ДТП на 15 Квітня, в якій "ГАЗель" опинилася на патрульному авто: суд оштрафував водія на 340 грн. Той подав апеляцію

ДТП на 15 Квітня, в якій "ГАЗель" опинилася на патрульному авто: суд оштрафував водія на 340 грн. Той подав апеляцію
  • Аварія за участі "ГАЗелі" та патрульного авто Toyota Prius трапилася на вул. 15 Квітня 16 жовтня 2018-ого.
  • Винуватцем аварії суд визнав водія "ГАЗелі". Судове засідання відбулося 11 січня 2019-ого. 
  • Водія авто "ГАЗ" суд оштрафував, але той подав апеляційну скаргу. 

Тоді в ДТП постраждав водій-патрульний. Водії обох авто проходили медичний огляд на стан сп’яніння, результати якого негативні. За попередньою інформацією, як повідомляли в управління патрульної поліції в Тернопільській області, водій автомобіля "ГАЗ", перетинаючи подвійну суцільну лінію, не надав перевагу в русі службовому автомобілю Toyota Prius, який рухався в попутному напрямку з увімкненими світловими спецсигналами червоного і синього кольорів та здійснив зіткнення

Ні сирени, ні проблискових маячків

В судовому засіданні, згідно із постановою суду, водій авто "ГАЗ" свою винну визнав частково: був неуважним перед початком руху та виконанням маневру, порушив правила дорожньої розмітки, а саме заборону виїжджати на призначений для зустрічного руху бік дороги. Зазначив, що водій службового поліцейського авто їхав зустрічною смугою з вимкненими проблисковими маячками червоного кольору та звукового сигналу.

Свідками у справі булі пасажири авто "ГАЗ". В суді вони запеняли, що водій "ГАЗелі", потрапивши у затор, почав розвертатися перетнувши суцільну подвійну смугу зустрічного напрямку руху, де у нього в'їхав службовий автомобіль поліції. Зазначили, що вони не чули звукового сигналу у патрульному авто та не можуть зазначити чи у вказаному автомобілі були увімкнено проблискові маячки червоного кольору. 

Відео дня

Штраф - 340 грн

Патрульний, який керував в той вечір поліцейським авто - командир батальйону УПП в Тернопільській області. У суді він зазначив, що 16 жовтня 2018-ого близько 20.00 отримав повідомлення про затор  на вул.15 квітня. Увімкнув проблискові маячки червоного та синього кольору, звуковий сигнал та виїхав на смугу зустрічного руху, щоб з'ясувати причини затору, і зіткнувся з авто "ГАЗ".

У постанові суду йдеться про те, що спершу водій поліцейського авто розвернувся на перехресті вул.15-квітня - просп. Злуки - Купчинського, з увімкненими проблисковими маячками синього та червоного кольору. Коли він почав їхати у крайній лівій смузі по вул.15 квітня у напрямку вул..Київська, то викмнув проблискові маячки. А коли виїжджав на смугу зустрічного руху, то увімкнув проблискові маячки синього та червоного кольорів .

Суд зазначає, що на відеофіксації добре видно, що на момент виїзду поліцейського авто Toyota Prius на смугу зустрічного руху, де відбулось зіткнення з автомобілем "ГАЗ", маячки синього та червоного кольору були увімкненими. 

Суд визнав винним водія "ГАЗелі" у вчинені адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП "Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна". Водія оштрафували на 340 грн. Ще він має сплатити судовий збір у розмірі 384 грн 20 коп. Проте водій авто "ГАЗ" подав апеляцію. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    340 грн це п...... ,а скільки пішло затрат на розгрібання того ДТП . Там і МНС були бо пальне витікало з газелі і послуги крана і пошкоджена машина "поліцейских" , що то все вартує всього 340 грн треба було злупити хоча б 10 тисяч .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up