Як дізнатися хто взяв кредит на моє ім'я? (новини компаній)

Як дізнатися хто взяв кредит на моє ім'я?  (новини компаній)

Виявити, що вашу особисту інформацію вкрадено — жахливе почуття. Однак потрібно негайно вжити заходів, щоб ситуація не погіршилася.

Коли вам потрібні гроші, у вас поганий кредитний рейтинг, легко прийняти будь-яку пропозицію про надання кредиту без довідки про доходи. Але є шахраї, які чекають, щоб скористатися вашим відчаєм.

Незакриті кредити у банку є великою проблемою — штрафи за прострочення, збільшення відсоткової ставки, дзвінки від працівників. Коли хтось користується вашими даними, то усі збитки треба буде виплачувати саме вам. Тому так важливо відстежувати свою кредитну історію. 

Найкращий спосіб дізнатися, чи хтось відкрив кредит на ваше ім'я — перевірити свою кредитну історію. Там ви знайдете інформацію про всі позики, видані на ваше ім'я, і про те, як за цими позиками розплачувалися. Переконайтеся, що кожен запис належить вам, а залишки на рахунках та інші перераховані дані вірні.

Що робити, якщо хтось взяв на вас кредит?

Багато фінансових установ вимагають невелику кількість інформації в процесі подання заявки на отримання кредиту. Це дозволяє викрадачам особистих даних легко використовувати вашу вкрадену інформацію – від номера соціального страхування до вашої банківської інформації для отримання швидкої мікропозики. Мікропозики дозволяють злодіям отримати кредит на ім'я без перевірки.

Якщо хтось взяв позику на ваше ім'я, важливо негайно вжити заходів, щоб запобігти наслідкам:

  • Подайте заяву до поліції. Перше, що вам слід зробити, це подати заяву до місцевого відділення поліції. У багатьох випадках вам потрібно буде надати звіт до поліції, що підтверджує крадіжку, щоб кредитори видалили шахрайські кредити з вашого облікового запису.
  • Зв'яжіться з фінансовою установою. Якщо хтось взяв позику або відкрив кредитну картку на ваше ім'я, зв'яжіться безпосередньо з компанією, щоб повідомити їх про шахрайський обліковий запис та видалити його з вашого кредитного звіту. Для кредитних карток і навіть особистих позик проблема зазвичай вирішується швидко.
  • Заморозьте свій кредитний звіт. У деяких випадках може бути гарною ідеєю заморозити ваш кредит. При заморожуванні кредиту фінустанови не можуть переглядати кредитний звіт або видавати вам новий кредит, поки ви не скасуєте блокування.
  • Убезпечте себе. Крадіжка особистих даних є досить поширеним явищем, тому дуже важливо вжити заходів щодо захисту своєї інформації та контролю кредиту. Є кілька речей, які мають викликати негайне занепокоєння. З підозрою ставтеся до електронних листів, які містять орфографічні, пунктуаційні та граматичні помилки. Як мінімум, це нестача професіоналізму.

Будьте обережні, якщо вам пропонують безкоштовний період (наприклад, рік без виплат), перш ніж кредит потрібно буде сплатити. Подумайте, якщо кредитор заявляє, що він надішле вам гроші незалежно від минулих фінансових проблем із кредитною історією.

Ніколи не повідомляйте свій номер соціального страхування, дату народження, номер банківського рахунку або іншу важливу особисту інформацію, якщо ви не на 100% впевнені, що маєте справу з відповідальною кредитною установою. Особиста інформація може бути використана для крадіжки особистих даних, що різко зросла під час пандемії.

Співпрацюйте з перевіреними сервісами, щоб взяти мікропозику та не зіткнутися з шахрайством.

keyboard_arrow_up