Чи можна облаштувати кільце на перехресті Біла-Чистилів і як це зробити – експерти

Чи можна облаштувати кільце на перехресті Біла-Чистилів і як це зробити – експерти

Аварія на перехресті Біла-Чистилів, де 5 вересня травмувались четверо людей, обурила тернополян. Люди вимагають владу негайно встановити там кільце

Кілька місяців тому, у травні 2019 р., на цьому місці загинули ще двоє людей – в одну мить жінка втратила чоловіка і маму. Розслідування у цій справі вже завершене, матеріали передали до суду. Винуватесь аварії перебуває під домашнім арештом. Йому за смерть двох людей загрожує від 5 до 10 років ув’язнення.

Подробиці читайте Скільки ДТП і смертей має ще бути, щоб на перехресті Біла-Чистилів встановили кільце?
Що потрібно для облаштування кільця на перехресті Біла-Чистилів, ми запитали в експертів: фахівців служби автодоріг, поліцейських, причетних до безпеки на дорозі та розслідування ДТП. До речі, дехто з них вважає недоцільним встановлення на цій ділянці кільця. Проте має власне бачення, як перехрестя зробити безпечним.

Коментарі експертів

Вже подали документи і кошторис

Юрій ХОДАКОВСЬКИЙ, в.о. начальника Служби автодоріг в області:

- Щодо влаштування транспортної розв’язки в одному рівні (кільцевого типу) на перетині автомобільних доріг державного значення Р-41 Обхід Тернополя та Р-39 Броди-Тернопіль повідомляємо, що Службою автомобільних доріг у Тернопільській області подані відповідні пропозиції та документація (завдання на проектування транспортної розв’язки і кошторисний розрахунок проектних робіт) в Державне агентство автомобільних доріг України та Державне агентство інфраструктурних проектів в рамках реалізації Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період 2020 року. Зазначимо, що у відповідності до ПКМ України №435 від 24.04.2018 р. головним розпорядником бюджетних коштів на виконання заходів з влаштування розв’язок кільцевого типу є Міністерство інфраструктури, зокрема його підрозділ Державне агентство інфраструктурних проектів України.

Відео дня

Водії ігнорують знаки і порушують правила

Андрій ВАСИЛИК, заступник начальника відділу комунікації головного управління нацполіції в області:  

- У 2018 р. на цій ділянці трапились 3 ДТП, в яких травмувались двоє людей. Від початку 2019-го там вже сталось 5 аварій, в яких троє людей загинули і ще 8 травмовані. Не так давно на цій ділянці було змінено схему організації дорожнього руху. Про це на кожній з доріг перед перехрестям заздалегідь попереджають таблиці. (Раніше головною була дорога з Білої на Івачів, зараз – від «Подолян» – на Глибочок – прим. ред.). Однак, водії грубо порушують вимоги дорожніх знаків, часто просто ігноруючи їхні вимоги. Не зупиняються, хоча на другорядній, окрім сповіщення про рядність дороги, є знак «Stop». Не зменшують швидкість, хоча, знову таки, цього вимагають дорожні знаки на ділянках перед перехрестям. Враховуючи ці чинники, маємо чималу кількість ДТП, в тому числі і з травмованими та загиблими.

Доцільно не «кільце», а світлофорний об’єкт

Богдан ШУЛЯР, начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУНП в області:

- На цій ділянці, на мою думку, ситуацію врятує світлофорний об’єкт. Як приклад, можу навести перехрестя біля Дарахова у Теребовлянському районі, (яке в народі називають «гола баба» – прим. ред.). Там щороку траплялись десятки аварій, в т.ч. смертельні. Щойно облаштували перехрестя світлофорним об’єктом, аварії з тяжкими наслідками припинились. В липні кілька днів світлофор не працював, - 18 і 21 стались дві аварії, одна – зі смертельним наслідком. Потім роботу світлофорів відновили – все заспокоїлось.

Тому і на даному перехресті допоможе встановлення світлофорного об’єкту. «Кільце» не дуже доречне, адже з боку Івачева і Бродів дорога має підйом. І може не проглядатись на відстані. Водії можуть завчасно його не побачити, тому наслідки також можуть бути трагічними.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Serhii Jyluk

    Шановні журналісти чому ви друкуєте фотографії кримінальних авторитетів??? почитайте http://vikna.if.ua/news/category/any/2016/06/15/55411/view

    Віка reply Serhii Jyluk

    ХОДАКОВСЬКИЙ - поганяйло "грузін", як він попав у статтю?!

    Serhii Jyluk reply Віка

    то він, я його по фотографії упізнав, чуть не впав, пише в.о. автодоріг?! Його ВИГНАЛИ з Укравтодору з Франківська, через крадіжки, як він попав у Тернопіль ??????!!!

    Оленин reply Serhii Jyluk

    Юлика вигнали залишились слуги Ходаковський та колишній начальник укравтодору забув фамілію
  • Petro Karyy

    Якщо почитати скільки чиновників і відомств опікуються нашою безпекою, то стає реально страшно.
  • Petro Karyy

    Є водії, для яких немає поворотників, правої смуги і часто світлофорів. Допоможе тільки кільце. Головне щоб не таке дебільне, як на виїзді на Кременець.
  • Yura Zagrun

    Кільце набагато безпечніше ніж будь який світлофор!!!Всеодно знайдуться мудаки які їздять на червоне...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби 13:50 Чортківські ліцеїстки здобули перемогу на Всеукраїнській олімпіаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up