Біля 5 школи закінчили роботи з пониження тротуару: фото дня

Біля 5 школи закінчили роботи з пониження тротуару: фото дня
  • Поблизу Тернопільської школи №5 у жовтні почали понижувати тротуарну ділянку перед пішохідним переходом. Це робили з метою безбар’єрності для усіх мешканців міста.
  • Як помітили журналісти «20 хвилин» 9 листопада, ремонт цієї ділянки вже закінчили. Як вона тепер виглядає – дивіться у матеріалі.

Від 16 жовтня перед пішохідним переходом на ділянці вул. Камінна – вул. Опільського (перехід до школи №5) понижували бордюр. Про це раніше повідомляли на сайті Тернопільської міської ради.

21 жовтня ремонт на цій ділянці був у розпалі. Архівне фото редакції

Журналістка «20 хвилин» 21 жовтня побувала на ділянці, де оновлювали тротуар. Ремонт якраз був у розпалі. Місце огородили сигнальною стрічкою і встановили попереджувальний знак про ремонтні роботи. На локацію завезли будівельний реманент і бетонні блоки.

Ми дізналися, що пониження ділянки перед пішохідним переходом здійснювали у рамках реалізації проєкту «Місто без бар’єрів» у Тернополі. Це робили для того, аби забезпечити комфортні умови життя і рівні права для усіх мешканців. Загалом до кінця 2023 року такі роботи запланували виконати загалом на 15 локаціях.

Відео дня

9 листопада ми помітили, що пониження тротуару біля школи №5 вже завершили.

Тут облаштували невеликі сходи і уклали тактильну плитку перед та після них. Високого бордюру перед пішохідним переходом більше немає. Ділянку прибрали від будівельного реманенту.

– Днями підрядна організація завершила роботи на вулиці Камінній (ділянка переходу до ТСШ №5 з поглибленим вивченням іноземних мов), – підтвердили закінчення ремонту й на сайті міської ради.

У Тернопільській міській раді додають, що наразі роботи з пониження тротуарів тривають на вулиці Збаразькій, 14 та на вулиці Володимира Великого.

У скільки обійшлося пониження тротуару біля школи №5? Нагадаємо, ми знайшли закупівлю на платформі Zakupivli.Pro під назвою «Послуги з благоустрою населених пунктів-поточний ремонт з пониження бордюрів на пішохідних переходах по вул. Камінна – Юліана Опільського (перехід до п’ятої школи) в місті Тернополі». Замовником є Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології.

Тендер провели без використання електронної системи, а договір з переможцем підписали ще 4 жовтня. Вартість закупівлі становила 93 272 гривні згідно кошторису. Переможцем торгів став ФОП Кульба Борис Володимирович. За даними YouControl, він має статус фізичної особи-підприємця з 1996 року. Зареєстрований на вулиці Гетьмана Петра Дорошенка у Тернополі. Основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель.

 

Читайте також:

Біля школи №5 знижують бордюр перед пішохідним переходом: чому це роблять та який кошторис?

Вже не ремонтуватимуть майданчик у парку Нацвідродження за понад 1 млн. Чому скасували закупівлю?

Ями в асфальті на Грушевського почали латати: фото дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталія Хомишин

    Такі пониження тротуарів,роблять одразу під час тієї чи іншої вулиці/ тротуару чи пішохідного переходу у всьому світі 🤷 і лише в Україні двічі списують гроші👆 і працюють лише 🤔у вибраних частинах міста,а не загалом у всій громаді чи області..

keyboard_arrow_up