«А крику було, крику…» - кого вже покарали за їзду без автокрісла?

«А крику було, крику…» - кого вже покарали за їзду без автокрісла?
  • Ми вирішили перевірити, скількох водіїв покарали за 8 місяців, відколи діє заборона на перевезення дітей в автомобілях без спецзасобів. Статистика вражає…
  • Тут більшість не за дітей думають, а як надурити поліцейських, щоб штраф не отримати, нарікає читачка.
  • Саме автокрісло зменшує імовірність загибелі дитини під час ДТП. Просто дотримуйтесь цього важливого правила. Не тому, що штрафи, а тому, що любите свою дитину й бажаєте їй лише найкращого, радять у поліції.

 

 

  • А крику було, крику – і що високі штрафи, і що не можна без крісел дітей в авто перевозити – і що? – жінка, яка зателефонувала, ледь стримувала емоції. Назвалась Альоною. – Щойно водій в літах «підрізав» мене – а на передньому сидінні навіть не сидить, а стоїть малюк – років чотири. І тато чи дідусь – не знаю, хто він дитині, розвертається до нього, балакає і абсолютно не дивиться на дорогу. Різко загальмував, дитина добряче гримнулась головою в лобове скло. Не знаю, чим такі люди думають.

В Альони – двоє дітей. Доньці 3 рочки, син – першокласник. Жінка каже, проживали деякий час за кордоном. Там ніхто не жартуватиме – везеш дитину без крісла – впаяють «космічний» штраф.

  • Мені навіть в голову не приходило хитрувати, щось видумувати. Є закон – його потрібно виконувати, - поділилась пані Альона. – Тут більшість не за дітей думають, а як надурити поліцейських, щоб штраф не отримати. Ну, є закон про обов’язковість крісел. І хто його дотримується?

Жінка каже, навіть в компанії близьких друзів не розуміють її категоричності щодо обов’язковості автокрісел в машині. Хоча в одній родині років три тому в ДТП постраждав син. Досі, каже, людей це не навчило. Мовляв, не штрафують – от і добре.  

  • От мені цікаво – а скількох водіїв покарали за перевезення дітей без автокрісел? – цікавиться жінка. – Бо коли тільки прийняли поправки до закону – галасу наробили. І що тепер?  

Нагадаємо, покарання за перевезення дітей в авто без крісла чи іншого спецзасобу діє від 20 листопада 2019 р. За порушення передбачений штраф. Якщо зупинять вперше – 510 грн, вдруге – 850 грн.

Відео дня
  • Але єдина причина, чому батьки мають використовувати автокрісла, — це пасивна безпека вашої дитини, її життя та здоров'я, - наголошує речниця управління патрульної поліції в області Катерина Метельська. - Адже саме автокрісло зменшує імовірність загибелі дитини під час ДТП. Просто дотримуйтесь цього важливого правила. Не тому, що штрафи, а тому, що любите свою дитину й бажаєте їй лише найкращого.

У статистиці покарання водіїв Тернопільщини за їзду їхніх дітей без автокрісла, як з’ясувалось, - нуль порушників.

  • Ми більше проводили профілактичні заходи, брифінги, навчальні програми в закладах, бесідували з батьками, роздавали листівки, проводили наради із перевізниками, - пояснила Катерина Метельська. - В разі, якщо патрульні зупиняють авто за порушення і в салоні є пасажири-діти, знову наголошуємо батькам про важливість спецзасобів. Відповідаємо на запитання. Вони обіцяють все виправити.

У ПДР визначено, що забороняється перевозити дітей:

✔ зріст яких менш як 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу;

✔ на передньому сидінні легкового автомобіля — без використання зазначених спеціальних засобів;

✔ на задньому сидінні мотоцикла та мопеда;

✔ до 16-річного віку — в кузові будь-якого вантажного автомобіля;

✔ організовані групи дітей у темну пору доби.

Ці всі новації стосуються і таксі – там малих пасажирів також змушені перевозити в автокріслах. Правоохоронці переконують, що саме автокрісло зменшує ризики під час ДТП. У разі серйозних ДТП воно запобігає фатальним наслідкам в 55%. Крісла зменшують серйозність травм на 80%.  

Довідка

За 6 місяців поточного року на Тернопільщині зареєстровано 30 ДТП за участю дітей. З них 27 – з потерпілими, в яких 30 дітей отримали травми різного ступеню.

За аналогічний період минулого року ДТП за участю дітей було 48. В них загинули троє діток і 47 травмовані.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • ігор

    Штрафи це дурня. Або ти розумієш що імовірність загинути ТВОЇЙ дитині в ДТП без дитячого автокрісла вища і ти пробуєш для себе мінімізувати можливі наслідки можливих форс-мажорів, або ти безвідповідальний дибіл. (Маю двох, для обох замовляв 100% оригінальні крісла із Німеччини, вибирав по краштестах. Тепер на задній сидушці пасажирів не вожу))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up