Запалили лампадки і принесли живі квіти: День Героїв Небесної Сотні у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Запалили лампадки і принесли живі квіти: День Героїв Небесної Сотні у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ)
  • 20 лютого у нашій державі  відзначають День пам'яті Героїв Небесної Сотні. Це свято вже увосьме об'єднує українців із метою згадати подвиг полеглих під час Революції Гідності.

У Тернополі також вшанували загиблих внаслідок трагічних подій листопада 2013-лютого 2014 років, та поклали квіти до пам’ятника Небесній сотні.

Ми запитали у небайдужих містян, що для них символізує дане свято та чому так важливо пам'ятати про героїв Майдану у теперішній час.

Нагадаємо, що саме 20 лютого 2014 року у Києві загинуло найбільше учасників акцій спротиву та борців за незалежність України - 48 осіб.

Відео дня

У Тернополі тематичне вшанування подвигу учасників Революції Гідності відбулося на площі Героїв Євромайдану. Дійство розпочалося о 18:30.

Попри дощ і холод біля пам'ятника Небесній Сотні людей зібралося кілька сотень – представники місцевої влади і держструктур, правоохоронці, священники, активісти, небайдужі жителі міста.

Особливо багато прийшло молоді і старших людей. Деякі тернополяни навіть взяли на захід малечу. 

У більшості присутніх у руках – запалені лампадки. Дехто приніс сюди букети квітів – синьо-жовті хризантеми, троянди тощо.

– Погода сьогодні ввечері, звичайно, не тішить, але у такий трепетний день сидіти вдома я не міг. Хотів тут, на площі Героїв Євромайдану, запалити лампадку і помолитися за тих, хто колись так само мерз на Майдані, аби ми нині жили добре і спокійно, – каже тернополянин Василь.

Чоловік тримає у руках невеликий оберемок тюльпанів. Опісля спільної молитви, говорить, покладе їх до пам'ятника.

Неофіційний гімн Майдану – "Плине кача...", на площі, здавалося, співали усі.

– Хлопці з Небесної Сотні віддали своє життя за те, щоб ми сьогодні стояли тут. Завдяки їм ми маємо мирне небо над головою навіть зараз, у такий тяжкий час. Поки мирне... І з Божою допомогою, сподіваюсь, воно буде і надалі. Нинішнє свято для всіх має бути пам'ятним. Треба вчити наших дітей тому, як дорого нам колись дістався мир, – ділиться пані Зінаїда. Жінка говорить, а на її очах блищать сльози.

Опісля священнослужителі міста разом із присутніми здійснили спільну молитву за загиблих героїв Революції Гідності та бійців російсько-української війни. 

По завершенню заходу, тернополяни поклали квіти до пам’ятника Небесній Сотні.

Коментарі (1)
  • Новини Тернополя - 20 хвилин

    Долучайтесь до нашого Telegram-каналу https://t.me/te20minut

keyboard_arrow_up