Аваков показав спецкостюми для працівників, які спостерігатимуть за евакуйованими людьми з Китаю

Аваков показав спецкостюми  для працівників, які спостерігатимуть за евакуйованими людьми з Китаю

У четвер, 20 лютого, літаком планується евакуація громадян України та, за запитом міжнародних партнерів – іноземців із Китайської Народної Республіки (з міста Ухань і провінції Хубей) в Україну. Про це сьогодні сказав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у прямому ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

"В України достатньо сил і засобів для евакуації наших громадян із Китаю", - Арсен  Аваков

«Ми маємо дбати про наших громадян. Міністерство внутрішніх справ України у межах компетенції готове забезпечити безпеку під час евакуації українців із КНР та в обсервації. Україна тільки тоді Україна, тільки тоді Держава, коли вона думає про своїх громадян. Ми не багаті, у нас немає мільярдів, але у нас є совість. І якщо ми думаємо про своїх громадян, ми маємо їх забрати та врятувати», - зазначив міністр внутрішніх справ. 

Арсен Аваков розповів, що планується евакуація до 50 українців і близько 36 іноземців із країн, які звернулися з запитом допомогти евакуювати їхніх громадян: із Норвегії, Ізраїлю, Білорусії, Іспанії, Чорногорії, Аргентини, Домініканської Республіки, Еквадору, Коста-Ріки, Панами та інших країн.

«До півсотні українців ми збираємося повернути додому. Окрім громадян України, ми можемо врятувати й громадян інших країн», - сказав міністр внутрішніх справ.

Відео дня

Команда літака, яким евакуюватимуть громадян із Китаю до України, складатиметься з 16 чоловік екіпажу: 6 пілотів, 9 бортпровідників, 1 технік, 2 лікарів, 1 медсестра. Також у літаку перебуватимуть поліцейський, військовослужбовець і працівник консульства.

Спецодяг для співробітників

«Всі члени екіпажу та супроводжуючі перебуватимуть у костюмах біозахисту. Літак буде розділений на зони. Пасажири забезпечуватимуться їжею, засобами особистої гігієни та санітарними засобами, в тому числі - медичними масками, які будуть змінюватися під час польоту», - розповів міністр. 

Кожен пасажир, який буде евакуйований українським літаком, до посадки підписуватиме інформовану добровільну згоду на проведення ізоляції та спостереження за станом здоров'я, діагностику й лікування. У разі відмови - людина не евакуюватиметься.

«Всі наші співробітники будуть забезпечені таким комплектом спецодягу. Він повністю захистить від процедур, які будуть проводитися. Так будуть одягнені всі, починаючи від водія в автобусі і завершуючи медиками та людьми, які будуть забезпечувати життєдіяльність усього цього об’єкту», - сказав міністр.

Що таке коронавірус

Перш за все, коронавіруси -— це не один вірус, а велика родина вірусів. Всі вони викликають різні респіраторні захворювання: від звичайної застуди до пневмонії.

Також коронавіруси є збудниками й більш серйозних хвороб:

1). Тяжкий гострий респіраторний синдром (SARS CoV) — з'явився у Китаї у 2003 році.

2). Близькосхідний коронавірусний респіраторний синдром (MERS CoV) — з'явився у Саудівській Аравії в 2012-му.

3). Новий коронавірус (2019n CoV) — з'явився у Китаї в 2019 році.

Спочатку коронавіруси циркулювали серед різних тварин, потім — поширилися серед людей. Наприклад, MERS CoV прийшов від верблюдів, а SARS CoV — від вівер (вид котів, що проживає в Південно-Східній Азії). Відомо, що новий коронавірус вперше людина підхопила на ринку морепродуктів та живих тварин у місті Ухань (Китай).

Поки що невідомо, яка саме тварина є його носієм. Тривають дослідження щодо того, як саме 2019n CoV поширюється серед людей. Найвірогідніша версія на даний момент — інфікування відбувається повітряно-крапельним шляхом.

В Україні не зареєстровано жодного випадку коронавірусу. У всій цій ситуації головне — зберігати спокій та дотримуватися простих засобів профілактики.


Як захиститися:

  • часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;
  • під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою.
  • уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
  • якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте йому попередньою історією подорожей;
  • не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.


Нагадаємо, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019 nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб. Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю. ВООЗ дала йому назву COVID-19.

 

 Редакція «20 хвилин» продовжить стежити за цією темою. Про всі зміни ми будемо вас повідомляти.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (26)
  • Андрій Андрійович

    Везіть в Конча Заспа, чи де там ще живуть депутати, де супер оснащені лікарні, а не в Тернопільщину, де ремонтів не було з часів СССР не говорячи вже про оснащення. Ви з глузду з'їхали???
    Я не проти того щоб забрати наших звідти, але дайте їм всі умови і забезпечте максимальну ізоляцію на період карантину!!
    Дурдом...
  • Oksana Dovgan

    В Італії в Мілані зробили павільйон для прийому людей з Китаю, поставили бокси для заражених, лабораторії для аналізів і там медицина не то що в Україні, італійці проти не хочуть щоб приводили туди приїжджих, а в Тернополі нічого того немає, вони візьмуть гроші з тих країн, звідки люди, а лікувати не мають чим, самого елементарного, то чому біля Києва не розмістити там повно  лікарень, воєнних баз, бо в Європі розміщують приїжджих на воєнних базах далеко від людей і тримають на карантині, а в Тернополі між людьми хочуть поселити.
  • Lilia Pohyla

    А для чого тоді такий спецодяг, якщо немає ніякої загрози?
    Поясніть це  недалеким селянам!:))?
  • Любов Коваль

    Самознищення!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up