Всеукраїнський фестиваль ремесел "ДУНСТАН–2020": середньовічні ремесла та он-лайн розваги для дітей та дорослих (новини компаній)

Всеукраїнський фестиваль ремесел "ДУНСТАН–2020": середньовічні ремесла та он-лайн розваги для дітей та дорослих (новини компаній)

Другий фестиваль ремесел "ДУНСТАН" відбудеться 19-20 вересня 2020 року безкоштовно в онлайн на Ютуб-каналі Центру ремесел «Дунстан» . За умов карантину захід також триватиме на території Центру ремесел "Дунстан", селі Стадниця біля Вінниці для обмеженої кількості гостей.  Таким чином до насиченої програми фестивалю зможуть долучитися бажаючі діти та дорослі зі всієї України.

Для дітей шкільного віку, їхніх батьків та вчителів

Фестиваль отримав свою назву на честь святого Дунстана – покровителя ковалів, ювелірів та музикантів, який жив у X столітті у легендарному британському місті Гластонбері. Унікальний формат заходу дієво сприяє популяризації української та європейської культурної спадщини серед дітей шкільного віку та їхніх батьків, відкриває нові можливості для розвитку і вдосконалення здібностей багатьох людей різного віку.

Цікаво поєднуючи традиції середньовічної Англії із творчістю українських майстрів-ремісників, фестиваль ремесел "ДУНСТАН" в інерактивній формі  пропонує його учасникам долучатися до  народних ремесел та вивчення середньовічної історії та культури.

– Наочний зв'язок української культури з європейською історією робить фестиваль ремесел "Дунстан"  унікальним проектом і надає можливість для втілення креативних ідей, які дуже цікавлять дітей шкільного віку, їхніх батьків та вчителів, – говорить засновник Фестивалю Сергій Десяк. – Програма Фестивалю створена на основі авторських рішень огркомітету та вивченні європейського досвіду проведення заходів, які орієнтовані на сімейний відпочинок.

Захоплююче дійство Фестивалю покликане викликати жвавий інтерес у дітей та дорослих, поєднати їхні зусилля у багатьох заходах та скріпити сімейні стосунки у спільних намаганнях та розвагах. Таким чином  Фестиваль ремесел "ДУНСТАН" наочно популяризує сімейні цінності, виховує повагу до своєї родини та старших поколінь.

Актуальний проект отримав визнання і вагому підтримку від Українського культурного фонду – державної установи, яка на конкурсних засадах сприяє розвитку найбільш цікавих ініціатив у сфері культури та креативних індустрій.  За оцінкою експертів Фонду, вінницький Фестиваль ремесел "Дунстан" увійшов у ТОП-10 кращих регіональних фестивалів України. Генеральним медіа-партнером Фестивалю виступить медіа-корпорація "RIA" – зокрема, видання "20 хвилин".

– Для нас важливо, що на території Вінниччини відбудеться Фестиваль, який отримав визнання на рівні держави та партнерську підтримку від RIA – найпотужнішої в Україні регіональна медіагрупи, – зазначив Сергій Десяк. – Тому що наш проект виконує важливу соціальну роль що до укріпленні сімей та родинних традицій. Чим міцніші будуть наші сім'ї, чим більше в них буде духовності та порозуміння, чим більше діти матимуть навичок та здатності творити прекрасне, тим сильнішою стане наша країна і кращим майбутнє нашого народу.

Одна з почесних гостей фестивалю – вінничанка Ольга Грабовська, переможниця міжнародного чемпіонату з історичного фехтування «Битва Націй 2019». Разом із своїми друзями з вінницького клубу історичної реконструкції "Аркона" вона візьме участь у видовищному шоу з середньовічного бою та бойових майстер-класах. До речі, ентузіасти з "Аркони" – неодноразові гості заходів Центру ремесел "Дунстан" та учасники торішнього фестивалю.

– Хоча в Україні проводиться багато історичних фестивалів і турнірів, формат фестивалю ремесел "Дунстан" принципово відрізняється своєю атмосферою і форматом, – сказала Ольга Грабовська. – В першу чергу – орієнтованістю на сімейний відпочинок і на дітей. Тут не має алкоголю, рок-концертів з їхньою специфікою та всього такого іншого. На цьому фестивалі є можливість побачити, якими можуть бути різноманітні розваги в стилі середньовіччя , квестові форми взаємодії з дітьми та багато іншого, чого ще ніхто не придумував. Тому що тут є велика енергетика, авторський підхід і ентузіазм організаторів, що не може не приваблювати таких ентузіастів, як ми.

На учасників Фестивалю ремесел "Дунстан–2020" очікують:

- 16 онлайн майстер-класів з народних ремесел та середньовічної кулінарії для дітей та їхніх батьків. Зокрема, ексклюзивні майстер-класи з теслярства, середньовічної сутажної вишивки на прикрасах з натурального каміння та шкіри, майстер-класи з приготування страв за старовинними рецептами у дров’яній помпейській печі та інші цікаві заходи;

- онлайн-екскурсія до музею стародавнього британського містечка Гластонбері (древній Авалон), який розташований просто неба з інсталяціями ”Ескалібур” – меч короля Артура, ”Човен Святого Дунстана”, ”Гластонберійський терен”, ”Стан лицарів Круглого Столу”, ”Колодязь Чаші”, ”Помпейська піч”;

- вперше на фестивалі буде представлена авторська інтерактивна гра «Ремесла України», яка у цікавій формі дозволяє дітям вивчати ремесла та історію нашої країни. Гра є неординарним освітнім продуктом, який підвищує внутрішню мотивацію учасників до вивчення історії, культури та традицій рідного краю;

- шоу з середньовічного бою та майстер-клас з історичного фехтування за участю чемпіонки світу з історичного бою «Битва націй 2019» Ольги Грабовської;

- для учасників Фестивалю у прямому ефірі пройдуть онлайн-концерти ”Музика вікінгів” та ”Чарівна волинка” від фолк-гурту «Бурдони Черна».

Також в рамках фестивалю буде створено два соціальних відеоролика з проблематики інтернет-залежності та відповідального батьківства. Яскраві сюжети продемонструють позитивний вплив вивчення дітьми стародавніх ремесел і традицій на їхній духовний розвиток, а також як саме сімейний відпочинок сприяє зміцненню родинних зв’язків.

Для безкоштовної онлайн-участі у Фестивалі ремесел "Дунстан" потрібно підписатися на Ютуб-каналі Центру ремесел «Дунстан»

Умови участі в офлайн заходах фестивалю на території центру ремесел «Дунстан» знаходяться за посиланням - https://dunstan.org.ua/dunstan-crafts-festival/

Також передбачена можливість придбати на сайті фестивалю в розділі “Ярмарок» ремісничі набори матеріалів для онлайн-участі в обраних майстер-класах. Таким чином, в режимі реального часу під керівництвом майстрів учасники фестивалю вдома, у родинному колі, зможуть виготовити свої творчі вироби.

***

Слідкуйте за інформацією про новини підготовки Фестивалю на сторінці у соцмережах: www.facebook.com/dunstan.ua

https://www.instagram.com/dunstanfest/

 

Оргкомітет Фестивалю ремесел ”Дунстан”
www.dunstan.org.ua

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up