"Роздуває пляшки та целофан". А які майданчики для сортування сміття біля вашого будинку (прямий ефір)

"Роздуває пляшки та целофан". А які майданчики для сортування сміття біля вашого будинку (прямий ефір)

Сортування сміття – завдання для всіх міст України, у тому числі і Тернополя. Балансоутримувачі будинків повинні переобладнати контейнерні майданчики для забезпечення роздільного сортування побутових відходів. Як насправді це відбувається, поговоримо під час прямого ефіру у середу, 8 травня.

Читачка сайту "20 хвилин" звернулась у редакцію з проханням провести прямий ефір, аби представники влади та приватних підприємств, які обслуговують багатоквартирні будинки, детально розповіли про те, як влаштовують контейнерні майданчики. Адже, каже жінка, із цим є серйозні проблеми.

- Вітром роздуває і пластикові пляшки, і целофанові пакети, я вже не кажу про гори сміття, які валяються біля контейнерів, - скаржиться пані Надія. – Нормального накриття нема, сморід і бруд.  Хто має контролювати це все?

Під час прямого ефіру на сайті "20 хвилин" гості розкажуть про те, на якому етапі влаштування контейнерних майданчиків, які основні вимоги до них та контроль за виконанням.

Відео дня

В онлайн-трансляції візьмуть участь як представники приватних підприємств, так і ОСББ. Тож буде можливість порівняти їх роботу у цьому напрямку.

Початок ефіру – о 14.30 на сайті "20 хвилин".

Нагадаємо, що виконавцям послуг з управління, утримання, обслуговування багатоквартирних будинків необхідно переобладнати існуючі контейнерні майданчики для забезпечення роздільного сортування побутових відходів. А у багатоквартирних будинках, де наявні діючі сміттєпроводи, – облаштувати на прибудинковій території контейнерні майданчики для забезпечення роздільного сортування побутових відходів.

У свою чергу, надавачі послуг із вивезення побутових відходів, відповідно до нових правил, повинні укомплектувати існуючі майданчики контейнерами для роздільного сортування побутових відходів (змішані відходи, полімери, скло). Окрім того, органам самореалізації населення, житлово-будівельним кооперативам та об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків і споживчим кооперативам заборонили вивозити і вивантажувати у не відведених для цього місцях тверді побутові відходи, великогабаритні та ремонтні відходи, рослинні рештки тощо.

У коментарях до цього тексту залишайте свої питання гостям програми. Пишіть, яка ситуація біля вашого будинку. Нецензурну лексику та образливі слова видалятиме модератор сайту.
 

Коментарі (24)
  • Ігор Буда

    Новий Світ біля дитсадка 5-сморід і антисанітарія.

    зате весь район в плитці і хераторбудах.
  • Olexandr Miller

    Закон передбачає контейнерний майданчик сортованого сміття!!! Для чого поїзди повиймали з тих будинків де є сміттє проводи які по всіх нормах виконані?
  • Olexandr Miller

    Один чоловік толковий! А Ті дві тупі і думають одним місцем і їм насрати на думку людей!!!
  • Olexandr Miller

    Дура верни несортоване сміття назад на свої місця і небуде поїздів з контейнерів!!!...

keyboard_arrow_up