Де і коли найчастіше стаються аварії у Тернополі? Ми дізналися, які зміни чекають на ці ділянки

Де і коли найчастіше стаються аварії у Тернополі? Ми дізналися, які зміни чекають на ці ділянки
  • Аварій на Тернопільщині поменшало, але загиблих і травмованих в них людей більше.
  • Найаварійніші години — полудень, 13-та та 18.00. У цей час трапилась чверть всіх аварій на Тернопільщині.
  • Де найчастіше стаються ДТП у Тернополі та що робить влада і поліція, аби ці ділянки зробити більш безпечними

Вулиці Микулинецька, Бережанська, Торговиця, об’їзна і проспект Злуки — це місця, де найчастіше у Тернополі трапляються аварії зі смертельними наслідками і потерпілими.  Загалом місць концентрації ДТП в обласному центрі 17, повідомила редакції «20 хвилин» у поліції. 

Розповідаємо, у які години та дні найчастіше гинуть і травмуються люди в ДТП, якими є причини аварій, що робить поліція і місцева влада, аби убезпечити ці ділянки?

Відео дня



 

За три місяці у 2023 році на Тернопільщині трапилися 519 ДТП, що на 4% менше, ніж за аналогічний період минулого року, — повідомила редакцію Катерина Метельська. — 

У 122 ДТП травмувалися 152 осіб і і 21 людина загинула. Загиблих і травмованих наразі більше, ніж за аналогічний період 2022 року. 

Найтиповіші порушення, які стали причинами ДТП (за даними поліції): 

Найбільша кількість аварій сталися в понеділок і п’ятницю — 35% від усіх. Найбільш аварійні години — 12.00, 13.00 і 18.00.   

Далі окремо називаємо небезпечні локації в місті, які нам повідомили правоохоронці. 

Місця концентрації ДТП

«Дружба»

— вул. Бережанська, 12 (поблизу ресторану «Три богатирі»)

Від початку 2020 року до листопада 2022 року на даній ділянці дороги трапилось чотири ДТП з потерпілими, у яких травмовано чотири особи.

— вул. Мазепи, 28 (поблизу перехрестя з вул. Михайлевича)

Від 2020 року до листопада 2022 року на даній ділянці дороги відбулось 5 ДТП з потерпілими, у яких загинула 1 особа та 5 травмовані.

 

Центр

— перехрестя вулиць Паращука - Старий Поділ

Від початку 2020 року до листопада 2022 року на вказаному перехресті трапилось 4 ДТП з потерпілими, у яких травми отримали 4 особи.

— вул. Руська, у зоні прилягання вул. Йосифа Сліпого

Від січня 2020 року до листопада 2022 року у межах вказаного місця трапилось 4 ДТП з потерпілими, у яких травми отримали 4 особи.

— вул. Руська, у межах прилягання вул. Коперника

У період 2020 - 2022 років, на вказаній ділянці трапилось 5 ДТП з потерпілими, у яких травмовано 5 осіб.

 

Район автовокзалу

— вул. Колонтая (на ділянці від вул. Торговиця до ТЦ «Новус»)

Протягом 2020 - 2022 років на даній ділянці відбулось 4 ДТП з потерпілими, у яких травми отримали 3 учасники дорожнього руху та 1 особа загинула.

— вул. Торговиця, 2 (примикання до вул. Софії Стадникової)

На даній ділянці від початку 2020 року трапилось 6 ДТП з потерпілими, у яких травми отримали 6 осіб.


Об'їзна

— вул. Об'їзна, 6 (поблизу готелю «Камелот»)

У період з 2020 року до листопада 2022 на вказаній ділянці дороги відбулось 10 ДТП з потерпілими, у яких травмувалися 11 осіб та 1 особа загинула. 

 

«Східний»

— просп. Бандери, у місці прилягання вул. Чайковського

Від початку 2020 року до листопада 2022 року на вказаній ділянці дороги відбулось 4 ДТП з потерпілими, у яких травмувались 4 особи. 

— перехрестя просп. Бандери - вул. Коновальця - вул. Слівенська

На вказаному перехресті у період 2020 - 2022 років трапились 5 ДТП з потерпілими, у яких травмувалось 6 осіб. 

— просп. Бандери, на ділянці між будинками № 75 та № 87

Від січня 2020 року до листопада 2022 р. відбулось 6 ДТП з потерпілими, у яких травми отримали 6 осіб.

— просп. Бандери, 96

Від січня 2020 до листопада 2022 року на даній ділянці дороги трапилось 8 ДТП з потерпілими, у яких було травмовано 10 осіб. 

 

«Сонячний»

— просп. Злуки, 1 (за з'їздом з перехрестя з організованим круговим рухом)

Від початку 2020 року до листопада 2022 року на даній ділянці трапилось 6 ДТП з потерпілими, у яких травмувалось 8 осіб.

— просп. Злуки (від будинку № 23 до перехрестя з організованим круговим рухом вул.вул. Галицька - Коновальця - Тарнавського)

Від початку 2020 року до листопада 2022 року на вказаному відрізку дороги трапилось 7 ДТП з потерпілими, у яких травмувалися 7 осіб.

— вул. Тарнавського (на ділянці між будинками №№ 3, 5)

Від початку 2020 року до листопада 2022 року на зазначеній території мали місце 6 ДТП з потерпілими, у яких загинула 1 особа та ще 5 травмувались. 

— просп. Злуки, 45 (поблизу супермаркету «АТБ»)

Від початку 2020 року до листопада 2022 року на даній ділянці дороги мали місце 7 ДТП з потерпілими, у яких травмувалися 6 осіб ще 1 людина загинула.

— просп. Злуки, ділянка між будинками 53 - 57

Протягом 2020-2022 років на даній ділянці дороги трапились 7 ДТП з потерпілими, у яких травми отримали 7 осіб.


Що змінять, аби було безпечно

Що робить поліція і місцева влада, аби ці ділянки були безпечнішими, поцікавились «20 хвилин». 

У патрульній поліції повідомили, що зараз вже можна чітко говорити про зміни схеми організації дорожнього руху на вул. Бережанській, де останнім часом було багато аварій. Щодо інших ділянок, відповіли нам, — там розробляють ці зміни, озвучити які готові, коли буде результат. Над цим працюють фахівці кількох структур, зокрема міськрада, Служба автодоріг, управління Укрнасбезпеки в області і патрульна поліція. Представники цих всіх структур мають вносити свої пропозиції для покращення безпекового стану і зменшення аварійності. 

18 квітня близько 8.30 ранку, нагадаємо, на вулиці Бережанській у Тернополі сталася смертельна ДТП.

— Автомобіль, за кермом якого перебував працівник УСБУ в Тернопільській області, наїхав на пішохода, — повідомила речниця ДБР Тетяна Муравель. — 66-річна (66 п. Ользі виповнилося б 18 червня – прим. авт.) жінка перебігала дорогу поза межами пішохідного переходу. Від отриманих травм потерпіла померла у лікарні. За попередніми даними, водій був тверезим. Розпочато кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху за ч.2 ст.286 КК України. Встановлюються всі обставини ДТП, призначено низку експертиз.

Ця смертельна аварія на Бережанській не перша. «20 хвилин» писали про трагічні випадки, коли на переході біля АТБ збили студентку, нижче, біля «Трьох богатирів», ще одну. 

Читайте:

Першокурсницю, яку збили на Бережанській, прооперували. Дівчина в реанімації

Каті було 28, вона хотіла стати лікарем. Що про смертельну ДТП на Бережанській розказав очевидець

У поліції також розповіли про основні зміни, які вже відбулися чи відбудуться на Бережанській:

У поліції наголошують: на вулиці Бережанській встановили дорожні знаки, що інформують про місце концентрації ДТП. Від початку 2023 року на визначеній вулиці трапилося 5 автопригод, у яких 2 людини травмувалося та одна — загинула.

Коментаря міськради, як дати раду небезпечним ділянкам, журналісти «20 хвилин» чекали понад добу. Врешті нам відповіли надто лаконічно. 

Що саме пропонує міськрада, аби убезпечити ділянки, які є місцями концентрації ДТП, ми так і не почули. 

 

ДОВІДКА: що таке місця концентрації ДТП 

Ділянка (місце) концентрації ДТП — на автомобільних дорогах загального користування — це ділянка автомобільної дороги, на якій протягом трьох попередніх календарних років сталося шість та більше ДТП із загиблими та/або травмованими особами, протяжністю 250 м та більше, за умови, що відстань між сусідніми місцями ДТП не перевищує 150 м у населених пунктах та 300 м — за їх межами, йдеться у Наказі Про затвердження Порядку виявлення аварійно-небезпечних ділянок та місць концентрації дорожньо-транспортних пригод від 12 серпня 2022 р. за N 1313/38649. 

Зняття з обліку місця концентрації ДТП здійснює орган управління за умови, якщо протягом трьох років з дня виявлення місця концентрації ДТП на ньому сталося не більше одного ДТП із загиблими та/або травмованими особами після реалізованих заходів згідно із затвердженим планом заходів.

На місці чи ділянці концентрації ДТП встановлюють попереджувальні знаки.  

Знак 1.41 «Місце (ділянка) концентрації дорожньо-транспортних пригод».

«Чорна точка», а насправді знак 1.41 «Місце (ділянка) концентрації дорожньо-транспортних пригод» встановлюється перед місцем або ділянкою концентрації дорожньо-транспортних пригод, визначених у встановленому порядку. 

Цим знаком позначається ділянку траси довжиною не більше кілометра, на якому за останні п'ять років відбулося, щонайменше, 5 серйозних ДТП і загинуло не менше п'яти осіб.

Зустрінете на шляху такий трикутник з «чорною міткою» - обов'язково знизьте швидкість і не робіть небезпечних маневрів, залишаючись максимально уважними.

Знак встановлюється перед місцем або ділянкою концентрації дорожньо-транспортних пригод, визначених у встановленому порядку. Для зазначення виду небезпеки разом зі знаком обов'язково встановлюють таблички 7.21.1 7.21.1 "Вид небезпеки"7.21.2 7.21.2 "Вид небезпеки"7.21.3 7.21.3 "Вид небезпеки"7.21.4 7.21.4 "Вид небезпеки"7.21.5 7.21.5 "Вид небезпеки" .

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up