Партнер рубрики Події

Зарплата понад 30 тисяч в місяць: найприбуковіші професії у Тернополі. Де працювати вигідніше?

Зарплата понад 30 тисяч в місяць: найприбуковіші професії у Тернополі. Де працювати вигідніше?

Які професії мають найбільший попит та за яку роботу готові заплатити найбільше, дізнавався  журналіст «20 хвилин».

Головним критерієм для успішного пошуку роботи є досвід, адже у вакансіях на роботу найчастіше потрібна його наявність. Саме маючи досвід ви можете отримувати зарплатню понад 15 тисяч гривень.

Та це не межа, адже маючи відповідні знання можна отримувати до 30 тисяч гривень. Про це свідчать оголошення про вакансії на сайтах з пошуку роботи.

Які професії найпопулярніші

До своєрідного переліку професій за популярністю згідно з дослідженням Державної служби зайнятості з січня по серпень 2020 року для жителів Тернопільщини увійшли:

Відео дня

Саме професії водія автотранспортних засобів та підсобного робітника очолили рейтинг та майже вдвічі обігнали за кількістю вільних вакансій наступну професію в списку – продавець продовольчих товарів.

Згідно з сайтом work.ua найпопулярнішими вакансіями для тернополян за останні три місяці стали:

Одразу стає помітно, що професії кухаря,бухгалтера, водія та продавця є досить популярними та потрібними, адже кількість вакансій як на сайті з пошуку роботи, так і в службі зайнятості є одними з найбільших серед всіх професій.

Яка середня та найвища заробітна плата?

Згідно з даними Державної служби зайнятості, в Тернопільській області станом на 1 вересня середня зарплата складає 6407 гривень. Це на 344 гривні більше, аніж в січні цього ж року ( 6 063 гривні).

Станом на 1 вересня найбільшу заробітну плату отримують представники наступних професій:

Саме водії тролейбуса на Тернопільщині отримують в середньому найвищу заробітну плату – 15 800 гривень. Дещо менше отримують інженер-конструктор, провізор-косметолог, столяр-верстатник – 15 000 гривень.

Як йдеться на одному з сайтів пошуку роботи – work.ua, в середньому роботодавці пропонують потенційним працівникам 10 500 гривень в місяць. Ця сума є середньою запропонованою зарплатнею серед 1974 вакансій, розміщених на сайті в період з 25 червня до 25 вересня.

Що цікаво, у середньому в резюме в Тернополі вказують бажану заробітну плату 9 000 гривень.

А от професіями, де роботодавці пропонують найбільшу середню зарплату, згідно з сайтом work.ua є:

Та для відповідних професій потрібні і відповідні вміння та досвід.

Так, якщо ви бажаєте бути водієм-міжнародником та отримувати 28 000 гривень на місяць та більше, вам потрібно мати досвід на цій роботі понад один рік, йдеться в одній з вакансій.

Також рейси здійснюватимуться в Європу, саме тому вам потрібно мати біометричний паспорт, чіп карту та права категорії СЕ.

В іншій вакансії на професію водія-міжнародника потрібно мати досвід подібної роботи два роки.

Окрім звичних для професії диспетчера ввічливості, відповідальності та пунктуальності, від майбутнього працівника просять досвід роботи на ринку США в  M U  S T, а також відповідний рівень знання англійської. І самі вимоги до кандидата та умови праці прописані саме англійською мовою.

А якщо ви бажаєте бути будівельником, то вам потрібно мати перш за все вищу освіту, а також вміти працювати в команді. До майбутніх працівників є досить великий список обов'язків.

А ким працюєте ви? Чи відповідає заявлена зарплата реальній в пропонованих на сайтах вакансіях? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Leokadia

    А чому щоб прочитати статтю треба авторизуватися стаття що містить інформацію з грифом секретно?
  • Романна Скрипчук

    В якій країні ветеринар отримує 30 тис.?

    Вікторія Лаврів reply Романна Скрипчук

    Залежить кого каструвати якщо мужика який бігає по коханках то може отримати і більше.Але кнура мого кастрував ветеринар то 400 гривень коштує.Вони напевне порахували всіх кастрованих котів,і свинюхів.Медецина дорога у нас то жах,захворів мій любимий хомяк поїхала я до ветеринара дав йому укол з вітамінами це коштувало 150 гривень,там біля кольцевої в цій ветклініці,сам хомяк коштував 60 гривень,але то нічого бо йому до троьох років допирало і вже підходив його час,ну ще після уколу прожив 3 місяці,у нього була серцева недостатність важко дихав але покращилося ніби ситуація з ним.На животних грошей нешкодую собі в чомусь відкажу а тваринкам все.То з якої сторони дивитися на цю ситуацію.А ще було купили кота британець хотів кицьку нявкотав так що сусіди чули приїхав ветеринар в село бо кіт в селі за 600 гривень на столі зробив операцію я задоволена і кіт також він балдіє тепер.Такий класний просто супер.А то його тільки і то турбувало тепер насолоджується життям .Кастрація в першу чергу
  • Іван

    в карному розшуку - зарплати взагалі не треба, судді- аналогічно, лікар/зав. відділом-не треба, мрео-взагалі забули що це таке...
    отже є професії, на яких люди навіть не здогадуються, що є таке, як заробітня плата
  • Leokadia

    Це казки про такі зарплати потім скажуть а то в загальному разом з різноманітними доплатами преміями а поки ви себе не проявили 8-10 тисяч
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up