«Халява закінчується»: водіям за парковку у Тернополі знову доведеться платити

«Халява закінчується»: водіям за парковку у Тернополі знову доведеться платити
  • Організація платного пакрування транспорту у місті була призупинена у Тернополі на період карантину. Відновлять свою роботу парковки вже з 1 червня.
  • Які саме парковки знову стануть платними та який штраф загрожує за неправильне паркування - читайте у матеріалі. 

Платні парковки на час карантину у місті ніхто не закривав. Водії могли ставити свої автівки на майданчики безкоштовно.

Які парковки знову платні?

Відповідне рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету міської ради. Загалом платне платне пакування відновлять на 12 майданчиках:

  • вул. Оболоня;
  • вул. Митрополита Андрея Шептицького;
  • Майдан Волі;
  • Площа Героїв Євромайдану;
  • вул. С. Будного;
  • вул. Живова;
  • вул. Патріарха Мстислава;
  • вул. 15 квітня;
  • вул. Микулинецька;
  • вул. Коперника;
  • вул. В. Чорновола (після укладення Договору)
  • вул. Дружби-вул. Мазепи (після укладення Договору).

До цього часу парковку на цих майданчиках здійснювали безкоштовно.

Відео дня

У місті після послаблень карантину значно побільшало водіїв. На парковках неподалік «Центрального ринку» важко знайти вільні місця. Часто водії порушують правила та паркуються на тротуарах та в заборонених для цього місцях. Журналісти «20 хвилин» перевірили, як паркуються місцеві водії. Найбільше порушень ми помітили на вулиці Митрополита Шептицього та Анатолія Живова, де є великий потік людей.

У міській раді повідомляють, що у Тернополі працює Сектор контролю за паркуванням транспортних засобів. Інспектори з паркування мають повноваження приймати рішення про призначення штрафу за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів, здійснювати евакуацію автомобілів водіїв-порушників, а також притягувати до адміністративної відповідальності за несплату вартості стоянки на платних паркувальних майданчиках.

Які штрафи за неправильну парковку?

Чимало водіїв паркуються у невідведених місцях, щоб не платити за паркування на платних майданчикам, однак це загрожує штрафом. За дотриманням правил стежать працівники муніципальної інспекції. До слова, під час карантину інспектори не складали протоколи на порушників правил паркування.

- На час карантину з 18 березня по 12 травня працівники сектору контролю за паркуванням здійснювали контроль за дотриманням карантинних заборон, тобто постанови не виписували, - пояснює речниця міської ради Мар’яна Зварич. - 12 травня, в зв’язку з послабленням карантину та збільшенням кількості порушень, роботу по винесенню постанов відновили.

Як пояснюють в муніципальній інспекції, за стоянку і зупинку в недозволеному місці, штраф становить 255 грн на перший раз і 680 грн у разі повторного порушення протягом року. А якщо ваше авто заважає руху машин або пішоходів, то штраф буде ще більшим – 510 грн, згідно зі статтею 122.1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Якщо залишити автомобіль у невідведеному місці і він заважатиме іншим автівкам чи пішоходам – його можуть забрати на спеціальний майданчик. За це водієві доведеться заплатити:

  • 720 грн за послугу – якщо повна маса складає до 2000 кг включно;
  • 840 грн за послугу – якщо повна маса складає від 2000 до 3000 кг;
  • 1080 грн за послугу – якщо повна маса складає від 3000 кг.

Зберігання транспортного засобу також не безкоштовне:

  • за першу-сьому добу включно - за добу – 144 грн.
  • за кожну наступну добу починаючи з восьмої доби - за добу -  24 грн.

Довідка:

Якщо ви бачите порушення правил паркування – повідомте про це представників муніципальої поліції. Для цього не потрібно чекати приїзду інспекторів. Достатньо сфотографувати автомобіль та вказати адресу. Краще зробити кілька фото, щоб було видно номерний знак автівки та факт порушення. Фото можна надіслати на Viber:

Тел. +380730151481

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Vitalii Onyskiv

    Оплата за паркування має проводитись через термінали (паркомати)  і без посередників в жовтих жилетках з запухшими лицями. Оплатив, квитанцію на торпеду під лобове і можеш йти по справах. Не оплатив, штраф від муніципалів.
  • Анонім

    Тобто до 1 червня ше "халява"? Бо вже тиждень на Живова навпроти автостанції паркувальники без жилетів і без ніхєра (є там такий грубий кабан) гонять і косять бабло, а поліція стоїть поряд і щолкає їбалом як вони незаконно збирають гроші
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up