Хто в Тернополі має право їздити з "мигалками"

Хто в Тернополі має право їздити з "мигалками"

Упорядкували використання спеціальних звукових та світлових сигнальних пристроїв на транспорртних засобах.

Упродовж трьох років питання використання спеціальних звукових та світлових сигнальних пристроїв не було врегульовано, повідомляє прес-сллужба регіонального сервісного чентру.

20 червня президент України підписав Указ №416/2019, завдяки якому набуває чинності постанова КМУ від 22 березня 2017 р. № 176 «Питання використання спеціальних звукових та світлових сигнальних пристроїв на транспортних засобах».

Постановою визначили перелік транспортних засобів, на які встановлюють спеціальні звукові та світлові сигнальні пристрої синього, зеленого, червоного кольорів.

Відео дня

До транспортних засобів, на які встановлюються спеціальні звукові та світлові сигнальні пристрої синього кольору, відносяться:

— транспортні засоби, які використовуються для пересування осіб, стосовно яких здійснюється державна охорона (перелік ТЗ визначає Управління державної охорони);
— транспортні засоби, які використовуються державними органами та іншими установами для виконання оперативних завдань (їх перелік органів визначено постановою).

Спеціальні світлові сигнальні пристрої зі світловими сигналами червоного кольору можуть додатково встановлюватись виключно на ТЗ патрульної поліції Національної поліції та ТЗ підрозділів Національної поліції, на які покладено обов’язки із забезпечення безпеки дорожнього руху.

Спеціальні світлові сигнальні пристрої із світловими сигналами червоного, зеленого кольорів можуть додатково встановлюватись виключно на ТЗ відповідних підрозділів Національної поліції та Управління державної охорони, що здійснюють супроводження осіб, стосовно яких здійснюється державна охорона, та на ТЗ, які використовуються для пересування таких осіб.

Після ліквідації Державтоінспекції офіційно не існувало органу, який би видавав дозволи на встановлення спеціальних звукових та світлових сигнальних пристроїв. Відтепер відповідний дозвіл буде видаватися уповноваженим органом Міністерства внутрішніх справ України.

Реалізація постанови забезпечить дотримання вимог Конституції України та Закону України «Про дорожній рух» щодо визначення Кабінетом Міністрів України порядку використання спеціальних звукових та світлових сигнальних пристроїв на транспортних засобах.

Орган МВС України, уповноважений видавати дозволи на встановлення відповідних сигнальних пристроїв, а також вимоги до видачі таких дозволів будуть визначені нормативним актом МВС.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ігор

    А що у нас по жовтій блималці і сирені яку вони включають в приватних охоронних фірмах - недавно таке на дорозі зустрів і не знав що робити, ніби як  сирена то треба пропустити, і ніби як жовта блималка - то вона ніщо.

    дядя_Юра reply Ігор

    жовта сирена лише для того, щоб привернути увагу - дорогою можна не поступатися. але і на такі мигалки повинен бути спецдозвіл

    Ira Liashko reply Ігор

    Оранжева мигалка - комунальні служби, сміттєвози, негабаритні/небезпечні вантажі. Не відноситься до поняття "спецсигнали". Не надає переваги в русі. Може встановлюватись без ліцензії (самовільно).  А використання спецсигналів (до яких відноситься сирена) в нас тепер, як бачимо, ніхто не контролює. От і носяться по місту.
    Як вуйко на мотоблока собі сирену вчепить - то його теж треба буде пропускати. Тільки до вуйка вже можуть домахатись і впаяти штраф.

    Олег reply Ігор

    Підтримую питання. Дійсно сирена то треба пропустити а жовті маячки до просто їхати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up