Куди та за скільки можна поїхати поїздом чи автобусом з Тернополя. Аналізуємо(ГРАФІКА)

Куди та за скільки можна поїхати поїздом чи автобусом з Тернополя. Аналізуємо(ГРАФІКА)

Чимало переселенців, які знайшли прихисток у Тернополі, почали повертатися до рідних міст, де стабілізувалась ситуація. Однак чи легко придбати квитки на потяг чи автобус та скільки вони коштуватимуть – про це у матеріалі.

Наразі в Україні поступово відновлюють залізничне та автобусне сполучення між містами. Ми перевірили, чи легко придбати квитки та які ціни на них із Тернополя. 

Збільшили кількість потягів

З 24 травня в «Укрзалізниці» збільшили кількість рейсів, на які можна придбати квитки – повідомляють на офіційних сторінках залізниці. Серед них є ті, що курсують через Тернопіль:

№ 12/11 Львів – Одеса;

Відео дня

№ 17/18 Харків – Львів;

№ 21/22 Харків – Львів;

№ 49/50 Київ – Трускавець.

Скільки коштує квиток на потяг

Ми перевірили наявність та ціни на квитки з Тернополя до деяких інших міст. Зокрема – Київ, Чернігів, Суми, Полтава, Харків, Запоріжжя, Миколаїв, Одеса.  

Дата поїзди – 4–5 червня червня. Як ми помітили, потягів та квитків є достатньо, якщо купувати їх завчасно. До війни замовити квиток можна було більш ніж за місяць до поїздки. Тепер же квитки доступні за 20 днів до поїздки.

Вартість поїздки з Тернополя до Києва обійдеться від  211 гривень (плацкарт) до 1453 грн (люкс) у звичайному регіональному потязі. Вартість поїздки на потязі Інтерсіті – від 406 грн (2 клас) до 883 грн (1 клас). Тут всі місця сидячі. Квитки є навіть в день відправки потяга. Є як недорогі квитки у плацкарті, так і люкс чи в поїзді Інтерсіті.

 До Чернігова через Тернопіль доступне лише одне сполучення – потяг №257Л. За тиждень до відправки квитки коштують від 247 грн (плацкарт) до 392 грн (купе). Квитки є навіть в день відправки, щоправда лише кілька місць і на верхніх полицях плацкарту.

До Сум є також одне пряме сполучення через Тернопіль. Квитки коштують від 278 грн (плацкарт) до 452 грн (купе). Однак потяг ходить через день. Навіть в день відправки було понад 100 вільних місць.

До Полтави є лише один потяг прямого сполучення з Тернополя. Квитки дорогі. За тиждень до поїздки є квитки лише в купе та люкс. Ціна 1001 грн та 2465 грн відповідно. Потяг курсує через день. Квитки є і в день відправки. Ціни – 950 грн (купе) та 2333 грн (люкс).

Є лише одне пряме сполучення з Тернополя до Харкова. Харків було визначено як місто–сусід Тернополя під час війни. Наше місто відправляє гуманітарну допомогу до Харкова та приймало чимало переселенців з Харківщини. Тепер багато переселенців повертаються до рідних домівок. Якщо добиратися потягом, доведеться заплатити від 1086 грн за білет в купе до 2667 грн в люксі. Курсує потяг через день.  

До Запоріжжя курсує два потяга прямим сполученням з Тернополя. Ціни від 263 грн (плацкарт) до 1524 грн (люкс).

А от прямих сполучень до Миколаєва наразі немає. Раніше з Тернополя можна було дістатись Миколаєва потягом сполученням Львів–Херсон.

До Одеси є два прямих сполучення. На потязі сполучення Чернівці–Одеса поїздка обійдеться дешевше – 215 грн у плацкарті, 331 грн у купе та 1097 грн у люкс. На сполучення Львів–Одеса є лише місця в купе за 827 грн та люкс за 2020 грн.

Ціни на залізничні квитки дивіться на графіці. Зауважимо, що ціни можуть змінюватися залежно від дати поїздки, типу потяга та кількості місць.

Скільки коштують квитки на автобус

Також можна дістатися до іншого міста автобусом. Міжобласні сполучення працюють. Можна придбати квиток як у касі автовокзалу, так і онлайн.

Ми перевірили наявність та ціни на квитки з Тернополя до деяких інших міст. Зокрема – Київ, Чернігів, Суми, Полтава, Харків, Запоріжжя, Миколаїв, Одеса.  

На ціни впливає тип автобуса. У більш сучасному та комфортному автобусі поїздка обійдеться дорожче.

До Києва можна доїхати за 448–900 грн.

Вартість квитків до Полтави – від 1100 до 1650 гривень.

Доїхати до Харкова на автобусі коштуватиме від 1200 до 1736 гривень.

Квитки до Запоріжжя коштують від 847 до 1000 гривень.

До Миколаєва можна дістатися автобусом. Коштує квиток 1100–1400 грн.

В Одесу вартість поїздки на автобусі від 550 до 700 гривень.   

До Чернігова прямих автобусних сполучень з Тернополя немає. Квитки недоступні. Суми – квитків немає.

Посадка на автобус у Тернополі може бути у різних місцях – на Центральному автовокзалі, біля Збаразького кільця, біля Підволочиського шосе, тощо. Місце та час посадки вказується у електронному квитку при замовленні онлайн.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Вадим Королик

    😃
  • Галина Кіт Урбан

    Для чого виставляти фото вокзалу? Це що хтось здає оркам?

    Виталий Филипов reply Галина Кіт Урбан

    Галина Кіт Урбан в Гугле Мона навить побачить сввий толчок...

    Nazar Kmdrd reply Галина Кіт Урбан

    Галина Кіт Урбан ви живете в 19 столітті ? Фото вокзалу є в вільному доступі з різних ракурсів в інтернеті. Не скочуютесь у параною

keyboard_arrow_up