Два пішохідні переходи в Тернополі роблять безбар’єрними

Два пішохідні переходи в Тернополі роблять безбар’єрними

У Тернополі понижують ділянки перед пішохідними переходами.

Зокрема, як повідомляють у Тернопільській міській раді, наразі роботи розпочали на двох локаціях:

  • ділянка на переході вул. Романа Шухевича – просп. Степана Бандери;
  • ділянки на переході вул. Вояків Дивізії «Галичина» – просп. Степана Бандери.

На цих об'єктах працівники підрядної організації розбирають асфальтобетонне покриття тротуару, демонтують бордюри, після чого буде влаштовуватись щебенево-піщана основа.

— Тернопіль впроваджує проєкт «Тернопіль – місто без бар’єрів» для забезпечення безбар’єрного середовища та комфортних умов життя для всіх мешканців. Одним із ключових заходів цього проєкту є пониження ділянок перед пішохідними переходами, що полегшить рух людей з інвалідністю, батьків з колясками, маломобільних громадян та усіх жителів, — зазначають у міській раді.

Відео дня

У міській раді додають, що активно взаємодіють з громадськістю та експертами з питань доступності, щоб забезпечити максимально ефективну реалізацію проєкту та врахувати потреби різних соціальних груп.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли про понижений тротуар біля школи №5.

Також раніше міська рада повідомляла, що згідно з рішенням виконкому 1 березня у Тернопільській громаді при влаштуванні засобів безперешкодного доступу для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до будинків, будівель та споруд будь-якого призначення (пандуси, підйомники, платформи, звукові системи, тощо) повинні влаштовуватись відповідно до державних будівельних норм.

А як ви оцінюєте Тернопіль в плані доступності та безбар’єрності? Свої роздуми пишіть у коментарях.

 

Читайте також:

У Тернополі розширили перелік безкоштовних соціальних послуг

Поранені тернопільські захисники зможуть отримати допомогу на лікування та реабілітацію

Біля 5 школи закінчили роботи з пониження тротуару: фото дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Тетяна Нагачівська

    Це звичайно добре але не зараз коли над головою літають ракети та дрони.

    Тетяна Нагачівська reply Тетяна Нагачівська

    Ви напевно не розумієте про що я написала.мені здається що це для вас військові не люди а не для мене.хто дав вам право мені таке писати.чи може мене знаєте.ні не знаєте.отож завдяки військовим і я і ви живете.і майте повагу якщо не до мене і не наших хлопців .то хоч до себе.вибачте

    Kostiantyn Zawadskyi reply Тетяна Нагачівська

    Тетяна Нагачівська а нічого, що з війни повертається купа поранених бійців, які не можуть нинішні вулиці подолати на візку? І не лише пораненим хлопцям важко долати ці бар'єри, а і маломобільним групам населення, серед яких і люди похилого віку, і людьми з візками, важкими предметами (діти, тварини, портфелі, цінні речі), люди з тимчасовими травмами та патологіями, що є цілком повсякденним. Для вас інваліди взагалі не є живим місцем?
    Економіка, бюджет недоотримують грошей саме через те, що вони втрачають людей, які замість реалізувати себе мусять не вилазити з дому. І для чого тратити зусилля на те, щоб банально перетнути вулицю, якщо можна їх спрямувати на інші цілі. Казати, що безбар'єрність не на часі – задаток совка, який ховав і губив людей, які віддали за нього своє здоров'я, за совка про інвалідів взагалі не дбали

    Безбар'єрність завжди на часі, особливо під час війни! Інша справа, щоб зробили пониження на совість, щоб інваліди могли без зайвих зусиль долати вулиці, а не абияк. Бюджет міста, з якого фінансуються потреби армії, недоотримує якраз через проблеми з безбар'єрністю, бо люди мусять сидіти вдома замість робити щось, в тому числі і замість того, щоб добратися до реабілітаційних та волонтерських центрів. Тому раджу вам себе на місце інвалідів та інших маломобільних груп населення поставити.
  • Петро Беріт

    Спочатку Соколовський тих бар'єрів начудив, а тепер за наші гроші героїчно переробляє... андони, просто андони...

    Іван Шафран reply Петро Беріт

    Петро Беріт не те слово
  • Микола Шкарупа

    Дурний решетом воду міряє...
  • Дмитро Сана

    За рахунок платників податків міста ?

keyboard_arrow_up