Конкурс "Моє особливе весілля": як тернополянка тричі "заміж виходила"

Конкурс "Моє особливе весілля": як тернополянка тричі "заміж виходила"

Редакція газети «RIA плюс» започатковує проект «Моє незвичне весілля». Присилайте свої розповіді з фотографіями. Ми їх опублікуємо в газеті та на сайті «20 хвилин». Згодом читачі проголосують за кращу історію, а переможці отримають подарунки.

Оксана Куца з юнацьких років мріяла про велике весілля в українському стилі. Дівчина прагнула одягнути білу пишну сукню та мати довгу білосніжну фату. А поруч – щоб був коханий чоловік, із яким вона може пройти всі життєві успіхи та негаразди.

Нарешті мрія дівчини здійснилась. У 2015 році Оксана одружилась із Віталієм. У них було не одне, а аж три казкових весілля. Ці чарівні миті тернополянка закарбувала в пам’яті на все життя. Про свої відчуття та святкування поділились і з «RIA плюс».

Відео дня

Як познайомились?

Оксана знайшла своє кохання аж в Америці.

- Після Майдану я поїхала до родичів, а щоб не гаяти час даремно, ми збирала гроші на потреби української армії, - розповідає вона.  – Ми з подругою були на українській  вечірці на теплоході і просили небайдужих американців допомогти. Уже на виході я підійшла до хлопця і спитала, чи може він чимось допомогти нашим військовим. А він такий кумедний – відкрив гаманець і каже: «У мене останні сто доларів залишилися, але бери». А потім додав: «Ти козирна дівчина, будеш моєю дружиною!»

Віталій, із яким Оксана познайомилась в Америці, - із Чернівців. За словами дівчини, він уже кілька років живе та працює у США. Виїхав туди за «Зеленою картою».

- Віталік одразу вразив мене почуттям гумору, він такий веселий та енергійний, - захоплено говорить співрозмовниця. – Після нашої зустрічі на теплоході разом зі знайомими підвезли мене додому. – Став на трасі. Перекривши дорогу, аби я спокійно перейшла пішохідний перехід. Такого зі мною ще не було!

Віталій попросив в Оксани номер телефону і дозвіл час від часу писати повідомлення. На День незалежності Оксана зі знайомими поїхала у Трентон, місто розташоване в штаті Нью-Джерсі.

- Там зустріла знову Віталія. Під час прогулянки він постійно дивився на небо, сонце, але не в очі, і я через це ніяковіла, - зізнається дівчина. – Він також соромився, не хотів видатися настирним і надокучливим. Коханий постійно жартував і цим мені подобався все більше і більше. А коли випалив: « Закладемося, що до 25 грудня, католицького Різдва, ти станеш моєю дружиною?», я взагалі була шокована.

Як освідчувався?

28 вересня 2014 року Віталій зробив Оксані пропозицію. Освідчення було особливим, із використанням національної символіки.

- Він роздав знайомим і друзям українські прапори, - розповідає Оксана. – Килим розмалював у синьо-жовтий колір. Друзі знімали це на камеру. Хоч ми були знайомі трохи більше місяця, та я не сумнівалась у своєму виборі. З першої зустрічі відчула, що Віталік – моя друга половинка.

За словами Оксани, вона з дитинства малювала в уяві образ ідеального чоловіка.

- Я завжди казала, що виду заміж тільки за українця, - посміхаючись додає вона. – Мій коханий має ходити до церкви і бути людиною слова. Один священик колись дав мудру пораду: «Дівчата, якщо хочете перевірити хлопця, то ще на першому побаченні спитайте в нього – Де твоя вервичка?». Коли я задала це питання Віталіку, він сказав, що вона в нього у машині.

Місце і час проведення весілля

Оскільки пара живе та працює в Америці, то перше весілля 22 листопада 2014 року вони святкували у Штатах, у місті Джерсі-Сіті.

- Ми запросили всіх знайомих з діаспори, орієнтовно було чоловік 80, - розповідає тернополянка. – Святкували в Українському народному домі. Церемонія відбувалась в українському стилі. Усі гості вдягнули вишиванки, ми з коханим також були в національному вбранні. Одна знайома в Америці має власний український ресторан, тож на столі було розмаїття рідних страв, навіть деруни. Найбільше запам’яталася фуа-гра (гусяча печінка). Вона була надзвичайно смачна.

Прикраси в оформленні інтер’єру та сервірування столу також були в ураїнському стилі. Запрошені танцювали під запальні народні пісні. Гостей розважала відома в Україні Ірчик. В цілому, українське весілля в Америці пройшло на славу.

1 серпня 2015 року Віталій та Оксана вінчалися в Зарваниці. Це була чи не найголовніший момент в їхньому житті.

- Ми з мамою ходимо пішки на прощу у Зарваницю, тому я завжди знала, що хочу саме в цьому святому місці брати шлюб, - каже Оксана. – Таїнство вінчання було надзвичайно ніжним, світлим і особливим. Ми з коханим дали обітниці любити один одного і в радості, і вгорі. І нині в складні моменти життя, коли на нас звалюється чергова порція проблем, ми згадуємо слова священика, який вінчав нас. Вони надихають нас рухатися далі.

Після вінчання пара поїхала в тернопільський ресторан «Garden Holl» . На весілля запросили 105 чоловік. Окрім загального столу, було ще два фуршетних столи – солодкий та «Козацький» (із українськими національними стравами). Закінчився святковий вечір традиційним розрізанням весільного торту.

Третє українське весілля пара відзначала 8 серпня на батьківщині чоловіка – у місті Чернівці. Там привітати молодят зібралися ще сто чоловік.

Офіційно зареєстрували шлюб Оксана та Віталій у Тернополі 13 серпня.

Яким було весільне вбрання?

Усі гості на весіллях були вбрані переважно в українське національне вбрання. Цікаво, що в Америці гості знайшли легше, ніж в Україні, наголошує Оксана.

Наречена і наречений також були вдягнені в національному стилі. Оксана мала довгу білу пишну сукню, прикрашену милою вишивкою. Під колір Оксанкиного вбрання – і Віталікова вишиванка.

Батьки молодят та свідки також вдягнули вишиванки.

І весільний букет був особливим – до нього ввійшли всі квіти, які в Україні символізують мир, добробут та процвітання в родині.

Весілля забави

На всіх трьох весіллях в пари була надзвичайно багата розважальна програма. При чому вони мали три шанси зарядитися весільним позитивом сповна. Адже в різних містах – і конкурси, і музиканти, і ведучі були різними.

Традиційно молодята виконали перший танець під пісню «Я на небі» («Океан Ельзи»).

Оксана також підготувала подарунок для коханого – танець із гостями.

Гості на весіллі зробили велике українське серце.

Бюджет весілля

Подружжя добре не пам’ятає всі витрати на організацію весілля. За словами Оксани, про американське весілля важко щось сказати, розраховувалися в доларах.

Українське весілля в Тернополі: оренда залу обійшлася в середньому 8 тис. грн. На їду витратили приблизно 100 тис. грн. Алкоголь – свій.

Українське весілля в Чернівцях обійшлося приблизно так само. 

Весільна сукня Оксани вартувала 1000 доларів, а вишиванка Віталія – 300 доларів. Плюс інші витрати.

Поради нареченим

Подружжя не радить завантажувати столи їжею. Адже в більшості випадків всі страви лишаються, фізично з’їсти все нереально.

Також пара радить добре узгоджувати програму з музикантами і тамадою.

- Ми запросили на весілля один музичний гурт, домовлялися, які пісні вони мусять виконувати, коли краще робити перерви, коли – навпаки грати. Вони зробили все навпаки, фактично зіпсувавши свято.

 

ДОВІДКА

Якщо ви хочете розказати про своє незвичайне весілля та взяти участь у проекті, надсилайте свої фотографії та розповіді з контактними даними на електронну скриньку: [email protected]. Контактний номер телефону: 097-445-82-67 (Наталія).

Коментарі (3)
  • Alja Hotsmanova

    Може Garden Hall?
  • Петро Білецький

    Боже боже боже . ..  як ХваЙно !!!  Ото  цирк

    Ганна Придушана reply Петро Білецький

    правда. що цирк. Вже з жиру зовсiм збiсилися.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up