У подарунок коханій – собака

У подарунок коханій – собака
Виплекав цілу родину гладкошерстих фокстер’єрів тернополянин Василь Семенів. Завзятий мисливець Бім, його дочка Джема та онук Жак, а ще багато інших собак, рибок, папужок і морських свинок складають історію життя домашніх улюбленців чоловіка.

“Відколи я – відтоді собаки”
Зараз у сім’ї Семенів живе гладкошерстий фокстер’єр Жак і з десяток акваріумних рибок. Тільки почувши дзвінок у двері квартири, пес починає гавкати і біжить зустрічати гостей. Пані Оксана зупиняє його вже у коридорі. Каже, що собака за першої ліпшої нагоди втікає на вулицю, де його годі спіймати. Адже Жак – мисливський пес, він не любить довго бути в приміщенні.


- Колись сусідка, коли заходила в квартиру, випадково випустила його з помешкання, - розповідає, сміючись, господиня. – Вона так налякалася, що Жак загубиться, що по снігу за ним у тапочках бігала. І таки впіймала.
Домашній улюбленець сім’ї Семенів зовсім не агресивний – навіть навпаки. Він одразу намагається подружитися, обнюхує, вмощується біля ніг. Аж поки зі школи не повертається його маленька господиня Катруся (9 р.). Тоді починаються “домашні забави”.
Для доньки він майже як брат, - каже співрозмовниця. – Вони, можна сказати, разом росли.
Жакові незабаром буде 7 років. У цій сім’ї він і народився. Адже його мама - Джема - була майже весільним подарунком для коханої.
- Я дуже люблю собак, - розповідає Василь Семенів. – Скільки себе пам’ятаю, відтоді у мене є ці чудові тварини. Я трохи займався “натаскуванням” собак, возив їх на виставки. Часто допомагав із цим друзям. Сам я мисливець, тож, звісно, захоплююся такими собаками, які допомагали б мені на полюванні. Свого першого мисливського собаку я купив у 16 років. То був естонський гончий пес Бушуй. У цих тваринах було усе моє життя, доки я не зустрів свою майбутню дружину.
Тому, як продовжує тернополянин, кращого подарунка для коханої, як гарне щеня з родослівною, він не знайшов. У 1996 році в її день народження чоловік подарував Оксані донечку свого домашнього улюбленця – гладкошерстого фокстер’єра Біма.


- Ми з батьками були трохи шоковані, - пригадує той день пані Семенів. – Але ж той малий клубочок був такий гарний і тепленький, до того ж то була «дівчинка». Звали її Джема. І уже, певно, наступного дня ми полюбили її як рідну.
Джема – обережний мисливець
Джема була дуже лагідна, як дитина. Вона навіть спала разом із свою господинею, вмостившись у її ногах. А коли у подружжя народилася донечка, Джема була їй майже за няньку, каже співрозмовниця. До того ж, собака була вправною та обережною на полюваннях. “Дівчатка”-собаки взагалі хитріші, але вони і лагідніше.
Вона, на відміну від Біма, дуже обережно заповзала до лисячої нори, виганяла звіра і поверталася майже без травм, - розповідає пан Василь. – А батько її, Бім, був особливим бійцівським псом. Він завжди знаходив лиса і бився з ним до останнього.
Іноді собака ледь вилазив з нори, був весь закривавлений. Власне, після одного з таких полювань Бім і здох. А близько шести років тому померла і Джема.
Ми дуже сумували, коли наша “дівчинка” померла, - каже пані Оксана. – Ми навіть не встигли завезти її до лікаря. Бо трапилося усе дуже швидко. Мабуть, її підвело серце.
Однак тернополяни мають розраду – тішаться, що колись залишили собі Джеминого сина, а Біминого онука Жака. Цей пес уже не ходить на полювання, він більше домашній улюбленець, хоча й любить “повар’ювати” на вулиці.

Відео дня
>

У планах – кіт-весловух
У домі сім’ї Семенів ціла бібліотека про собак. Однак пан Василь цікавиться не лише псами.
- Я люблю усіх тваринок, - зауважує чоловік. – Колись у мене були і морська свинка, і різні пташки. Особливо мені подобаються маленькі амадіни. Вони мають дуже гарні червоні дзьоби. А в самця ще й яскраве і пишне оперення.
Зараз фокстер’єр Жак має в квартирі лише “друзів”-рибок, за якими він любить спостерігати. Однак у планах родини - поповнення.
Я дуже хочу розширити нашу “сім’ю” домашніх улюбленців котом, - зізнається Василь Семенів. – Щоправда, не знаю, як до цього поставиться Жак. Він все-таки собака.
Тернополянин каже, що має намір придбати весловуха. Ці коти особливі тим, що не мають потових залоз.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Необхідно частіше писати такі гарні і повчальні публікації про любов до братів наших менших, може менше буде жорстокості серед людей. Нещодавно я бачила як одна невеличка собачка виїдала живіт іншій маленькій собачці, але вже неживій. Це було на трасі Житомир -Тернопіль. Далеко від населеного пункту, але поряд із пунктом дорожньо-патрульної служби.Це ЖАХ !!! Сотні машин проїжали мимо.. Всім було байдуже, я щось крикнула водієві автобуса...., але мене ніхто не почув..... не зрозумів.....

    Anonymous reply Anonymous

    а шо мав зробити водій автобуса?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду Від читача 16:48 Концерт легендарного THE ВЙО 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків 11:45 У поліції повідомили про стан дітей, яких забрала швидка з Кутківецького лісу 10:50 В аварії на Тернопільщині загинув мотоцикліст 10:20 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття ще на дев’яти вулицях 09:45 У Тернопільському районі вибухнула газова плита — є постраждалий
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up