Партнер рубрики Події

Купи сміття і бита цегла: чому площу Героїв Євромайдану ніхто не прибирає?

Купи сміття і бита цегла: чому площу Героїв Євромайдану ніхто не прибирає?
  • 20 лютого в Україні на державному рівні вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Щороку тернополяни збираються на площі Героїв Євромайдану, біля однойменного пам’ятника, на поминальне богослужіння і меморіальні заходи.
  • Пам’ятна дата вже близько. Жителі міста скаржаться на те, що на площі усе обшарпане, валяються купи сміття і тут давно не прибирали.
  • Журналісти «20 хвилин» перевірили, як місто пам'ятає Героїв і що тут зроблять до свята.

До слова, у Тернополі ще 9 років тому на місці колишнього Майдану Мистецтв заснували площу Героїв Євромайдану. Офіційне її відкриття відбулося 24 лютого, тоді кілька тисяч містян вшанували тут загиблих під час трагічних подій 2013-2014 років.

Згодом, у 2016 році, тут встановили пам’ятник Героям Євромайдану. Саме до нього тернополяни прийдуть 20 лютого, запалять свічки і покладуть квіти до постаменту. Однак, чи буде їм приємно дивитися на те, у якому стані зараз перебуває пам’ятна площа просто у центрі міста?

Відео дня

16 лютого журналістка побувала на вказаній локації. І переконалася – справді досить брудно. Валяються пляшки, пластикові стаканчики, недопалки сигарет, багато іншого сміття та відходів, бита цегла, каміння.

Просто біля банера «Герої не вмирають» хтось вирішив роздягнутися: лежить чоловічий ремінь, забута рукавичка і якийсь незрозумілий шмат одягу. Під конструкцією, на якій висить банер, картина ще гірша – там сміття цілі купи.

Самі банери також виглядають не краще. Всі вони пошарпані, давно вицвілі і обплетені гілками. Їх, до речі, тут особливо багато, адже пагони, які пробиваються крізь бетон, ніхто не зрізає, і, тим більше, не прибирає сухе галуззя, яке лежить на землі.

Чому ніхто не слідкує за благоустроєм площі Героїв Євромайдану, чи планують щось покращити до урочистостей 20 лютого, ми запитали у керівниці прес-служби Тернопільської міської ради Мар’яни Зварич. Відповідь була, як не дивно, короткою.

– Ми передамо дану інформацію Управлінню житлово-комунального господарства, благоустрою та екології. Вони повинні перевірити стан площі та її чистоту і зобов’язати підрядника усе там прибрати, – прокоментувала ситуацію пані Мар’яна.

Також ми звернулися безпосередньо в Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології міста Тернополя, і уточнили у його керівника Олега Соколовського чи справді приберуть на площі Героїв Євромайдану і коли це планують зробити.

– Сьогодні наші працівники були на площі і перевірили її чистоту. Брудно там навколо бібліотеки, яку будують поблизу. Вона не входить у наше прибирання. За цією будівлею має доглядати її власник. Однак, уже завтра ми плануємо там усе почистити і прибрати, хоча й не повинні це робити, – говорить пан Олег.

Як думаєте, приберуть? Поділіться думками у коментарях

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Роман Галів

    То не потрібно смітити.
  • Читач71

    В Тернополі зі всім так, подивіться хоча б на вигляд міського стадіону, весь обвішаний банерами. Зате міська влада зробила розголос на всю Україну і світ, що стадіон тепер називається іменем Шухевича. Пам'ятник Бандері тепер буде на фоні гарної багатоповерхівки, шикарний фон, правда ж? Отакий псевдопатріотизм тернопільської влади

    Ростислав Гарасимчук reply Читач71

    В Тернополі катастрофічна ситуація з зовнішньою рекламою

keyboard_arrow_up