Скоротити можна, а там нехай вирішує влада: що кажуть тернополяни про комендантську годину

Скоротити можна, а там нехай вирішує влада: що кажуть тернополяни про комендантську годину
  • У деяких містах України поступово почали скорочувати комендантську годину. Що стосується Тернополя, то в місті поки все без змін. Комендантська година триває від 23:00 до 05:00.
  • Чи не заважає вона тернополянам і чи варто її скоротити – ми дізнавалися у пересічних містян.

Олександр, 34 роки, фахівець у сфері ІТ

–  Комендантська година зараз з 23:00 до 05:00? То мені не заважає, все нормально. Якщо люди хочуть, щоб її скоротили, то добре. Літом трохи заважала, а взимку мені нормально.

 

Відео дня

 

 

 

Галина, 63 роки, пенсіонерка

 – Комендантська година нам не заважає. Для нас основне – щоб був мир і спокій. А комендантська година – то вже таке. Скорочувати не треба.

 

 

 

 

 

Марія, 27 років, косметолог

 – Чесно кажучи, не сильно заважає. Але я б хотіла, щоб трохи скоротили. Бо я десь чула, що у Львові вона з 12 години ночі починається. І я думаю, багато хто міг би довше працювати. Наприклад, заклади громадського харчування, офісні працівники, які працюють на іноземні фірми – Америку. Там часовий пояс зовсім інший. Тому я підтримую те, щоб продовжити вільний час. Особисто у мене не було проблем, та і я знаю, що якщо люди їдуть з потягу або закордонного автобусу, то проблем немає. Зазвичай, такий транспорт приїжджає вночі.

 

Петро, 50 років, водій

 – Хіба що, коли їдеш за кермом і не встигаєш вчасно дістатися. Звісно, це незручність. А ще й поліція зупиняє і штрафи виписують. І тоді не знаю, як далі бути і що робити. А так, що зробиш – війна є війна. Комендантська година – хоча б якийсь порядок. Але я б скоротив її на годину – щоб починалася о 00:00. І так було б нормально.

 

 

 

Світлана, 51 рік, пенсіонерка

 – Та потрібна така комендантська година. Хоча можна і скоротити її на годину. Щоб починалася о 24:00. Зараз нічого не заважає, а ось літку можливо.

 

 

 

 

Лілія, 42 роки, ріелтор

 – Вважаю, що це має вирішувати влада. Вони ж краще знають. Я не проти, якщо навіть і скоротять. Хай буде. Я не категорична: скажуть – так, то так. А якщо скажуть – ні, то ні. Неприємностей не було, я завжди встигала на потяг і додому вчасно приходила.

 

 

 

Назар, 20 років, студент

 – Я вважаю, що комендантська година правильна і вона досить актуальна взимку. Тому що взимку швидше темніє і не потрібно її скорочувати. Але ближче до літа побачимо, може я зміню свою думку.

 

 

 

 

Роман, 60 років, пенсіонер

 – Я би трішки скоротив її, зовсім трішки. Але вона потрібна зараз, точно потрібна. Війна досі триває. Неприємних ситуацій також не було.

 

 

 

 

Що кажуть у соцмережах?

Для того, аби почути більше думок тернополян щодо можливого скорочення комендантської години, ми провели ще й опитування на власній сторінці у Фейсбук. Традиційно думки місцевих жителів розділилися. Доки одні кричать «за» скорочення, інші ж вважають, комендантська година – те, що треба, особливо у воєнний час.

– А що, хтось дотримується комендантської години? Недавно їздила в лікарню з травмою після 23 години, автомобілі по місту їздять, люди ходять, – дивується Оксана Авраменко.

– Ні з якої. Чи хтось вважає що терористи ходять містом лише у певні години? – коментує Ігор Чванкін.

– Питання: а для чого ця комендантська година? Що вона вирішує? Хто хоче шастати, той  шастає, що ці обмеження дають??? Я думаю, що свідома людина без потреби не розгулює ночами містом, – пише Мар'яна Кулик.

– А які завдання виконує комендантська година станом на зараз в нашій області? Ну, у будь-якому випадку її би варто було хоча б скоротити до 00:00-05:00, – каже Василь Зозуляк.

Та, якщо говорити чітко погодинно, то деякі тернополяни голосують за те, аби комендантська година тривала від 00:00 до 05:00. Тобто скоротити її на одну годину.

Нагадаємо, комендантська година – з 23:00 до 05:00 діє у Тернополі від 15 квітня. У цей час громадянам заборонено перебувати на вулиці без нагальної потреби, а також пересуватися власним транспортом.

Підприємства, що працюють під час комендантської години, та здійснюють перевезення своїх працівників, повинні подати у Тернопільську обласну військову адміністрацію список транспортних засобів, номерних знаків, а також години, в які вони курсуватимуть.

Ще в жовтні ми також опитували підприємців, що вони думають стосовно комендантської години і її скорочення. Вже тоді ми чули від них, що треба зменшувати, адже через обмеження працівники не встигають виконувати всю роботу і вчасно повертатися додому.

Нам важлива думка кожного, тож свою позицію щодо комендантської години просимо залишати у коментарях. 

Читайте також: 

Бізнес – за, що думають інші? На Тернопільщині обговорюють скорочення комендантської години

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач75

    Немає комендантської години, як і воєнного стану, вчіть законодавство!

keyboard_arrow_up