи охолодження від зносу. Наприклад, антифриз G 11 відрізняється наявністю у складі від 5 до 7% присадок, що значно покращує його експлуатаційні характеристики. Присадки формують спеціальний захисний шар, який дозволить охолоджувальній системі працювати довше та ефективніше.

Де купити необхідні витратні товари для двигуна

Якщо ви шукаєте де купити потрібну продукцію для якісного догляду за двигуном у Тернополі, непотрібно блукати між місцевими СТО з надією знайти потрібний товар. На сайті компаній Oiler ви зможете придбати саме ту оливу, антифриз чи паливний фільтр, які сприятимуть стабільній роботі ДВЗ і дозволять вам отримувати максимальне задоволення від керування власним автомобілем.

keyboard_arrow_up