5 років тюрми і позбавлення права керування отримав водій за смертельну ДТП

5 років тюрми і позбавлення права керування отримав водій за смертельну ДТП
  • Чоловік, який загинув в аварії, напередодні святкував свій день народження. Водій, за рішенням суду, виплачуватиме його дітям гроші до повноліття, а батькам – пожиттєво.   
  • І батьки, і дружина, і діти загиблого просили суд призначити максимальне покарання для водія.

Уродженця Микулинців визнати винуватим у вчиненні смертельної ДТП та призначити йому покарання у виді п`яти років позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки. Так вирішив суд.

Винуватець смертельної ДТП сплатить по 300 тис грн. дітям і по 150 тис грн. батькам загиблого товариша. І платитиме щомісячну допомогу з втрати годувальника – по 7 тис 875 грн дітям до повноліття і батькам довічно.

Автомобіль «CHEVROLET Tacuma 2.0» повернуть власнику - ТОВ «Микулинецький Бровар».  

Відео дня

Апеляційна скарга на вирок може бути подана до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Авто занесло і перекинулось на дах

12 травня 2018 року о 04 годині 30 хвилин водій, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, керував технічно справним автомобілем «CHEVROLET Tacuma 2.0», у салоні якого було двоє пасажирів. Рухався з м. Тернополя в напрямку с. Мишковичі Тернопільського району. Перед в’їздом у село – на повороті праворуч, не впорався з керуванням, авто занесло і перекинулось на дах.

Один з пасажирів отримав відкриту черепно-мозкову травму з переломами кісток склепіння і основи черепа, крововиливами під оболонки, у речовину та у шлуночки головного мозку, від чого загинув на місці пригоди. Інший потрапив до лікарні, де провів майже місяць. Експерти згодом встановили, що отримані травми належать до тілесних ушкоджень середньої тяжкості. Постраждав серйозно і сам водій.

Допитаний під час судового розгляду обвинувачений свою винуватість визнав частково, не погодившись із тими обставинами, що він перебував в стані алкогольного сп`яніння. Він надав покази, що разом із товаришем (який невдовзі в ДТП отримає серйозні травми – прим. авт.), зустрілися 11 травня 2018 року ввечері біля магазину «Маркет» в с. Микулинці. Побачили знайомого, який запросив їх в кімнату позаду магазину. Сіли за стіл, адже в одного з колег був день народження. Мабуть, припускав у суді водій, чоловіки, які невдовзі стануть пасажирами його авто і постраждають в ДТП, вживали алкоголь, бо бачив пляшку коньяку на столі.

Він стверджував, що не вживав спиртні напої, так як мав ще їхати по справах, пив лише каву. Після закриття магазину посиділи ще деякий час на лавці коло магазину. Тоді ж водій іномарки повідомив, що йому потрібно переїхати до Тернополя у справах, щоб зустрітися із людиною. Колеги погодились поїхати з ним.

Допивали у барі «Сіті». Пив і водій

Приїхали в Тернопіль, на парковці залізничного вокзалу залишили автомобіль, зайшли у кафе «Сіті», вільного столика не було, тому працівники закладу підсадили їх до столика, за яким сиділи незнайомі люди. Пасажири іномарки купили ще пляшку коньяку, а водій, стверджує, вийшов на вулицю, оскільки до нього приїхав знайомий і говорили тривалий час. Коли закінчили розмову, водій повернувся до бару, але заклад вже закривали. Тому трійця сіла до авто і поїхала додому. Дорогою автомобіль почало заносити, розвертати. Невдовзі іномарка перекинулась. Пасажир, який сидів біля водія, загинув. Той, що сидів на задньому сидінні, отримав серйозні травми.

Водій у суді пригадував, як його затисло в авто і вибратись назовні йому допомагав водій, який проїжджав повз. Потім під`їхали інші люди, які допомогли вибратися травмованому товаришу. Пізніше приїхала швидка допомога, працівники якої відвезли їх до лікарні, оскільки вони отримали ушкодження.

Водій у суді просив не позбавляти його волі, оскільки не хотів таких наслідків, щиро розкаюється і шкодує, що так сталося із загиблим, який був його товаришем. Не мав можливості чимось відшкодувати потерпілим заподіяну шкоду, оскільки не працює та весь час перебував під домашнім арештом. Цивільні позови визнав частково, мотивуючи тим, що його діями дійсно була завдана моральна шкода потерпілим, від чого він не відмовляється, проте не має такого розміру доходу для її покриття. Також зазначає, що нанесена потерпілим шкода повинна бути частково відшкодована страховою компанією, так як його цивільна відповідальність була застрахована.

У крові в лікарні виявили близько 1 проміле алкоголю

Згідно з висновком експерта судово-медичної експертизи, у взірцях крові, відібраних у водія вже в Університетській лікарні, куди його відвезли після ДТП, виявлено етиловий спирт в концентрації - 0,96 % проміле.

  • Враховуючи швидкість зниження концентрації алкоголю в крові, можна припустити, що в момент ДТП - 12.05.2018р. близько 04 год. 30 хв., концентрація етилового спирту в крові водія становила 1,05 % проміле, - йшлось у висновку експерта. - Що за функціональною оцінкою відповідає показникам легкого ступеня алкогольного сп`яніння.

І лікар, і фельдшер швидкої зазначали, один із постраждалих, яким пізніше виявився водій, панічно бігав та просив допомогти його другу, який лежав у траві без ознак життя. Вони помістили його на медичні ноші та автомобілем швидкої допомоги доставили в Тернопільську Університетську лікарню. При спілкуванні з водієм той повідомив, що перед ДТП під час святкування дня народження товариша вживав спиртні напої та саме він керував автомобілем.

І донька, і син, і батьки з дружиною просили у суді призначити винуватцю смерті їхнього родича максимальне покарання, пов`язане із позбавленням його волі.

Єдиний, хто просив суворо не карати товариша, був ще один травмований пасажир.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • David Starr

    Родина просила винуватцю максимальне покарання? Давайте називати речі своїми іменами, там обоє рябоє: один ідіот сів бухий за кермо, інші такі самі, бо бухали з ним, а потім сіли до нього в машину їхати, плюс 100% були непристебнуті, тому і такі наслідки. Класична "сільська" схема.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up