Таблетована сіль: роль у фільтрації води (новини компаній)

Таблетована сіль: роль у фільтрації води (новини компаній)

Сучасні системи фільтрації дозволяють швидко та якісно очищати воду практично від будь-яких видів забруднень. Невідповідність якості води санітарним нормам — проблема не лише великих міських агломерацій, але й приватного житлового сектору.

Вирішити питання допомагають спеціальні фільтри побутового та промислового зразка. Незважаючи на конструктивні відмінності, всі вони працюють за загальним принципом: абсорбують надлишки хімічних мікроелементів та органічного сміття шляхом проходження рідини через фільтруючі механізми.

Таблетована сіль: для чого потрібна

Сіль для фільтра — обов'язковий витратний матеріал будь-якої фільтраційної системи. У водному розчині сіль розпадається на іони натрію та хлориду, замінюючи ними надлишкові іони кальцію та магнію. Саме вони є основною причиною появи накипу та кальцинованих відкладень у трубах та стінках нагрівальних елементів побутової техніки. Внаслідок цього може зменшитись пропускна здатність труб, збільшитись гідравлічний опір у них, з’явитись корозія, а також знизитись термін служби побутової техніки.

Таблетована сіль виготовляється із звичайної кам'яної сировини. Після очищення, промивання та просушування отримують чисті кристали NaCl, які пресують у таблетки різного розміру. У готовому продукті відсутні домішки, вміст натрію хлориду становить не менше 99,5%. Під час дроблення такі сольові таблетки не утворюють пилу, а за тривалого зберігання не злежуються у твердих масах.

Переваги таблетованої солі:

  • рівномірне розчинення таблеток у воді, що унеможливлює додаткове ручне перемішування;
  • економна витрата сировини, що дозволяє знизити собівартість процесу фільтрації на 20–30% порівняно з використанням традиційної кухонної солі;
  • зручне зберігання та транспортування.

6470ec9b8636c.webp

Знезалізнення води: що потрібно знати

Підбір фільтрів завжди проводиться на основі результатів хімічного аналізу води. Споживачі часто вибирають фільтри очищення води від заліза. Визначити, що у воді перевищена концентрація заліза, можна навіть «на око»: вона набуває червонувато-бурого відтінку, а також має металевий присмак.

У процесі знезалізнення усувається не лише цей елемент, але й надлишки марганцю та сірководневі сполуки. Робота фільтрів побудована на принципі окислення під впливом каталізатора. Як засипка використовується гранульований сорбент, який «ловить» частки заліза в процесі фільтрації. Вода знебарвлюється, стає прозоріше, приходять у норму фізико-хімічні показники.

Правильний вибір фільтру та використання таблетованої солі дозволяють не тільки ефективно очистити воду від забруднень, але й суттєво підвищити термін експлуатації побутової техніки. Покращується смак води та знижується ризик виникнення проблем зі здоров’ям, таких як захворювання ШКТ, нирок, печінки.

 

keyboard_arrow_up