Хто відповість за смерть 15-річної Наталі Цар, яка випала з автобуса на Тернопільщині?

Хто відповість за смерть 15-річної Наталі Цар, яка випала з автобуса на Тернопільщині?

В Службі автодоріг розповіли, коли і як ремонтували ділянку дороги, де сталась смертельна ДТП. Юрист пояснив, хто і за яких обставин нестиме відповідальність за смерть дитини. Також ми дізнались, скільки аварій сталось на цій ділянці дороги. Зверніть увагу – не зафіксовано жодної (!) через поганий стан 

Одинадцять аварій сталось на ділянці Тернопіль-Скалат-Жванець лише від початку цього року.

Одна з них забрала життя 15-річної пасажирки рейсового автобусу Наталі Цар.

Відео дня

Нагадаємо, аварія трапилась по обіді 18 жовтня. Автобус вскочив в яму, 15-річна Наталя випала і вдарилась головою. Вона померла у лікарні
У неділю, 20 жовтня, дівчинку поховали. Люди обурені, адже, кажуть, поліція подає інформацію, що Наталя стояла на підніжці задніх сходів. А в автобусі було чимало вільних місць. «Які вільні місця? Де ви їх бачили по обіді у п’ятницю, коли студенти повертаються з навчання? Автобус був забитим – від задньої площадки – і до водія», - говорили люди на похороні.

Що говорять у поліції та адвокат

У поліції повідомили: між селом Колодіївка та Скалатом колесо автобуса потрапило в яму. Неповнолітня зачепила ручку від дверей, і вони відкрилися. Дитина випала на асфальт та вдарилася головою. Водій надавав медичну допомогу, поки їхала швидка. Дану подію внесли в ЄРДР, відповідно до ч. 2 статті 286 ККУ. Триває слідство.

Наразі, як нам стало відомо, встановлюють причину аварії, опитують свідків пригоди  та призначили кілька експертиз.

Відповідатиме за смерть дитини той, кого визнають винним у цій ДТП, каже адвокат Олена Степанова.

  • Це може бути як балансоутримувач цієї дороги, в даному випадку Служба автодоріг в області, так і водій рейсового автобуса, - каже Олена Степанова. – Що стосується перевізника – треба дивитись договір і правила перевезення пасажирів – чи допускались на міжміському рейсі «стоячі» місця. Наразі очевидці говорять різне, чи були у салоні «сидячі» місця. Це все має з’ясувати слідство.

Зруйнували дорогу вантажівки, нарікають дорожники

Якщо в даному випадку перевозити «стоячих» пасажирів було не можна, цього одного фактору буде достатньо, щоб водій ніс відповідальність. Щодо Служби автодоріг – відповідатиме не вся структура, а конкретна особа, хто мав утримувати проїжджу частину в належному стані.

Експлуатаційне утримання цієї дороги, як стало відомо, здійснює ДП "Тернопільський облавтодор".  

В Службі автодоріг в області нам повідомили, що дорога Т-20-02 Тернопіль-Скалат-Жванець, де сталась смертельна ДТП, - територіального значення ІІІ категорії.  В межах області її протяжність 175,9 км. Збудована вона у 70-роках.

- З огляду на те, що міжремонтні строки дороги Тернопіль-Скалат-Жванець минули, покриття зазнало значних руйнувань, - каже в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Юрій Ходаковський. - Значну роль у цьому відіграють вантажівки, котрі возять копалини із кар’єрів по сусідству. Зокрема, під тиском багатотоннажного транспорту утворилися напливи та колійність. Подекуди – ямковість.

Відколи дорога Т-20-02 була збудована, коштів на капітальний чи поточний середній ремонт Служба автомобільних доріг у Тернопільській області від Уряду не отримувала. Адже у першу чергу відновлюють дороги міжнародного та національного значення. Шляховики здійснювали лише ямковий та поточний дрібний ремонт в рамках експлуатаційного утримання.

Уряд ухвалить – цю дорогу відремонтують. Треба 1, 5 млрд грн

  • Укравтодор розробив окрему програму для відновлення доріг територіального значення, - каже Юрій Ходаковський. - Запрацювати вона має у 2020 році, якщо новий Уряд її ухвалить. Служба автомобільних доріг у Тернопільській області вже запропонувала включити дорогу Т-20-02 до цієї програми.

За оцінкою фахівців Служби автомобільних доріг, проведення реконструкції потребує 5 км дороги Т-20-02, капітального ремонту 35 км, поточного середнього ремонту 100 км автошляху. Орієнтовна вартість усього цього об’єму робіт – 1,5 мільярди гривень. Зазначимо, що це лише приблизна вартість, остаточна встановлюється виключно розробленою проектно-кошторисною документацією, наголосив Юрій Ходаковський.

Як і коли ремонтували дорогу Тернопіль-Скалат-Жванець 

2012 рік – аварійний ямковий ремонт в рамках експлуатаційного утримання.

2015 рік – поточний дрібний ремонт (вирівнювання профілю) окремими ділянками у Борщівському і Чортківському районах).

2016-2019 рр – аварійний ямковий ремонт.

Літо 2019 року – відновлення покриття на найбільш зруйнованій фурами ділянці за допомогою «картинного» методу (на 385 метрах).

Аварії на дорозі Тернопіль-Скалат-Жванець від 1 січня до 21 жовтня 2019 р.

N п/п

Кілометр дороги Тернопіль-Скалат-Жванець

Дата аварії

Причина аварії

1

14 км

8 січня

Перевищення безпечної швидкості; порушення правил маневрування

2

113 км

 

9 січня

 

Керування транспортним засобом у нетверезому стані; порушення правил маневрування.

 

3

10 км

15 січня

Перевищення безпечної швидкості; порушення правил маневрування.

4

168 км

 

29 березня

 

Керування транспортним засобом у нетверезому стані; перевищення безпечної швидкості.

5

113 км

27 травня

Перевищення безпечної швидкості.

6

113 км

3 червня

Перевищення безпечної швидкості; виїзд на смугу зустрічного руху.

7

130 км

21 липня

Перевищення безпечної швидкості; виїзд на смугу зустрічного руху.

8

150 км

11 серпня

Керування транспортним засобом у нетверезому стані; перевищення безпечної швидкості.

9

135 км

8 вересня

Перевищення безпечної швидкості; недодержання дистанції.

10

169 км

21 вересня

Перевищення безпечної швидкості.

11

 

18 жовтня

Причину ДТП встановлюють у поліції

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (38)
  • тарас

    це все вина бувшого головного робітника області стьопи барани
  • Ivan

    НОВА ІНФОРМАЦІЯ, НІХТО НІЧОГО РОБИТИ НЕ БУДЕ. УСІ ОЧІКУЮТЬ ПОГІРШЕННЯ ПОГОДИ ТА ДУМАЮТЬ ЯК ПРОТЯГНУТИ ЩЕ ТИХ КІЛЬКА ДНІВ ЩОБ НЕ ВИКОНУВАТИ СВОЇ ОБІЦЯНКИ !!! ХОДАКОВСЬКИЙ БРЕХУН ЯКОГО ЩЕ ПОШУКАТИ ПОТРІБНО!

    Ірина Петрівна reply Ivan

    Усе правильно, робимо вигляд що починаємо щось робити, а самі чекаємо дощів та морозів, щоб потім сказати: погода підвела. Тих людей, які перекривали дорогу тримають за повних лохів
  • Назар

    Це просто жах, Ходаковський заявляє, що знає, що дорогу нищать машини, які їздять в карєр, у тебе є Козачок, який мав би тим займатись і цілий відділ безпеки дорожнього руху, який отримує з/п. Згадайте як було з Гаївським мостом, Надал, яким би він не був, скликав нараду в ОДА, міст визнали аварійеним, затвердили план дій,поставили об межувачі по висоті. А тут Ходаковський заявляє, що усе знає, але падла тоді питання до тебе чого ти нічого не робиш. Де обмежувачі, де укртрансбезпека ...
  • Коля

    Що за дибілізм? До чого тут яка дорога? В автобуса двері відкрились при русі! Хай яка б дорого була - чи добра чи погана не можна щоб двері відкритись під час руху, бо звідти випадуть люди.

    Тернопіль reply Коля

    до того що транспорт розсипається від таких кончених доріг  !!!

    Ніхто reply Коля

    Саме так, водій підар не перевірив двері перед поїздкою, а дорога там може бути в Україні більшість таких

    Gaspar reply Ніхто

    Що ти несеш, та мала вчинила самогубство, експертиза підвердить що то вона навмисн відкрила двері, а замок був справним
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up