ДТП на перехресті Біла-Чистилів, в якій загинули чоловік з тещею: водію дали «умовно"

ДТП на перехресті Біла-Чистилів, в якій загинули чоловік з тещею: водію дали «умовно"
  • У суді врахували стан здоров`я обвинуваченого, який є незадовільним та потребує постійного лікування, зокрема, наявність ішемічної хвороби серця.
  • Не позбавляти водія волі просили також і потерпілі у справі – старша донька та дружина загиблого.

Позбавили волі на 5 років і на три роки позбавили права керувати транспортними засобами водія, який на перехресті Чистилів-Біла скоїв смертельну ДТП. У ній загинули літня жінка та її зять.

Але суд, відповідно до ст. 75 Кримінального кодексу України, звільнив водія Skoda від відбування основного покарання з випробуванням, встановивши йому 3 роки іспитового строку.

Нагадаємо, резонансна ДТП трапилась у травні на перехресті Біла-Чистилів. Водія обвинуватили за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України. Йому загрожувало від 5 до 10 років ув’язнення. Аварія, що відібрала життя двох людей, сталась 15 травня близько 11:20 на перехресті поблизу с. Біла. Там зіткнулись ВАЗ і Skoda. В жахливій ДТП загинули 57-річний Богдан Гарматій та його 72-річна теща Марія Олійник, які їхали у ВАЗ головною дорогою – від «Подолян» в напрямку Львівської об’їзної. Вони саме вирушили до сватів – батьків Богдана, як якоїсь миті на дорогу вилетіла Skoda. Галина, дружина Богдана, фактично залишилась з чотирма дітьми на руках – синами-близнючками, старшою донькою та маленькою внучкою.

Відео дня

Суд також частково задовольнив цивільний позов дружини, яка позивалась в інтересах малолітніх дітей. Кошти стягнуть з ДП «Кременецьке управління з постачання та реалізації газу». Адже саме там водій Skoda працював і в момент аварії перебував на роботі. Підприємству також належить авто Skoda Superb, за кермом якого водій скоїв смертельну ДТП – його віддадуть власнику з арештмайданчика.

Вирок може бути оскаржений до Тернопільського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Допитаний в ході судового розгляду обвинувачений свою вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю. Показав, що працює механіком автотранспортного господарства в ДП «Кременецьке управління з постачання та реалізації газу». 15 травня 2019 року близько 11 години, під час виконання своїх трудових обов`язків, він керував автомобілем марки «Skoda Superb». 

Чи зупинявся на перехресті - не пам'ятає

  • Рухаючись з м. Почаїв Кременецького району в сторону Тернополя зі швидкістю 80-85 км/год., наближаючись до нерегульованого перехрестя біля с.Біла Тернопільського району, зайняв ліву смугу руху та зменшив швидкість руху до 50 км/год, - давав покази у суді водій. - В середині автомобіля перебували ще двоє людей. Перед проїздом вказаного перехрестя з другорядної дороги та подальшим виїздом на головну дорогу переконався у тому, що перешкод у русі немає. Перед перехрестям був встановлений дорожній знак «проїзд без зупинки заборонено». Проте, чи виконав він вимоги даного дорожнього знаку, - не пригадую.

Момент проїзду перехрестя, казав водій у суді, - не пам`ятає, оскільки втратив свідомість. Коли прийшов до тями, то побачив, що автомобіль - у кюветі. Він вийшов з автомобіля та впав, сторонні люди допомогли йому підвестись. Далі він побачив інший автомобіль, який був пошкоджений внаслідок ДТП. Потім приїхали працівники поліції та швидкої медичної допомоги. Після цього його госпіталізували.

У вчиненому щиро розкаюється, просить пробачення у родини потерпілих, частково відшкодував заподіяну шкоду.

Про смерть батька дізналась телефоном

Донька загиблого розповіла у суді, що про ДТП, в якій загинули батько і бабуся, дізналась від мами телефоном.

- Батько був основним годувальником сім`ї, - розповіла у суді старша донька загиблого Богдана. – Обвинувачений відшкодував їм витрати на поховання в розмірі 100 000 гривень та компенсував частково заподіяну шкоду.

Щодо покарання, яке слід призначити водієві Skoda, то вона просила суд не позбавляти волі. Дружина також просила суд не позбавляти волі винуватця ДТП.

Суд врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину та настання наслідків - смерть двох людей та середньої тяжкості тілесні ушкодження одному з потерпілих. Враховує обставини, які пом`якшують покарання та істотно зменшують ступінь тяжкості вчиненого обвинуваченим злочину, а саме: щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, часткове відшкодування завданої матеріальної та моральної шкоди потерпілим, виключно позитивні характеристики з місця роботи та проживання, вік та стан здоров`я обвинуваченого, який є незадовільний та потребує постійного лікування, зокрема, наявність ішемічної хвороби серця, стенокардія напруги, кардіосклероз, стенозуючий коронаросклероз. Обставин, які обтяжують покарання, судом не встановлені.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Vova Eagle

    Черговий доказ того, що гроші багато що вирішують... частково компенсував, щиро розкаявся, і всьо, свободен.
    Світлофори там потрібні, знаки світловідбиваючі! Одне кільце без електрики ситуації не вирішить.
  • Роман Осадчук

    Тільки кільце.
    Поліцію поставити хоч на 1 год в день, і водії які побачуть копів на другий день будуть дотримуватись правел.
  • Людмила Словак

    Дурдом веселка((((((
  • Natalia Skvira

    А пенсійний вік все підвищують...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up