Партнер рубрики Дороги і транспорт

Кілометрові затори, заблоковані авто, аварії — наслідки негоди на Тернопільщині

Кілометрові затори, заблоковані авто, аварії — наслідки негоди на Тернопільщині
  • На Тернопільщині до ліквідації наслідків негоди за останню добу вісім разів залучали підрозділи ДСНС.
  • Для боротьби з наслідками негоди на автошляхи краю працює снігоприбиральна техніка. Підрядні організації працюють у режимі нон стоп з ночі.

Тернопільщину напередодні охопив сніговий циклон. За кілька годин випало понад 30 сантиметрів снігу, а боковий вітер призводив до утворення переметів. Для боротьби з наслідками негоди на автошляхи краю виїхала снігоприбиральна техніка. Підрядні організації працюють у режимі нон стоп з ночі.

Про це повідомили в Службі відновлення та розвитку інфраструктури в Тернопільській області.

Відео дня

Також до ліквідації наслідків негоди залучали рятувальників. Станом на 00:00 2 грудня для ліквідації наслідків снігопаду та хуртовини на Тернопільщині залучено 10 одиниць техніки та 40 рятувальників.

Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС в Тернопільській області.

Рятувальники вивільнили 16 автомобілів, допомогли 67 громадянам, врятували 2 людей при ДТП.

На зображенні може бути: текст

Станом на 00:00 год. 2 грудня 2023 року через сильні снігопади та хуртовини в Тернопільській області зафіксовано наступні негативні наслідки негоди:

- о 06:54 на автодорозі М-19 поблизу с. Івашківці Збаразької ТГ Тернопільського району водій автомобіля «Renaut Trafic» не впорався з керуванням та злетів у кювет. У автомобілі перебувало двоє людей, що потребували допомоги через сильні замети на дорозі та низьку температуру навколишнього середовища. Рятувальники провели порятунок людей та буксирування автомобіля на розчищену ділянку дороги.

- о 08:52 в с. Трибухівці Трибухівської ТГ Чортківського району водій автомобіля «Volkswagen Sharan» не впорався з керуванням, злетів у кювет та не міг самостійно вибратись. Рятувальники вивільнили з понівеченого авто потерпілого керманича, який зазнав травм різного характеру, та після порятунку передали медикам для подальшої госпіталізації.

- о 10:52 в с. Лазарівка Монастириської ТГ Чортківського району співробітниками ДСНС здійснено буксирування автомобіля екстреної медичної допомоги «PAUGEOT», що застряг у снігових заметах, а також надано допомогу у транспортування хворого з підозрою на інсульт до автомобіля.

- о 18:20 в м. Тернопіль на вул. Поліська рятувальники відбуксирували вантажний автомобіль «DAF», що застряг в заметі. Він перевозив продукти харчування та не міг самостійно продовжити рух.

- о 19:35 в с. Підзамочок Бучацької ТГ Чортківського району відбулось зіткнення рейсового автобуса «Isuzu», що рухався маршрутом «Івано-Франківськ – Підволочиськ», з автомобілем екстреної медичної допомоги «Citroen». На момент дорожньо-транспортної пригоди в автобусі перебувало 14 пасажирів. Жоден із них не постраждав, однак травмувалась фельдшерка екстреної медичної допомоги. Жінка, 1992 р.н., опинилася заблокована в понівеченому авто. Для ліквідації наслідків ДТП залучався черговий караул 9-ї державної пожежно-рятувальної частини з м. Бучач. Рятувальники вивільнили постраждалу і передали медикам для подальшої госпіталізації.

- о 19:40 на автодорозі Н-18, на під’їзді до м. Монастириська Монастириської ТГ Чортківського району, утворився затор довжиною 3,5 км, який складався із 50 легкових автомобілів, 5 автобусів, близько 20 вантажних автомобілів. Для розблокування були залучені 16 рятувальників і 4 одиниці техніки. З 21:15 рух вдалося частково відновити, забезпечили проїзд для легкових автомобілів. На місці події працюють два екіпажі поліції та працівники дорожніх служб.

На окремих ділянках області проїжджа частина потребує очищення та обробки – працює техніка підрядних організацій, проїзди забезпечені.

- о 20:15 черговим караулом місцевої пожежної команди сел. Коропець здійснено буксирування рейсового автобуса «Коропець - Івано-Франківськ», що загруз в снігових заметах та не міг самостійно продовжити рух. В автобусі перебував тільки водій.

- о 22:11 в с.Городище Козівської ТГ Тернопільського району рятувальники здійснили буксирування автомобіля «Volkswagen T5», що загруз в снігових заметах та не міг самостійно продовжити рух.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що станом на ранок 2 грудня, 67 населених пунктів Тернопільщини залишаються без електрики, а проїзд на дорозі між Франківщиною і Тернопільщиною Н-18 Івано-Франківськ – Бучач — Тернопіль відновлено з 3-ї години ночі.

 

Читайте також:

На Тернопільщині — 67 населених пунктів без світла

В аварії на Тернопільщині постраждала фельдшерка швидкої

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Соломія Загнійна

    Забули,що виявили рекордну кількість водіїв,що купили посвідчення,які попали в затори!!!
  • Kudryk Rostik

    Наслідки недбалості державних службовців  по відношенню до своїх обов'язків як гуманітарку тиряти то вони одні із перших

keyboard_arrow_up